Spánek v posteli 3týdenní mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
26.12.15 10:22

Tak než se tu do sebe pustíte, tak bych chtěla vypíchnout, že je důležité umět odlišit, jakým způsobem a proč to dítě řve.

Pokud řve, protože potřebuje přečíst 5. pohádku, dojít si už počtvrté na nočník nebo protože má pocit, že v devět večer vůbec nepotřebuje spinkat, tak ho v té postýlce klidně řvát nechám (a klidně mu to půjdu x krát vysvětlit). A je dost individuální, kdy tyhle situace nastanou - některé děti zvládnou vyřvávat si v roce, jiné v roce a půl, nekteré ve dvou a některé vůbec. V rámci výchovi ze sebou nenechám od dítěte zametat, hranice nastavuju já.

Nicméně pokud má dítě problém typu, že se bojí, něco ho bolí, chce spát ale neumí se ještě samo zklidnit, tak v takovém případě ho brečet nenechám, ať je mu šest měsíců nebo šest let. Protože tohle je taky výchova - když je Ti ouvej, je důležité to dát najevo a rodiče na tebe neser.ou jak na placatej šutr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.12.15 10:39

@reinkarnace Ty máš názory jak moje tchýně :roll: myslela jsem, že druhá taková ženská neexistuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.12.15 10:44

@Alušáček ty máš ve svém věku ještě tchýni?  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.12.15 10:47
@Svistice píše:
Tak než se tu do sebe pustíte, tak bych chtěla vypíchnout, že je důležité umět odlišit, jakým způsobem a proč to dítě řve.

Pokud řve, protože potřebuje přečíst 5. pohádku, dojít si už počtvrté na nočník nebo protože má pocit, že v devět večer vůbec nepotřebuje spinkat, tak ho v té postýlce klidně řvát nechám (a klidně mu to půjdu x krát vysvětlit). A je dost individuální, kdy tyhle situace nastanou - některé děti zvládnou vyřvávat si v roce, jiné v roce a půl, nekteré ve dvou a některé vůbec. V rámci výchovi ze sebou nenechám od dítěte zametat, hranice nastavuju já.

Nicméně pokud má dítě problém typu, že se bojí, něco ho bolí, chce spát ale neumí se ještě samo zklidnit, tak v takovém případě ho brečet nenechám, ať je mu šest měsíců nebo šest let. Protože tohle je taky výchova - když je Ti ouvej, je důležité to dát najevo a rodiče na tebe neser.ou jak na placatej šutr.

amen. o rozlišování jednotlivých druhů pláče jsem psala hned v prvním příspěvku…že na jakékoliv vybrečení je její miminko ještě děsně malé…ale pak se tu lidi začali obouvat do @zuzouš že nechá brečet roční (i když ona sama také psala o tom, že dokáže rozlišit druh pláče) hold, některé nesnesou pláč vůbec, ať má jakýkoli důvod :nevim: pak my ostatní jsme prostě macechy a hotovo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.12.15 12:20
@reinkarnace píše:
@Alušáček ty máš ve svém věku ještě tchýni? :mrgreen:

Fakt celá tchýně… věčně dělá chytrou nebo se pokouší o vtipy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.12.15 12:34
@Alušáček píše:
Fakt celá tchýně… věčně dělá chytrou nebo se pokouší o vtipy :mrgreen:
:lol: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
26.12.15 17:26

@Svistice já si taky myslím, že jsou určité hranice, které nastavuje matka/otec a prostě souhlasím s přípspěvkem od svistice a taky si nemyslím, že by u @reinkarnace a Zuzouše bylo doma prováděno nějaké psychické týrání na dětech :)

každá maminka nejlépe ví, co na její dítě platí

nehádejme se :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.12.15 18:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.12.15 21:21

