Změna křestního jména dítěte

Anonymní
30.9.14 19:42

Změna křestního jména dítěte

Mám pětiletou dceru, její otec teď přišel s tím, že se mu nelíbí její jméno a chce ho změnit. (Nežijem spolu) Přijde mi to vůči ní úplně mimo, aby najednou měla jiné jméno. :( Jde to vůbec změnit? Mohl by to udělat i bez mého souhlasu? Nejvíc mi vadí, že se jí neustále snaží její jméno zhnusit, říká, že se nikomu to jméno nelíbí. Napadá někoho, co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
30.9.14 19:43

No řekla bych, že bez tebe asi nemůže. Co to má být? Nějaká pitomá msta tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
30.9.14 19:44

No tak to teda určitě nemůže změnit. Napadá, dej mu žádanku na psychiatrii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
30.9.14 19:45

8o No doufám že to nejde. Pardon, ale větší blbost jsem dlouho neslyšela, uvědomuje si vůbec, jak moc by to mohlo malé zamotat hlavičku? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.14 19:45

Vypadá to tak. Hledá, čím znepříjemnit život. :cert:

• Citovat
  • Upravit
2529
30.9.14 19:46
@Anonymní píše:
Mám pětiletou dceru, její otec teď přišel s tím, že se mu nelíbí její jméno a chce ho změnit. (Nežijem spolu) Přijde mi to vůči ní úplně mimo, aby najednou měla jiné jméno. :( Jde to vůbec změnit? Mohl by to udělat i bez mého souhlasu? Nejvíc mi vadí, že se jí neustále snaží její jméno zhnusit, říká, že se nikomu to jméno nelíbí. Napadá někoho, co s tím?

:think: :think: trochu blázen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.9.14 19:46

Ne, to fakt nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
30.9.14 19:51

Na mě už holčina v porodnici čuměla jak na blázna, když jsem den po porodu chtěla nechat dopsat ještě druhé křestní jméno synovi - s tím, že to původní jméno zůstává jako hlavní. Neumím si představit s touhle myšlenkou vůbec přijít na matriku, když dítěti je pět let a chtít jméno změnit kompletně 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
30.9.14 19:52

Jeziis, to je blbec, i kdyby se jmenovala Hildegarda Koniprdova, tak otec nema co rikat ze ma hnusny jmeno, kor kdyz do porodnice papir podepsal. Fakt vul. Muzu jen ze zvedavosti, jak se dcerka jmenuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
30.9.14 19:55

Bez tveho souhlasu podle me nemuze nic…Nebala bych se..Jak se dcerka jmenuje???Pokud to neni tajny? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.14 19:57

Jméno sem nechci psát, je pravda, že není úplně obvyklé. Jmenuje se tak u nás asi 500 lidí, je to jméno normálně uvedené u Knappové.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.14 19:58

Jsem ráda, že to vidíte taky jako magořinu.

• Citovat
  • Upravit
7569
30.9.14 20:03
@Anonymní píše:
Jméno sem nechci psát, je pravda, že není úplně obvyklé. Jmenuje se tak u nás asi 500 lidí, je to jméno normálně uvedené u Knappové.

No ted jsem napnutá ještě víc :lol:
Prozraď… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
30.9.14 20:03

Taky myslím, že bez souhlasu to nepůjde. Nešlo to přece ani předtím. Mě přišlo zvláštní, když jsme jeli pro rodný list a paní na matrice se nás ptá, jestli jméno chceme nechat nebo tam má dát jiné. Brala jsem to jako hotovou věc, když jsme podepsali ten první papír. :) Ale teda otec bude zjevně mentálně slabší, když dceři vtlouká do hlavy, že se blbě jmenuje. :roll: Třeba jí to jednou taky tak přijde, ale v pěti letech to ještě neřeší a ani by neměla. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
30.9.14 20:04

To je blbost. Myslím, že to jde pár hodin po porodu, možná dní.
Moje manikérka ho změnila ještě v porodnici a bylo to OK. Ale po takového době, to je hovadina. :zed:
Jestli se tak jmenuje 500 lidí, tak je to OK. Moje jméno najdeš 6× a z toho tři je moje family :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí