Spaní pod peřinkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
7.5.13 23:23

@Elilen -taky koukám, že jen v plence a bez zakrytí. Četla jsem, že když dítě spí, tak se mu zpomalí krevní oběh a je mu automaticky zima, nebo chladněji.
A nebývá často nachlazená-nemocná? když má takovej studenej odchov :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.5.13 23:32
@kotýsek píše:
@Elilen -taky koukám, že jen v plence a bez zakrytí. Četla jsem, že když dítě spí, tak se mu zpomalí krevní oběh a je mu automaticky zima, nebo chladněji.
A nebývá často nachlazená-nemocná? když má takovej studenej odchov :)

Ne, nemocná právě nebyla ještě ani jednou. A to já jsem teď na ATB kvůli nějakému zánětu na plicích. A celkově jsem byla nemocná pomalu celou zimu, ale ona odolávala a nikdy nic nechytla. Snad špatně nedělám. Studená nikdy není. Dokonce jí koupu i ve vlažné vodě. :mrgreen: :mrgreen: Teplou nemá ráda. Zajímal by mě názor nějakého angličana. Tam prý studený odchov používají běžně. :D Vím, že @Loki01 tam myslím bydlí, tak třeba napíše, jak to u nich chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.5.13 23:44

@Elilen -to je pravda, že v Anglii mají studený odchov. Tam ani nedávají dětem punčocháčky v zimě pod kalhoty. Ale zase mi příjde, že každé druhé dítě potkávám se svíčkou u nosu.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
7.5.13 23:45

@Elilen Máme to stejně, akorát teda malej spí v bodyčku, ne jen v plíně, ale nohy má holé. A jinak teplota stejná a peřinu má pod sebou, když zakryju, tak se do pěti minut odkope. Celou zimu jsme spali s oknem na mikro, takže v ložnici byla teplota 21, max 22 stupňů. Když jsem mu dala pyžamo s nohavicema a dlouhým rukávem, tak nemohl usnout a celou noc se budil, stejně jako když venku bylo hodně mínus a já zavřela okno. Špatně se mu spalo. Takže si o studený odchov řekl sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.5.13 23:54

@kotýsek V Anglii jsem ještě nebyla a tak neznám jejich nemocnost. Abych ale nebyla za tak chladnou matku :mrgreen:, tak v zimě jí punčocháče pod oteplováky dám. :)

@Kamila Jakub Mně se taky budí, když má nějaké dupačky, které jí překáží. A punčochy jí nechci dávat. To je jako kdybych já měla spát v podprdě. A bodýčko jí nedávám, protože byla po ránu strašně horká, rudé tváře. Ale nemocná není, tak jí asi studený odchov dělá dobře. :) Aspo%n budou otužilé. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
8.5.13 00:00

@Elilen -jak říkáš, když má na omak teplé ruce a nos, tak ji zima zřejmě není. Je pravda, že pozitivum vidím vtom, źe bude aspoň otužilá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
8.5.13 00:02

My máme rádi na spaní v ložnici chladno. A podle toho taky malou oblíknu-více. Má jen 3.měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
8.5.13 00:03

@kotýsek Ach jo, už jsem chtěla jít spát. Emimino zase bude moct za mou zítřejší nevyspalost. :jazyk:
Uvidíme za pár let. Někdy se bojím, aby neměla ve stáří revma. (Nic o této nemoci nevím, ale napadlo mě to a bojím se toho. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
8.5.13 00:05
@kotýsek píše:
My máme rádi na spaní v ložnici chladno. A podle toho taky malou oblíknu-více. Má jen 3.měsíce.

Ve třech měsících spala v bodýčku, dupačkách a zavinovačce. A na zavinovačce byl poslední cíp venku, aby jí větraly nohy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
8.5.13 06:17

Ahoj, mně spí holčička (11m) v pyžámku ve spacím pytli. Chystala jsem se na přechod na peřinku (na léto - výhoda, že se může odkopat), ale začala v postýlce strašně cestovat a spí třeba úplně na druhé straně, a tak se obávám, aby nebyla celou noc odkrytá (výhoda spacího pytle). Takže možná než peřinku zvolím jiné oblékání. Jak oblékáte do spacího pytle v létě? Nebude jí pak opravdu teplo? A ještě jeden dotaz. Budeme muset koupit větší spací pytel - jaký vám vyhovuje a kde jste koupili? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
8.5.13 07:29

Děkuji za vaše názory! Náš malej spí zatím ještě v overálku a spacáčku, až bude větší teplo, tak mu budu dávat jen bodíčko s kr. ruk. do psacáčku. Jinak mi cestustuje i ve spacáku :))) takže přemyšlím o té peřince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
8.5.13 08:31
@mejdylko píše:
Malej spí pod peřinkou do narození… ve spacáku ani v zavince nechtěl bejt. Takže my to máme vyřešený. :)

Náš taky. Má i polštář, na něm ale nespí, muchlá si do něj obličej. Máme oboje z Ikey, nejsou to těžký duchny, takže se mu nemůže nic stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 12:16

Spací pytlík a deka :)

@Leník5 píše:
Ahoj, mně spí holčička (11m) v pyžámku ve spacím pytli. Chystala jsem se na přechod na peřinku (na léto - výhoda, že se může odkopat), ale začala v postýlce strašně cestovat a spí třeba úplně na druhé straně, a tak se obávám, aby nebyla celou noc odkrytá (výhoda spacího pytle). Takže možná než peřinku zvolím jiné oblékání. Jak oblékáte do spacího pytle v létě? Nebude jí pak opravdu teplo? A ještě jeden dotaz. Budeme muset koupit větší spací pytel - jaký vám vyhovuje a kde jste koupili? Díky

Ahoj Leníku, naše malá (2,5 ročku)spí od mala v pytlíčku. Máme celoroční verzi a jen jí do něj různě oblékám. Samozřejmě záleží, co máte za pytlíček vy, jak teplý.. Já jí v létě nechávám v pytlíku jen v plínce a v zimě (má v pokojíčku cca.18°C) má dlouhé pyžámko s nohavicemi a rukávy, přes pytlík už nedávám žádnou deku. A takhle jí to vyhovuje :) My máme spacák z www.the-dream-bag.cz, můžeš si vybrat letní, celoroční nebo zimní verzi s rukávy. Jak jsem psala, my máme celorok a jsme spokojení :)Teď má období, kdy jí začala bavit deka na usínání, tak když je tepleji, nechávám jí jen v pyžámku bez pytlíku a ona usne s přitulenou dekou :) Je teda fakt, že tam musím párkrát za noc zajít a přikrýt jí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
21.5.13 22:15

spací pytel

Ahoj PeťuleAdule, děkuji za reakci. Koukala jsem na stránku, kterou jsi posílala a musím říct, že se mi pytle moc líbí. Jenom se chci zeptat - ty novinky mají zapínání vepředu (což máme taky), ale u těch ostatních nevím, kde se zapínají. Musím říct, že zatím mi zapínání vepředu vyhovuje - přijde mi nejjednodušší. Pytel, který nyní máme, bude asi teplejší, ale vzhledem k tomu, že se nám blíží léto (aspoň doufám), tak ten celoroční by byl fajn. Jinak my máme v ložnici kolem 21°C, ale v pokojíčku bude mít přes noc chladněji (je to chladnější místnost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 22:23

Nase mala je taky cestovatelka postele, takze v dupackach. Tedko mame v noci 26stupnu je jen v tilku s plenkou.Bez polstare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí