Spánek v posteli 3týdenní mimčo

235
25.12.15 07:22

Spanek v posteli 3tydny mimico

Ahoj.
Nechci to podcenit, ale ani delat brzy.
Chci naucit synka spat v postylce, ne chovat. Od kdy je vhodne nechat dite v pistylce vybrecet a nevsimat si ho? Je nezdrave kdyz bude 5-10min brecet? ;)
Malej usina radsi v naruci, az pak ho dáváme do postele..
Diky za nazory, manzel by ho tam soypnul hned, ja zatim ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3533
25.12.15 07:27

My jsme malého už od začátku dávali do postýlky, žádné uspávání. Takže ti neporadím v tom, kdy je ta správná chvíle. Ale s tím vybrečením - rozeznávám u malého různé druhy pláče a tak většinou poznám, kdy brečí, že opravdu spát nechce a byl by schopen řvát i hodinu - to ho beru z postýlky a je ještě s námi v lehátku a ten druhý, kdy je unavený a popláče si max. do pěti minut a je tuhý. Nejsem zastánce nechání vyřvání miminka do bezvědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
25.12.15 07:36

Já nejsem zastánce spaní s miminem v posteli nebo nějakého extrémního uspávání a dělání cavyků..a stejně taky uspávám. Mysím, že 3týdny je moc málo ještě, ale toť můj názor. je to hodně malinký miminko, my máme 3m a taky ho nenecháme nějak moc vyřvat. Zkoušeli jsme dát do postýlky a číst pohádku, řval půl hodiny a pak mi vyčerpáním usnul v náručí. Tak nevím. Četla jsem, že ty metody jsou nejvhodnější až od 6m (např. Estvillova metoda) a určitě to pak zkusíme, zatím mám v náručí a jsem na gymn. míči (asi čtvrt hodiny a spí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
25.12.15 07:50

@marketak5
To mě pobavilo :lol: nejsi zastáncem dělání cavyků uspávání… konec příspěvků - uspávám na gym míči :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.12.15 07:50

@Makyna K. vybrečet bych nechala dítě až hodně po půl roce, spíš k roku a to bych ještě rozlišovala druhy pláče. Já nechala vyplakat staršího a ten se jen vztekal, protože si chtěl hrát. Byl mu skoro rok. Pochopil to po 3 dnech, kdy plakal pár minut.
Novorozeně nerozmazlíš. Je na tobě závislé, chce mámu, pokud ho odložíš, je ve stresu a frustrované (pudově má podmíněné, že pokud je samo, má plakat, protože tak to bývalo, pokud dítě opustili, tak ho něco sežralo a miminu nevysvětlíš, že se doba změnila). Oba syny jsem první 3 měsíce chovala a mladšího i nosila v šátku. Starší se pak sám naučil usnout v postýlce - měli jsme rituál už od narození a jednou usnul.
Mladší ne, ale na něj nepomáhá nic…

• Citovat
  • Upravit
13141
25.12.15 07:54

My jsme syna od nas z postele presidlili do postýlky v 9m. Ve 2 legech plynule přešel do pokojíku, sám chtěl. Se spaním jsme neměli pak problemy. Ač byl velmi neklidné novorozene a kojenec, tak jako batole pak už spaval celou noc. Neznám, ze by se mi třeba čtyřleté dítě vracelo v noci do postele. Chodi až ráno. Ted mu je 5 let.
Tolik moje zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
25.12.15 07:59

Ve 3 týdnech bych vyplakat určitě nenechala :think: Já syna uspávala na ruce do 9 měsíců, pak jsme ho nechali trochu vyplakat a pochopil za pár dní (ale žádné extrémní řvaní se nekonalo, pochopil rychle).

Teď má 2 a čtvrt a usíná sám ve velké dětské posteli, vzbudí se jen kvůli nočníku nebo kvůli zlému snu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.12.15 08:10

Vybrecet tak nejdrive po pul roce, ale ani to by se nemelo delat systemem „nevsimam si,“ mas k nemu vzdy prijit, ze zacatku tusim po ne vice nez 2 minutach…proste postupne.
Ja osobne to zacala zkouset ve 3 mesicich, ne pres rev, ale aby usinal v postylce, ne na rukou…i v 6 mesicich je to spis vyjimka nez pravidlo :mrgreen: V tomhle dej fakt na sebe, ne na manzela, ja nych ve 3 tydnech ani tech 5 minut revu fakt nedala (s tim, ze bych se nesnazila nic delat). Jedina situace, kdy je (samozrejme podle me) „mensi zlo“ nechat takhle male miminko plakat je v pripade, ze uz padas na hubu a popada te chut mu ublizit, to nam rikali i na kurzech, ze je lepsi odejit a dat si treba sprchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
25.12.15 09:48

Nez se vrhnes na nejake metody, tak si zjisti, jak samota pri usinani na dite pusobi. Dite potrebuje uspavat, proto se tomu rika potreba. Dite pri estvilu, kdy tam chodis v urcitych intervalech, opravdu nevi, ze za chvili prijdes-deti zhruba do dvou let neznaji smysl navratu.Pro ne existuje pouze TED. Kdyz pak usnou, je to jen dusledek toho, ze vzdaly volani maminky.
takze ja bych dite nenechala brecet nikdy. a neboj, ty kecy o rozmazlenem diteti jsou fakt jen kecy.

• Citovat
  • Upravit
446
25.12.15 09:54

Vvybrecet bych já nenechala nikdy. Mala do asi 2 měsíců hodně spala pres den na mě nebo v košíku s námi a až večer šla spat do postylky. Po 2. měsíci si nějak sama řekla že i přes den chce byt v postýlce nebo v košíku a ani teď (15 mesicu) nemáme extrémní problém :nevim:
Asi každý jak se s čim ztotozni, ale já rikam ze nemam dite, abych ho trápila vyrvavanim. Jak už tu někdo psal… poznám pláč a tak se podle toho vždycky zaridim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.12.15 10:05

Vybrečet není vhodné nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.12.15 10:05

Teď jsem četla článek o dětech v Keni. U nich berou jako normu, že děti nepláčou, hlavně novorozeňata. Mají je zabalené, na sobě a kojí podle jejich potřeb. Když dítě pláče, berou to, že je něco hodně špatně.
A my je jako tady necháme vyřvat? Ono to za nějakou dobu pochopí, že je prostě samo a nepřestane plakat, ono to jednoduše vzdá a zmklne. :zed: Jenže pocit bezpečí a rezignace jsou zcela jiné pocity. A to se s ním potáhne celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.12.15 10:13

Záleží na dítěti. Některé klidně usne samo a některé prostě jen s maminkou. řídila bych se podle dítěte a ne podle ostatních ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
25.12.15 10:13
@Anix píše:
@marketak5
To mě pobavilo :lol: nejsi zastáncem dělání cavyků uspávání… konec příspěvků - uspávám na gym míči :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No však já vím..tak oprava, nebyla jsme zastáncem dělání cavyků, ale holt dítě si žádá něco jiného :( nenechám ho vybrečet no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.12.15 10:15

A souhlasím o tom „vybrečení“. je velký rozdíl mezi pláčem miminka a mezi vzdorovým řevem tříleťáka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí