Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je to malý miminko a to má svůj režim, nesnaž se ho předělávat, jede si podle svýho. Dítě mi u prsu usínalo skoro do roku a půl. Ve třech měsících ti spí v noci luxusně, pokud se ho budeš snažit předělávat, můžeš na tom být ve finále podstatně hůř.
Anonymni, v noci Ti spi krasne (pokud jsem spravne pochopila, ze casto i 9, 10 hodin v kuse). Ja nejmladsi uspavala u prsa podobne jako @Janli do 22m, pak jsem odstavila a kupodivu bez revu usinala normalne bez prsa. Ve 3m deti kdyz jsem mela 3 hodiny souvisleho spanku, tak jsem slavila.
V tomhle věku mi dcera usla jedině u prsa nebo prostě jen u mě. V noci spala krásně až do 8mi,9ti ráno, ale usinala až kolem 11 hodin. Spala sama ve svém pokoji v postýlce. Za to přes den spala dvakrát když bylo dobře 3× a to na dobu půl hodiny či hodiny. Vždy jen na mě, takže jsem nic neudělala. Při odstavení kojení nebyl žádný problém paradoxně, přešla na láhev s minimálním protestem.
Dcera 9m budí se 1-2× v noci, přes den dopo i odpo ještě spi… Chodí spát mezi 8-9h večer…Pohodička ![]()
Ze začátku chodila spát až kolem 10vecer…
Vstává teď buďto v 7 nebo 8 ráno…
@Anonymní píše:
Ahoj. Jak to máte se spanim kojených miminek? Mám syna 3 mesicniho a usne mi jen u prsa + se taky budí na žužlání, jsem takovy dudlik. Pres den se snazim nechat ho spat i v postylce, ale knoura a knoura a knoura, takze nakonec stejne usne v posteli u prsa. Sam proste ne. Jinak pres den spi tak cca po 1-2h dopoledne a odpoledne si zdrimne i na delsi dobu, jak kdy, navecer treba taky hodku pred koupanim. Jenze vecer ho davam spat kolem 8h a do pulnoci se mi jeste treba dvakrat vzbudi. Vetsinou mezi 22h se vzbudi uplne a tak pul hodky se na me smeje a kecá mi, pak zas usne a od pulnoci uz se mi do rana do 9-10h treba nevzbudi. By me zajimalo jestli vam miminka proste spí nebo je tohle taky normalni? Ma svuj rezim a kdyz ho chci zmenit, treba dat vecer spat a rano vstavat brzy, stejne na me prdi, pak je akorat protivnej.
Makové mléko bych mu zkusil dát
@dog.s píše:
@Mudr.Mengele Zavrene skoly
Fakt?
Jak to víš, jsi to poznala že tvoje děti jsou doma nebo co? ![]()
Ahoj. Jak to máte se spanim kojených miminek? Mám syna 3 mesicniho a usne mi jen u prsa + se taky budí na žužlání, jsem takovy dudlik. Pres den se snazim nechat ho spat i v postylce, ale knoura a knoura a knoura, takze nakonec stejne usne v posteli u prsa. Sam proste ne. Jinak pres den spi tak cca po 1-2h dopoledne a odpoledne si zdrimne i na delsi dobu, jak kdy, navecer treba taky hodku pred koupanim. Jenze vecer ho davam spat kolem 8h a do pulnoci se mi jeste treba dvakrat vzbudi. Vetsinou mezi 22h se vzbudi uplne a tak pul hodky se na me smeje a kecá mi, pak zas usne a od pulnoci uz se mi do rana do 9-10h treba nevzbudi. By me zajimalo jestli vam miminka proste spí nebo je tohle taky normalni? Ma svuj rezim a kdyz ho chci zmenit, treba dat vecer spat a rano vstavat brzy, stejne na me prdi, pak je akorat protivnej.