Ježiš ženský, vy se můžete pos.rat :lol: Ne, opravdu se nenechám citově vydírat kvůli dudlíku. Jak to pak totiž dopadá? Budí se několikrát za noc, protože ho nemůže najít. Ona má noční spaní nanic, já taky, starší dcery taky, neb je to budí. Když je nemocná, je to samozřejmě jiná situace, to snad nemusím vysvětlovat. Separačku ještě nemá. Určitě jí ty 4 (slovy čtyři) noci poznamenaly. Běžte s vašima soudama do řiti, vystrkujte prso třeba co hodinu, chovejte třeba nonstop. Když vám to bude vyhovovat, co je komu do toho. Mně to vyhovuje zase takhle, jakákoli jiná varianta byla zatím horší, tak co je komu do toho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.12.15 21:34
@zuzouš píše:
Ježiš ženský, vy se můžete pos.rat :lol: Ne, opravdu se nenechám citově vydírat kvůli dudlíku. Jak to pak totiž dopadá? Budí se několikrát za noc, protože ho nemůže najít. Ona má noční spaní nanic, já taky, starší dcery taky, neb je to budí. Když je nemocná, je to samozřejmě jiná situace, to snad nemusím vysvětlovat. Separačku ještě nemá. Určitě jí ty 4 (slovy čtyři) noci poznamenaly. Běžte s vašima soudama do řiti, vystrkujte prso třeba co hodinu, chovejte třeba nonstop. Když vám to bude vyhovovat, co je komu do toho. Mně to vyhovuje zase takhle, jakákoli jiná varianta byla zatím horší, tak co je komu do toho :nevim:
:lol: :lol: :lol: :lol: sdílím veškeré tvé poznatky a jsem ráda za to, že jsem tebou popsané zásady dodržovala (a jiných se vyvarovala), noci máme pohodové odjakživa..dudlík na spaní měla, ale pokládala jsem jí ho k hlavě (svítil, dávala si ho sama) bohužel zvyk, mívala koliky..ale měla pořád jedničku velikost, ani jednou jsem ho nevyměnila..takže si od něj brzy odvykla a zjistila jsem před prvními narozeninami, že si ho už na noc tolik nevšímá, jednoho večera jsem ho tam prostě „zapomněla“ položit a usnula v klidu tak…takže štěstí. podařilo se mi to včas vyčíhnout ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
26.12.15 21:45

@zuzouš @reinkarnace ony už tu nejsou, zahlídla jsem je v jiné diskusi, kde linčují a nadávají jiné mamince, že si dovolila plácnout své 1,5roční dítě za opakovaná kousnutí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.12.15 21:50

@Conulka neee :lol: to je slabý odvar. já bych ji kousla taky…u nás to bylo jediné, co zabíralo (ne teda kousání, ale museli jsme ji odnaučit štípat lidi - kolikrát měla nehty a už to drala do krve..plácnutí nikdy moc nepomáhalo, my jsme přiměřeně opláceli) :cert: pochopila rychle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.12.15 21:50

@reinkarnace mě neštve odlišný názor na věc, ale když se někdo zasekne a v tu chvíli tunelový vidění, zbytek jen přelítne, ani nevnímá. Hlavně, hlavně reagovat na tu pobuřující větu a přeložit si jí po svém. Že byla o něco níže dovysvětlena, je úplně jedno, poserinkatá to nezaznamenala, protože tunel. Dudlík jí brát nechci, dokud ještě spí 2× přes den, aby nebyla ve stresu zbytečně vícekrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.12.15 21:51

@Conulka hoď sem odkaz, napíšu jim svoji ozkoušenou radu…bude sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.12.15 21:52

@zuzouš já jsem brala dudlík na noc až v době, kdy mi přes den usínala bez něj (ale bylo léto a denní spánek proběhl vesměs v kočárku, takže to šlo nějak postupně samo) mám zásady ale zase na to nejdu násilně…ale když vidím příležitost a vhodnou dobu (situaci), jdu na věc :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí