Špatné chování ve školce

3037
1.10.14 11:07

Spatne chovani ve skolce

Dobrý den, maminky, Jdu si pro radu.
Syn (3 roky) začal chodit v září do školky. Dnes mi učitelka říkala, že je syn hrozně problémový. Vůbec je prý neposlouchá, strká ostatní děti, boří jim hračky, když si něco postaví. Nechce se převlíkat-když jdou děti ven, všichni už jsou prý oblečení, jen ten náš ne a běhá a chce si hrát. Když si něco povídají-opět běhá a neposedí a ruší ostatní…atd. Učitelka mi řekla, že ji přijde nezralý na školku :nevim:
Přitom syn chodil před školkou už přes rok do jeslí, kde tyto problémy absolutně nebyly. Vydržel sedět 45 min na koberci a poslouchat vyuku, hračky nebral a už vůbec nikoho nenapadal. Převlečený byl naopak vždy mezi prvními.
Nás doma taky normálně poslouchá.
Když se odpoledne ptám učitelky, řekne, že vše bylo v pořádku. Ale ona je tam jen asi odpoledne a dopolední učitelky jí to asi nepředají. Tak jak to mám řešit, když o tom ani nevím? :nevim: Bojím se, že mi syna vyloučí.
Poraďte, jak mám řešit to jeho chování ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
1.10.14 11:19

@tejuho nevyloučí, teta pracuje 40 let ve školce a vím, že si někdy až stěžuje, že jednou přijaté dítě nelze vyloučit i kdyby se cokoli dělo! A nedělá to syn nyatruc té jedné jediné dopolední učitelce? Zkus si o tom promluvit s tou odpolední, že ta dopolední ti ráno říkala tohle a co si ona o tom myslí. A pokud dělá problémy jen té ranní, řekla bych jí ráno, že nevíš čím to je, že to dělá jen jí, že zkusíš malému promluvit do duše, ale ono je to na jejím pedagogickém působení a zvládnutí, ona si musí nějak poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
1.10.14 11:19

A neni problem ve skolce/cloveku? Pokud byl a je doma a jinde hodny je to divne, deti se chovaji vetsinou tak jak se ostatni chovaji k nim. Muj nazor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
1.10.14 11:34

@tejuho A není tá dopolední učitelka nezralá na školku, když to dělá jenom jí? :mrgreen: (promiň, nedalo mi to)

Vyloučit nelze. Z tvého popisu si myslím, že si prostě s učitelkou nerozumí. Asi bych ji řekla, že ty ten problém doma nemáš, (ani nikdo jiný) a že nevíš, co teda bys měla s ním doma nacvičovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
1.10.14 11:41

No oni jsou tam ráno dvě a obě dnes kývali hlavou, ze to není mozny, ze byl v jeslich hodny. Ja si taky myslim, ze ty konkretni situace by si meli resit oni tam. Co ja z domu zmuzu, kdyz tam nejsem? :nevim:

@lekarnicka28 diky za uklidneni, tak snad to vylouceni nebude tak lehly ani tady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.10.14 11:44

Hrozne problemovy? :lol: To je celkem bezny chovani triletaka, chyba je v ucitelce, ze si s nim neporadi. :nevim: Asi bych mela napsat, co provadel ve skolce muj nejmladsi, tomu ja rikam problem…ucitele kupodivu ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
1.10.14 11:46

A musim rict, ze teda nejvic mi dela starost to jeho chovani vuci ostatnim detem. Za to ucitelky nemuzou. Nevim, proc se tam tak chova. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
1.10.14 11:50

@tejuho a treba neplacajiho (myslim ucitelky) a neni pak nastvany a proto tohle dela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.10.14 11:52
@tejuho píše:
A musim rict, ze teda nejvic mi dela starost to jeho chovani vuci ostatnim detem. Za to ucitelky nemuzou. Nevim, proc se tam tak chova. :think:

Ze je strka a bori jim hracky? V tomhle veku to tak zvlastni neni. Holt vysvetlovat, vysvetlovat a pockat, az z toho vyroste :nevim: U malyho ve skolce je taky par takovych kluku, nikdo z toho problem nedela. Ono je to prejde. Ucitelky muzou za to, ze si s tim neumi poradit a ze to prehazujou na tebe. Ty s tim tezko neco udelas, kdyz u toho nejsi. U nas se sdelujou az prohresky typu pokousana ucitelka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.10.14 12:18

@tejuho jestli chodí do státní školky, tak si buď jistá, že nelze vyloučit. To vychází z vyhlášek atp., rozhodně platných pro celou republiku stejně. A že boří dětem hračky..to taky může dělat naschvál nějaké té učitelce..něco dělá špatně, on je na ni naštvaný, frustrovaný nebo na sebe chce upozornit.. těžko říct, když tam nejsme. Ona musí přijít na to, jak na něho, co na něho platí.. každé dítě je jiné, ale na to by ona měla být zkušený odborník. Holt si nesedli, to se stává i mezi dospělými.. ;) A ty se neboj..jestli je syn jinak dítě normální, poslušné, k dětem neagresivní, tak si ty její litanie moc neber. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
1.10.14 13:02

@asha tak to mate dobrou skolku :D A pritom jsou to stary ucitelky, tak uz by mneli mit nejaky zkusenosti :think:
@lekarnicka28 jo jo, chodi do statni.Tak to jsem trochu klidnejsi.

No ja si myslim, ze chce na sebe asi upozornit, prece jen v tech jeslich byly mnohem mensi skupinky. Ale nastane mu teda i doma tvrdsi rezim, aby vedel, ze musi poslouchat vsude. Ach jo, jeste mi to rikala rano prede vsema a ze tam tech rodicu nebylo malo. Ostuda uz ted :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.10.14 13:08

@tejuho Nic si z toho nedelej, fakt! Ber to jako trenink :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
1.10.14 13:35

@lekarnicka28 Ve školce je 3 měsíční zkušební doba, takže vyloučit lze ;). Kamarádce teď taky vrátili kluka s tím, že je nezralý. Nevyloučili ho, ovšem momentálně chodit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
1.10.14 13:38

@tejuho Dej mu čas, třeba si potřebuje zvyknout na novou školku, proto se tak chová ;). Asi si i vzájemně nesedli s učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
1.10.14 14:06

@bramburka81 Tak žádná tříměsíční zkušební lhůta v zákoně není a pokud si ji stanovila školka, tak má stejně smůlu, protože zákon je zákon a paní by se mohla soudit a samo by vyhrála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí