Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
… máte některá zkušenost?
Už jsme s přítelem dost nahlodaní, že ty peníze do kurzu vložíme, ale stejně bych byla ráda pokud by se tady našel někdo kdo kurzem prošel a zodpověděl mi pár posledních otázek ![]()
Zrovna včera mi přišel o této výchově mail, koukla jsem na první videjko. Ráda si přečtu zkušenosti ostatních.
Moje kamarádka to má zaplacené a pochvaluje si to, má děti 5 a 7 let. Já zkoukla všechna videa a přijde mi to jako knížky Respektovat a být respektován, Aby vás děti poslouchaly, jenom je to namluvené. Oproti knížkám je tam výhoda, že se člověk může zeptat, ale je otázkou jestli to stojí za tolik peněz.
@TERMAT diskuzí na podobné téma je tu spoustu stačí pohledat…
https://www.emimino.cz/hledani/?…
jinak za mě osobně to jsou vyhozené peníze…
Jsem učitelka MŠ, kde praktikujeme přístup Respektovat a být respektován. Jako všechny mé kolegyně mám za sebou i kurz R a R. Osobně mi daleko víc dala praxe s dětmi a pozorování kolegyň při jednání s dětmi než kurz samotný. Ten mě dost zklamal. Došla jsem k názoru, že myšlenka je to pěkná, ale není to univerzální návod. Co funguje na jedno dítě se u druhého naprosto míjí účinkem.
Každopádně, pokud chcete začít vychovávat jinak, přečetla jste si knížku Respektovat a být respektován popř. jinou dostupnou literaturu, víte, že tohle je ten směr, kterým chcete jít, ale nejste si jistá, jestli to zvládnete, popř. máte ještě spoustu otázek, kurz vám určitě prospěje.
@TERMAT oproti RaBR to má viacero nedostatkov
Radšej by som dala peniaze na RaBR ako na Nevýchovu, toľko za mňa.
A samozrejme nečakať, že RaBR či nevýchova fungujú na deti pod 3 roky. Z týchto knižiek mi ale dala najviac „Ako hvooriť aby deti počúvali“, je to lepšie napísaný RaBR. RaBR je príliš školský, číta sa ako skriptá na VŠ ![]()
@TERMAT píše: … máte některá zkušenost?
Už jsme s přítelem dost nahlodaní, že ty peníze do kurzu vložíme, ale stejně bych byla ráda pokud by se tady našel někdo kdo kurzem prošel a zodpověděl mi pár posledních otázek
Ahoj, mám za sebou kurz Nevýchovy a peníze, které za kurz zaplatíš rozhodně nejsou vyhozené do „luftu“. Pokud jsi otevřená tomu, že každé dítě je jedinečné a že má také právo na svůj názor (byť to může být třeba formou křiku či pláče) a chceš něco doma změnit, aby jste se všichni cítily v pohodě, že jste na jedné lodi, že spolu už nemusíte bojovat, potom kurz jedině doporučuji. Takže rodiče, kteří si myslí, že dostanou návod, podle toho návodu to potom nějak „přepapouškují“ dítěti, tak pro takové rodiče kurz asi není. Kurz je pro ty, co chtějí něco změnit a uvědomují si, že tu změnu musejí udělat oni, že to za ně žádná Katka Králová z videa neudělá. Dostaneš však podporu a pochopení pro to, takovou změnu udělat. Vcítíš se do pocitů dítěte a díky tomu budeš snáze reagovat v některých nepříjemných situacích. Za mě to byla nejlepší investice, jakou jsem mohla udělat. To, že máme doma pohodu je mi dostatečným důkazem ![]()
@trpělivost víš souhlasím s tebou, že je to pro ty, co ví že to za ně žádná Katka neudělá - proto nevidím jedinej důvod, proč jí za to mám platit
to že je dítě jedinečné atd…vím dávno a pohodu mám doma i bez těch úžasnej rad a podpor od té Katky
…ale nováčku musím uznat, že copywriter seš fakt dobrej ![]()
@brumdinka Ahoj, myslím, že spousta maminek, které řeší pro ně věci v té chvíli neřešitelné a nevědí si s tím rady, ocení někoho, kdo jim s tím pomůže. Navede je na to, jak by to mohly dělat, ukáže jim tu cestu. To, že máš doma pohodu je skvělý a přeju ti to, jsou však maminky, které to tak nemají a pro ty je Nevýchova ideální. S tím copywriterem jsem to nepochopila. Všechno, co jsem napsala vyplývá z mé osobní zkušenosti. Já jsem kurzem prošla, takže vím o čem mluvím. Mě a tisícům dalších rodičů kurz pomohl a to je si myslím dobrý důkaz toho, že to funguje.
@trpělivost copywriter jsi ty
..to co si napsala je jasný reklamní článek zamaskovaný tak, aby to nebylo poznat tzn. psaním ve stylu vlastní zkušenosti= copywriting, hodně lidem to pomohlo, maminky řeší neřešitelné a bla bla bla…navíc si zde na webu nováček, takže já ti na to neskočim i když uznávám, že seš fakt dobrá…až si založim reklamku, tak se ozvu ju ![]()
@brumdinka tak díky za poklonu
pokud jsem s něčím spokojená, nevidím důvod se o to nepodělit, navíc jsem reagovala na maminku, která vyzývala toho, kdo byl v kurzu, jestli by mohl napsat..nic víc, nic míň…jinak nerozumím, proč se zajímáš o diskuze ohledně Nevýchovy, když je to podle tebe jen ztráta peněz..
Mám zkušenost, kurzem jsem prošla. Přihlásila jsem se, když jsem nevěděla, kudy kam a nechtělo se mi čekat 15 let, až děti vyrostou a vypadnou z domu. Děti mám moc ráda, jen jsem nevěděla, co dělám špatně. Takže jsem si od kurzu slibovala „aspoň“ nějakou novou naději. Tu jsem dostala a podařilo se mi získat i to, o čem jsem nevěděla, že to opravdu může fungovat. Za mě 100% doporučení - funguje to.
Kniha RaR mi přišla taková učebnicová - co říct, když chci, ať dítě udělá to a to. Můžu srovnat s Nevýchovou, kdy Ti nikdo neřekne, co a jak říct, ale musíš si to zjistit a vyzkoušet sama. Protože každý člověk je jiný, každé dítě reaguje jinak, tak se sice můžu inspirovat tím, jak to funguje jinde, ale naše domácí řešení si musíme vymyslet my sami.