Změna křestního jména dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kies
30.9.14 20:38

@rainucha na Rainu buď pyšná… Já bych byla, sama mám trochu neobvyklé jméno, ale nikd jsem tím netrpěla, ba naopak. Jméno si člověl musí nést se ctí :kytka: Já chodila do školy s Riou… Ria na první představení neobvyklé, ale nikdo se nad tím nepozastavoval

• Citovat
  • Upravit
6578
30.9.14 20:38
@Kies píše:
@hanka.br.Ty ani nevíš, jak se dítě jmenuje a už hádáš (si myslíš), že to bude divočina a radíš, že by možná o změně měla zakladatelka uvažovat… To myslíš vážně?! 8o :roll:

Přečti si pořádně, co @hanka.br. napsala a pak komentuj… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
30.9.14 20:39

U změny jména je potřeba, aby se dostavili na úřad oba rodiče- teď jsme to řešili, syn chce přidat druhé křestní jméno a ptali jsme se, jestli by stačilo, kdybych tam přišla jen já s plnou mocí podepsanou manželem. A prý nestačilo, protože naše zájmy by mohli jít proti sobě. Takže tak. Mmch. klukovi je 7, o druhém jménu mluví cca od svých 6, takže pokud je dceři 5, už by na to také mít nějaký názor mohla, ne? My synovi řekli, že když mu to nadšení pro druhé jméno vydrží rok, má to mít- zas aby člověk nepodléhal každému dětskému rozmaru…ale pokud na to má pevný konzistentní názor, brala bych ho v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
30.9.14 20:40

@marrlinka Vlastně už po - prosinec 89. Na úřadě už by na ty úředníky byly Rainy dvě, mamka a babička, takže to asi prošlo snadno :mrgreen: Vidíš, ani mě nenapadlo se na tohle mamky zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
30.9.14 20:41
@lovesmile
@hanka.br. píše:
Tak teď si trochu myslím, že jste vybrali nějakou divočinu a že by možná změna stála za úvahu. Ale to neposoudíme, když nám ho nenapíšeš.
…?
  • Citovat
  • Upravit
4425
30.9.14 20:42

@Kies Přesně tak :palec: Když si teď jméno Ria říkám, tak mi taky nepřijde nijak zvláštní, asi jde o to, jak moc jsi na cizí jména zvyklá :) A jaké máš ty? Klidně do SZ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
30.9.14 20:43
@me2dova píše:
U změny jména je potřeba, aby se dostavili na úřad oba rodiče- teď jsme to řešili, syn chce přidat druhé křestní jméno a ptali jsme se, jestli by stačilo, kdybych tam přišla jen já s plnou mocí podepsanou manželem. A prý nestačilo, protože naše zájmy by mohli jít proti sobě. Takže tak. Mmch. klukovi je 7, o druhém jménu mluví cca od svých 6, takže pokud je dceři 5, už by na to také mít nějaký názor mohla, ne? My synovi řekli, že když mu to nadšení pro druhé jméno vydrží rok, má to mít- zas aby člověk nepodléhal každému dětskému rozmaru…ale pokud na to má pevný konzistentní názor, brala bych ho v potaz.

můžu se zeptat jaké jméno si vybral? Můj by se v sedmi nebo šesti letech určitě chtěl jmenovat Optimus Prime, nebo Ironman :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
30.9.14 20:43

@Kies Nevím, co na tom nechápeš. Napsala že by MOŽNÁ stála v úvahu změna, do ničeho nikoho netlačí, ale pokud to jméno nevíme, tak je těžko radit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
30.9.14 20:45
@Kies píše:
@hanka.br.Ty ani nevíš, jak se dítě jmenuje a už hádáš (si myslíš), že to bude divočina a radíš, že by možná o změně měla zakladatelka uvažovat… To myslíš vážně?! 8o :roll:

Neobvyklé jméno, je jich všeho všudy 500 nositelů, manžel prosazuje změnu jména, zakladatelka ho nechce napsat, obává se posuzování, musí při představování zdůvodňovat, jak se jméno vyslovuje…ano, TAK TROCHU si myslím, že to bude divočina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
30.9.14 20:46
@hanka.br. píše:
Neobvyklé jméno, je jich všeho všudy 500 nositelů, manžel prosazuje změnu jména, zakladatelka ho nechce napsat, obává se posuzování, musí při představování zdůvodňovat, jak se jméno vyslovuje…ano, TAK TROCHU si myslím, že to bude divočina.

ale zase 500 je celkem dost ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
30.9.14 20:46

@lovesmile no… Popravdě… Radit někomu ‚možná‘ změnit jméno na základě nulových informací o jméně… A ještě k tomu v 5 letech věku dítěte… Hm… Ok :mrgreen: :roll:

• Citovat
  • Upravit
8151
30.9.14 20:47
@lovesmile píše:
@Kies Nevím, co na tom nechápeš. Napsala že by MOŽNÁ stála v úvahu změna, do ničeho nikoho netlačí, ale pokud to jméno nevíme, tak je těžko radit. :nevim:

já nevím ale i kdyby se dítko mělo jmenovat třeba Posralkošil tak v 5 letech už bych mu to jméno neměnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
30.9.14 20:49
@anickadomnik píše:
já nevím ale i kdyby se dítko mělo jmenovat třeba Posralkošil tak v 5 letech už bych mu to jméno neměnila

Nekecej! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
30.9.14 20:49

@hanka.br. :lol: to jo, ale tak snad tehdá zvážila vše pro a proti a teď to beru, že ona měnit nechce a myslím, že i psala, že se lidé ptají, jak jí říkají, né jak se to vyslovuje?! Ale to je jedno… No a jak mu říkáte se lidi ptaj i mě ohledně mého syna a to má ano ‚nečasté‘, ale české jméno a určitě bych ho kvůli tomu nepřejmenovávala ;)

• Citovat
  • Upravit
8151
30.9.14 20:52
@lovesmile píše:
Nekecej! :mrgreen:

jako blbý jméno buď nedám vůbec nebo změním ještě v době kdy je dítě malé a své jméno si neuvědomuje, proč mu ho měnit v pěti letech, že se mu smějí ve školce? A co se přejmenováním změní, stejně už si ho vždycky všichni budou pamatoval jako Posralkošil a nikdo mu ze dne na den nezačne říkat Martínku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí