Spaní dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
300
26.8.12 21:58

@Hmarilla on maly usne v loznici ale u te televize to je az nekdy pred 22hod.Ale ja jsem taky zastancem usinat v tme a tichu jsem na to zvykla od mala, ale muzsky je opak :cert: Kazdopadne uz ma koupene veci na opravu televize v obyvaku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
26.8.12 22:01

@gonal aspon že tak. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
26.8.12 22:02

@Irisa nam je 6m a mame to stejne takze kolikrat se musi utahat hodne :mrgreen: jenze me jde prave o to jestli ho nerusi ta televize a proto nechce spat a usina pozde.Dnes jsem tu televizi vypla manzela vyhodila do obyvaku na PC :mrgreen: a maly hned usnul tak nevim no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
26.8.12 22:02

@Irisa no, já malou dám do postýlky kolem sedmé, nejpozději osmé hodiny. hodinu si pohraje a pak si lehne a propovídá se do spánku. vstává kolem sedmé hodiny, někdy dříve, někdy později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
26.8.12 22:09

@Hmarilla : Hodinu si pohraje… To zni dobre, akorat nas drak si uvnitr postylky vydrzi hrat tak 10 minut, pak zacne porvavat, ze tam je nuda… takze chodime kolem nabytku atd atd., az uz je vytuhlej… Vzdycky byl velmi zive dite :dance:, takze uz mi to neprijde, ale vzdycky, kdyz vidim/ctu/slysim, jak nekdo ulozi dite a ono usne, tak ziram 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
26.8.12 22:10

@gonal Náš malej (3M) přes den usíná v postýlce v obýváku při běžném denním hluku, v noci spinká s námi v ložnici ve své postýlce, chodí tam po rituálu - koupání, papání, stačí ho položit, dát pusinku, pohladit po hlavičce, popřát dobrou noc a sladké sny a už chrapoší. Snažím se, aby měl klid, aby se hezky vyspal, má tam tmu, ale přivřené dveře na chodbu, kde svítíme malým nočním led světýlkem, ale v obýváku TV máme běžně puštěnou, někdy mi jde i pračka v technické místnosti (ta je ale kromě napouštění vody tichá), jde v kuchyni myčka, odsávám prsa v obýváku atd. - máme bungalov, takže všechno je vedle sebe, ale v ložnici je relativní klid, občas projedou auta (přes léto máme otevřené okno, tak to jde trochu slyšet). Takže není to tak, že by měl „absolutní ticho“ na spaní, to není dobré, ale zas aby mu tam řvala a blikala TV, to teda taky rozhodně ne. Jsem pro něco mezi, takový kompromis :-) Kamarádka byla zvyklá spát pomalu za absolutního ticha a učila to i své děti, takže když jsem byla u nich na návštěvě, tak holčička spala za zdí a 2 dveřmi, TV musela být vypnutá a ještě jsme se bavily potichu, abychom ji nevzbudily. A když kamarádka byla u nás, tak jsem musela ze všech hodin a budíků vyndat baterky, aby netikaly, všechno zavřít, vypnout, zhasnout,,, protože by neusnula :zed:
Aby měl hluk z TV, to mi také nepřijde vhodné, jestli Ti usíná při běžném denním provozu/hluku, tak za hluku spát umí a není potřeba ho tím rušit i v noci, ne? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
26.8.12 22:11

@gonal : Ad televize - malyho v televizi zatim zajimaj jen Mrnouskove (Minuscule), obcas sport nebo WipeOut (jak padaj do vody) nebo Takeshiho hrad :P Ale jinak mu je fuk, jestli TV bezi, on ji ignoruje a hraje si podle sveho. Takze TV u nas vice mene je vypnuta porad, kdyz chce zbytek rodiny koukat na TV, tak my s malym odchazime a hrajeme si jinde, aby si na TV nezvykl jako na kulisu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
26.8.12 22:17
@Irisa píše:
@Hmarilla : Hodinu si pohraje… To zni dobre, akorat nas drak si uvnitr postylky vydrzi hrat tak 10 minut, pak zacne porvavat, ze tam je nuda… takze chodime kolem nabytku atd atd., az uz je vytuhlej… Vzdycky byl velmi zive dite :dance:, takze uz mi to neprijde, ale vzdycky, kdyz vidim/ctu/slysim, jak nekdo ulozi dite a ono usne, tak ziram 8o

U nás to bylo ze začátku také tak - vypadal, že spí, ale jakmile jsme ho položili do postýlky, spustil jako tur. Každý večer bylo rodeo, uspávali jsme i 2 hodiny, někdy i více :cert: Pak se to zlomilo, začal si „povídat“ se zvířátky v postýlce a usnul pak sám. Teď ve 3M ho položíme do postýlky, popřejeme dobrou noc a sladké sny, pohladíme po hlavičce, dáme pusinku a spí okamžitě. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
26.8.12 22:22

@Luccinka : U nas, kdyz se probudi treba v noci a nechce prso, tak trochu funguji ukolebavky z el. chuvicky (takove to „cinkani“), ale jinak polozit nase dite na zada, pokud uz predtim nespi, je nemozne :cert: On lezeni na zadech nesnasi, okamzite se otaci. Prebalovani je proto velka vyzva :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.8.12 02:21

@Irisa Tak to našemu se přebalování líbí, může řvát o 106, ale jakmile rozbalím plínu, v tu chvíli je klid a úsměv na tváři :mrgreen: Při přebalování si „povídáme“ a různě „cvičíme“ - jezdíme na kole, skrčujeme nožičky, u toho si povídáme říkadla atd., to se mu moc líbí, a naopak nesnáší zabalování a oblíkání, to je zase výzva u nás :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
27.8.12 03:16

Ahoj, osvedcilo se mi dat maleho do postylky a chvilku mu zpivat. Vetsunou do peti minut spi. K tomu ma pustenou pohadku na cd.Ted v 11 mesicich to asi neoceni, ale za cas asi jo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
27.8.12 03:42

Jeste me napadlo jak jsem si tak cetla vase komentare, ze vam prckove spatne usinaji. Meli jsme to take tak. Uspavali jsme i 3hodinky. Nase dr nam poradila, ze mame opravdu velice aktivni mimi a tak od pul roka davame spat maleho pouze po obede. Nekdy je to narocnejsi ale zabralo to a spi celou noc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
27.8.12 04:21

Malej usina vecer jako drevo, ale musi mit tmu, ticho a klid. Ja osobne bych pri televizi taky neusnula. Kdyz jsme s manzelem spolu zacinali, tak mel tendence koukat v noci v posteli na televizi na filmy a tak. Zatrhla jsem mu to, me to taky rusi a nespala bych. Takze chapu male mimco, ze mu to taky vadi. Kdyz byl mensi, tak ne, to nam spal i u televize. Ale zhruba tak od pul roka, mozna i driv, uz ne, potrebuje mit ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
27.8.12 09:59

@Luccinka kdyz mel maly 3 mesice tak sem ho taky polozila do postylky a spal ale ted je mu pul roku leze a sedi a stoji a ono je to uz docela narocny ho soupnout do postylky a spi. Presden teda se priznavam a si sem to tu nezminila moc TV zapla neni. Nenavykam ho na uplne ticho, kdyz jsme nekde na vylete tak taky usne preci mezi lidmi kde je hluk ve meste vecne jezdi tramvaje a atd.Ale za me bez TV vecer. A ja ho nechci na to ani navykat

@Irisa u nas polozenei na zada pokud neni vytuhlej take nepripada v uvahu nema to uz rad. Prebalovani velky boj :mrgreen:

@zdenik1988 zpivani u nas ani nahodou, jakmile ho davam do postylky a mel by usnou a ja tam byt tak je okamzite na nohou a dela blbinky. Jinak me taky napadlo ze bych ho davala jen jednou denne spinkat po obede ale on je pak desne urvany a vylozene ospaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
27.8.12 13:15

@gonal Jo, kdyz davam malyho spat pres den do postylky, tak tam ted taky hrozne radi. Rikam mu, ze jdeme spinkat a on uz ukazuje k loznici a vylozene se tesi. Polozim ho do postele, prikryju a sup, uz se odkope, vyskoci a zacne rajtovat, pohazovat plysaky, lezt a vstavat. Trva to asi ctvrt hodiny, nez se vyradi. Musim tam s nim byt, nejdriv si s nim trochu hraju, pak min a min, opakuju, ze se spinka, x-krat ho polozim a prikryju a on zase vyskoci, mame to jako nejakou hru. :mrgreen: :roll: Pak tam stojim oprena o zed a delam, ze spim, mam zavrene oci a on me sleduje, pokrikuje po me, taha me za ruku a kouse :mrgreen:, no ale po chvili si treba i sam lehne a taky jde spat. No ale jak rikam, i ctvrt hodiny to trva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí