Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rainucha píše:
@geilens Trefa, jen se píše s I - Raina
Ale to je pěkný!!!
A to je původem jaké jméno?
Myslím, že pokud to jde, tak to musí být se souhlasem obou rodičů. A koukala jsem schválně, jak častá jsou jména mých dětí: 3233, 108, 30 106, 530 a 300
Očividně jsem vybírala docela nevyváženě ![]()
@hanka.br. píše:
Tak teď si trochu myslím, že jste vybrali nějakou divočinu a že by možná změna stála za úvahu. Ale to neposoudíme, když nám ho nenapíšeš.
Tak myslím, že to ani není cílem diskuze, abychom posuzovaly, jestli je jméno dobré, nebo není ![]()
Mám pětiletého syna a nedovedu si představit, že bych mu změnila jméno. Vždyť to je normálně už myslící velký kluk
Snad leda že by to sám moc chtěl…?
Spíš bych dořvala otce, že vede před malou takové blbé řeči - jako k čemu to je? ![]()
@Anonymní píše:
Jméno sem nechci psát, je pravda, že není úplně obvyklé. Jmenuje se tak u nás asi 500 lidí, je to jméno normálně uvedené u Knappové.
ten chlap je fakt vůl.. ale v klidu, jméno změnit nepůjde, minimálně né bez Tvého souhlasu.. a asi bych mu rázně naznačila, že jestli nepřestane, tak budu řešit další setkávání za přítomnosti 3 osoby..
@hanka.br. Nechci, aby někdo posuzoval, jak se mu líbí jméno a příjmení. Příjmení je německé. ![]()
@Angua píše:
Tak myslím, že to ani není cílem diskuze, abychom posuzovaly, jestli je jméno dobré, nebo neníMám pětiletého syna a nedovedu si představit, že bych mu změnila jméno. Vždyť to je normálně už myslící velký kluk
Snad leda že by to sám moc chtěl…?
Spíš bych dořvala otce, že vede před malou takové blbé řeči - jako k čemu to je?
To je pravda.
Za svobodna Jarošová, teď jsem Tomanová. Přijde mi to fér ![]()
@lovesmile Přímo původ jména nevím, babička má francouzské předky, takže je to od nich. Ale francouzsky mi nezní, takže bůhví, kde ho vylovili ![]()
@Gituš A jaké by bylo to šesté?
Zrovna dneska jsem četla tvůj příběh ![]()
@Anonymní píše:
@hanka.br. Nechci, aby někdo posuzoval, jak se mu líbí jméno a příjmení. Příjmení je německé.
Však napiš pouze to jméno. ![]()
@hanka.br. píše:
Tak to je těžká diskuze. Možná, že má otec dítěte pravdu a to jméno je v našich podmínkách nebo s příjmením zkrátka směšné. To bohužel neposoudíme.
evidentně s nim dřív souhlasil, když mu nevadilo.. teď to beru čistě jako pomstu.. nikdo si znenadání po tolika letech nevymyslí, že je to jméno divné..
@Anonymní píše:
@hanka.br. Nechci, aby někdo posuzoval, jak se mu líbí jméno a příjmení. Příjmení je německé.
Jasně. To je tvoje věc, já to chápu. Změnit to jméno bez tvého svolení nepůjde, na to ses ptala. To jméno se mu líbilo - vybírali jste ho spolu?
No já bych se zeptala zakladatelky, jestli jméno před porodem vybírali oba nebo ona si prosadila svoje a muž to dodnes nezkousl, tak ho napadlo to vytáhnout? Ne, že by to něco změnilo na situaci, ale třeba by to bylo poučení pro jiné.
@rainucha Nikdy jsem tvé jméno neslyšela, ale zní mi krásně, asi proto, že je krátké a nic negativního mi neevokuje:-)
@rainucha hele…libi se mi i to i ve spojeni s tvym soucasnym prijmenim…pekny ![]()