Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zavinovali sme do 8.mesiacov, bez toho proste nezaspal. Zavinovacka bola davno mala, ale to nevadilo, ze trcali nozicky, tu islo o rucicky, aby boli pekne pri tele a nemohol si ich vytiahnut. Potom sa odnaucil sam od seba.
Super, jsem rada za toto tema.
Zrovna jsem zacala premyslet o tom, jak dlouho asi budem zavinovat ![]()
Mary mi bez zavinuti spinka vzdy jen kratce, jak rucicky schovam, tak je pohoda.
Doufam, ze ho teda nebudu muset zavinovat az do puberty ![]()
Mam asi blby dotaz, ale jak jste poznaly, ze mrnousek uz zavinovat nepotrebuje?
Chapu, ze v lete ve vedrech jste zavinovat prestaly, aby se mimco neupeklo. Ale jinak?
Ahoj holky,tak Tobík má zítra 5 měsíců a bez závinky ani ránu,taky bez ní neusne,dokonce pořád ještě kojím se zavinovačkou,no a v létě jsme měli v ložnici 25 stupňů a vyžadoval i tak spaní v závince,sice byl trochu propocený ale potničky neměl…na fotce je u své babičky,nemá ještě postýlku takže spal v kočárku ![]()
dusicka.. píše:
Super, jsem rada za toto tema.
Zrovna jsem zacala premyslet o tom, jak dlouho asi budem zavinovat
Mary mi bez zavinuti spinka vzdy jen kratce, jak rucicky schovam, tak je pohoda.
Doufam, ze ho teda nebudu muset zavinovat az do pubertyMam asi blby dotaz, ale jak jste poznaly, ze mrnousek uz zavinovat nepotrebuje?
Chapu, ze v lete ve vedrech jste zavinovat prestaly, aby se mimco neupeklo. Ale jinak?
Já dávala 3 pokusy. Na usnutí jsem nejprve zavinula, po usnutí rozvázala. Když se probudil jednou, dvakrát, třikrát, tak jsem zase svázala. než jsem šla aspát jsem zamotala vždycky, aby měl klid. Někdy se vzbudil 3× za sebou po 15 minutách. Později zůstal až do půlnoci. A jednoho dne jsem přišla zavinout a začal řvát, tak jsem toho nechala úplně.
Tak malé bude 6 měsíců a bez zavinutí rozhodně neusne. Vždycky se totiž objeví nějaká zlotřilá ruka a ukradne jí z pusy dudlíček. ![]()
Konec zavinování není na obzoru. A že u nás to stojí za to:
Jo, a zapomněla jsem na abdukční peřinku. Zjistila jsem, že když ji v noci nemá, tak je z toho nervózní. ![]()
Prostě do těch mrňat člověk nevidí…
dusicka.. píše:Mam asi blby dotaz, ale jak jste poznaly, ze mrnousek uz zavinovat nepotrebuje?
Ja som to skusala najprv na odpo spanie, ale musela som si s nim lahnut na nasu postel. asi behom tyzdna spal aj v noci nezavinuty. a kedy som skusila prvykrat dat bez zavinutia? ked sa proste vzpieral a nechcel sa dat zavinut. predtym si dal aj sam rucicku ku telicku a zavinula som, obmotala opaskom zo zupana a sup do postielky ![]()
katka 79 píše:dusicka.. píše:Mam asi blby dotaz, ale jak jste poznaly, ze mrnousek uz zavinovat nepotrebuje?
Chapu, ze v lete ve vedrech jste zavinovat prestaly, aby se mimco neupeklo. Ale jinak?zabudla som dopisat, ze mame prosincatko, takze cele horuco leto spal zavinuty. mal proste iba bodicko s kratkym rukavom, latkovu plienku s vlnacky a zavinovacku. spoteny nebol nikdy.
jééé holky díky za tuhle diskuzi už sem si začala dělat starosti že malá bez svázání neusne a že už je na zavinku malá ale ted už sem v klidu díky ![]()
Do 7,5m spal svázaný jak houska. Jinak se budil. Pak jsem ze strachu z přicházejícího léta a horka odnaučila. Pohledej, zakládala jsem asi 3 diskuze na téma zavinovací závislák. Zjistíš, že fůra dětí je svazována i do roka. Ve dvou měsících nemáš co řešit, buď ráda, že zavinutý hezky spí. Netrap sebe ani dítě a zavinuj z vesela dál.