Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Elilen píše:
Plenku měly z důvodu zašpinění prostěradla?
Dokud byly miminka, tak ano.
Později už spíš jako trik krkavčí matky, která je tím oblafla, aby jí přestaly brát polštáře z postele… „koukej, máš taky polštář - dáš si medvídkovou nebo jenom bílou?“
Žraly mi to asi do půldruhého roku, pak už jsem musela místo plíny dávat prázdný povlak od polštáře ![]()
@mejdylko píše:
@Elilen nás malej má plenku pod sebou, protože si ji žmoulá a líp se mu spí. Má ji pod hlavičku a chrupe. Spí na bříšku.
Tak to jsem malou nikdy nenaučila. Na spaní musí mít jen dudlík. Ani usínáčka nechce.
Malej má peřinku od narození a nikdy v tom nebyl problém. Jen je potřeba nemít nějakou velikánskou. Když byl novorozeně, tak se nevrtěl, takže se pod ní ani nemohl dostat a když byl větši, tak si ji dokázal dát tak jak mu vyhovovalo. Občas teda skončí odkopanej, ale aspoň má volnost pohybu
Polštářek budem dávat, až si bude peřinu strkat pod hlavu nebo ho jinak vyžadovat.
@BohunkaP píše:
Dokud byly miminka, tak ano.Později už spíš jako trik krkavčí matky, která je tím oblafla, aby jí přestaly brát polštáře z postele… „koukej, máš taky polštář - dáš si medvídkovou nebo jenom bílou?“![]()
Žraly mi to asi do půldruhého roku, pak už jsem musela místo plíny dávat prázdný povlak od polštáře
@Elilen my nedudlíkujem od 2 měsíců.. co zjistil, že se mu narovnaly prstíky a může si dát jednodušeji paleček, tak dudlíka nechce. Plenku jsem mu začla pod sebe dávat v momentě, kdy jsem zjistila že cumlá medvěda. To radši než ty chlupy, tak plínku.
Sežmoulá si ji do takový koule a usne na ní. Pak ji má obtisklou po celým obličeji, ale když mu ji seberu, tak nespí.
@Elilen, teď už ne, už jsou velké - synovi je 3,5, dceři bude šest. Ale často ho mají spíš pro ten pocit a ve skutečnosti je ráno najdu s polštářem na druhé straně postele ![]()
Dcera spí pod peřinkou už od 3 měsíců. Teď máme problém že věčně spí s dekou pod sebou. Pytel se naučila rozepínat a vyleze z něj.
@Helenie můj syn spal s dekou od pár měsíců. asi tak od 4 měsíce kdy šel ze zavinky. polštářek v 15 měsících nemá
Tak jsem asi Herodes, malej má peřinku od narození. Stejně si ji odkopává ![]()
Malá má deku v postýlce asi od 5ti měs kdy skončila zavinovačka. pytel nesnesla, a deku má do dneška ( 16měsíců) jen na parádu, nesnese být přikrytá ![]()
Jinak polštářek nemá do dneška a nevidím v něm význam ani dál, stejně nespí hlavou v jednom místě jako dospělý ale neustále se točí různě po postýlce ![]()
@Elilen píše:
Tak má dcera není přikrytá ničím. Spí jen v plence, někdy jí dám ponožky. Ona v noci strašně cestuje, takže by jí deka nevydržela ani hodinu.
Jako s holýma nohama jen v plence?
KOlik máte teplotu doma?
Prcek má od půli roka spací pytel (do té doby zavinku) a ještě dneska v něm spí. A někdy přes něj ještě dávám slabší deku - dle teploty v pokoji.
Je to super, že nemusím hlídat v noci, zda je odkopaný ![]()
@Lenka512 píše:
Jako s holýma nohama jen v plence?KOlik máte teplotu doma?Prcek má od půli roka spací pytel (do té doby zavinku) a ještě dneska v něm spí. A někdy přes něj ještě dávám slabší deku - dle teploty v pokoji.
Je to super, že nemusím hlídat v noci, zda je odkopaný
No. Máme tu 21,5 až 22,5 stupně. Na noc o stupeň méně. Já jí i na ven oblékám v porovnání s ostatníma dětma méně. Někdy i o dost méně.
@BohunkaP píše:
@Elilen, teď už ne, už jsou velké - synovi je 3,5, dceři bude šest. Ale často ho mají spíš pro ten pocit a ve skutečnosti je ráno najdu s polštářem na druhé straně postele
Mám to stejně jako tvé děti.
Usínám na pidi polštářku a ráno jsem bez něj. Přítel dokonce i bez něj usíná.
Malá má peřinku od malička, když byla zima měla na noc pytel, ale ten si stejně už teď rozepne
Polštář jsem jí dala v roce takový tenký, že leží na rovině, ale ona stejně usíná na peřině a nebo leží…má v postýlce velkého plyšového psa a většinou usíná na něm, takže polštář šel pryč, ptze mi ho vyhazuje z postýlky
![]()