Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Antonie Bolavá ještě v těhotenství - to si pamatuju- ja trpěla karpalnim tunelem myslela jsem, ze v noci umřu bolesti a on chrápal
a chrápal ![]()
No nezabila bys ho? ![]()
@terinka4444 píše:
Mláďata spí u mámy, samec jinde, celá tisíciletí už od bydlení v jeskyni spaly děti u matek, děti nespávaly samy ještě v minulém předminulém století, všichni v jedné posteli, víc jich ani neměli, až přišla dnešní doba, kolébky napodobující pohyb v břiše jsme vyměnili za zamřížované šprušlaté postýlky, a jdeme ještě dál, děti mají své pokojíky a je normální spát bez rodičů samo ve tmě v jinéposteli. Chodí v přírodě nějaká jiná matka spát do jiného pelechu? Doby je divná, pokud někdochce spát se svými dtmi, je to naprosto normální a přirozený jev, kdo kdy kde řekl, že dítě má mít svou postel? Proč má mít dítě svou postel? Proč vlastní dítě narušuje partnerský vztah? Kdo to kdy takhle rozhodl?
Tohle si okopiruju, muzu??
Mluvis mi z duse
Ale zase je pravda ze tak v roce me proste odsrkoval a ukazoval na svou postýlku
A jinde spát nechtěl
@Antonie Bolavá píše:
@terinka4444 vid, to je taková paráda. Já nejvíc miluju, když se malé zdá ošklivý sen a já ji během vteřiny můžu obejmout a utěšit, ještě než se stihne úplně probudit. To si pak připadám jak supermatka
já miluju ráno, znáš ten pocit, kdy myslíš, že na tebe někdo upřeně hledí, tak se probereš a otevřeš oči a tam naše Kamka hlavičku na polštáři těsn u mého obličejem jak otevřu oči, usměje se, řekne máma a dá mi pusu, nejkrásnější chvíle, nic krásnějšího není.
@terinka4444 moje dítě s náma třeba nechce spát úplně stejně jako my s nim
u nás se je schopnej hodiny a hodiny jen válet a pobrekávat. U sebe usne sám za minutku
Takže ano, mé dítě má svou vlastní postel ve svém vlastním pokoji a své vlastní tmě a rozhodl si to tak sám
jako špatná matka se kvůli tomu teda fakt necítim ![]()
@Petra Z píše:
Ale zase je pravda ze tak v roce me proste odsrkoval a ukazoval na svou postýlku
A jinde spát nechtěl
no vidíš, každé dítě si nakonec řekne, nejdýl vydrželo to mé, ta si řekla týden před nástupem do první třídy, že prý bude školačka a chce svůj pokojík, tak dostala svůj pokojík, večer si lehala do své postele ve svém pokojíkua ujišťovala se, jestli může přijít, nepřišla, spokojeně si zůstala ve svém, tak máme ještě pět let toho druhého teplého tělíčka, než taky bude chtít do svého pokojíku, pak si asi pořídíme psa ![]()
@terinka4444 já jsem většinou vzhůru první. Ale úžasný je, když se vzbudí starší a prosí mě, aby mohla tu malou pusinkovat, dokud se neprobudí ![]()
Zato někdy ty večery
Že nespí velká, to je standard, ale dneska nechce spát ani ta malá čůza ![]()
@terinka4444 píše:
Mláďata spí u mámy, samec jinde, celá tisíciletí už od bydlení v jeskyni spaly děti u matek, děti nespávaly samy ještě v minulém předminulém století, všichni v jedné posteli, víc jich ani neměli, až přišla dnešní doba, kolébky napodobující pohyb v břiše jsme vyměnili za zamřížované šprušlaté postýlky, a jdeme ještě dál, děti mají své pokojíky a je normální spát bez rodičů samo ve tmě v jinéposteli. Chodí v přírodě nějaká jiná matka spát do jiného pelechu? Doby je divná, pokud někdochce spát se svými dtmi, je to naprosto normální a přirozený jev, kdo kdy kde řekl, že dítě má mít svou postel? Proč má mít dítě svou postel? Proč vlastní dítě narušuje partnerský vztah? Kdo to kdy takhle rozhodl?
krásně řečeno
vysvětli to mému muži..
![]()
@Liszane píše:
@terinka4444 moje dítě s náma třeba nechce spát úplně stejně jako my s nimu nás se je schopnej hodiny a hodiny jen válet a pobrekávat. U sebe usne sám za minutku
Takže ano, mé dítě má svou vlastní postel ve svém vlastním pokoji a své vlastní tmě a rozhodl si to tak sám
jako špatná matka se kvůli tomu teda fakt necítim
já jsem nenapsala, že jsi špatná matka, rozhodl si tomalý, je spokojený, ty jsi spokojená, paráda, je vám to přáno, vyhovuje vám to, jste šťastní, prostě paráda
nejste špatní a nemáte špatný zvyk, děláte to tak, jak vám to vyhovuje a nikdo vám to nekritizuje. Zrovna tak to ale platí opačně, pokud dítě a rodiče chtějí spát spolu, vyhovuje jim tom, jsou šťastní a spokojení a vyspalí, nikdo nemá právo psát, že to není normální a každé dítě má mít svpoupostýlku, podle čeho to není normální, a podle koho má mít každé dítě svou postýlku?
@Tamtama píše:
krásně řečenovysvětli to mému muži..
![]()
problém bude ten gauč, to by se ani mému nelíbilo. Takže jsme to řešili třetí postelí přiraženou k letišti, nkonec to stejně dopadlo tak, že dítě spalo uprostřed a kolikrát jsem ráno načapala tatínka, jak spí přitisknutá na jejích zádíčkách ![]()
@terinka4444 tak pokuď chce dítě spát se ženou a žena na to nic nenamítá či to chce ale manžel díky tomu na spí na gauči a vadí mu to tak to podle mě teda zrovna ideál neni ![]()
Jo, problém je gauč.. Viki dostane svojí postel pod stromeček (na léto čekáme přírůstek, tak aby byla dětská volná včas) a já si dovolila říct, že je to JEN měsíc, že by to mohl vydržet..
@Liszane píše:
@terinka4444 tak pokuď chce dítě spát se ženou a žena na to nic nenamítá či to chce ale manžel díky tomu na spí na gauči a vadí mu to tak to podle mě teda zrovna ideál neni
teď je ale otázkou, kdo má na tu mámu větší nárok, když to takhle blbě napíšu, proč je v pořádku, že malé dítě musí spát samo a nemá mu to vadit a není v pořádku, že má chlapspát sám, takže dítě ano, chlapne
![]()