Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kiki..Domi píše:
Odpověz si na otázkyJak to zjistíš? když to nezkusíš?
nadobúdam silný dojem, že si niekto z emimina spravil predajný kanál
Tento predajný štýl mi je veľmi nesympatický.
Mať obavy, že niekto vyhodí peniaze za somarinu je preds aúplne opodstatnená a normálna obava, preto si takýto človek zháňa info. Info od predajcu je neobjektívne, nepatrí na tieto fóra.
@silva.beny ešte som si pri oobliekaní dcérky spomenula na jeden tip k obliekaniu, ak ťa teda práve to najviac trápi.
Občas oblečiem niečo nesprávne napr. ponožky im dám ako rukavice. Úplne im žiaria očká, keď ma môžu opraviť
K tomu pridám nejaké to teatrálne „jáááj, som ja ale popleta“ v štýle mocenských hier od Aldortovej. Deti sú nadšené, že ma môžu opraviť a ešte si zahráme aj mocenskú hru, lebo ja im kľudne budem veci obliekať nesprávne, kým ich to baví ![]()
@albao
jo, ty mocenské hry taky zařazuji. ale rozhodně ne u oblečení, to mě nenapadlo
A v kolika letech (měsících) jste to dělali?
Mně se někdy stane, že dera chce (a i dává) triko na nohy! hahaha, sranda, to by mi nevadilo, kdyby se ale nakonec fakt oblékla!
pak triko sundá z nohou a fuck off matko! ![]()
To mě chápete v tom případě velmi špatně já pouze píšu jako učastník kurzu, a spokojený hlavně… Nikomu nikdo nic nevnucuje. jen vím že je občas těžké s někým sdílet stejné nadšení protože většina vidí jen ty peníze. Pokud jste byly na jejich stránkách nebo četli podmínky kurzu tak je to jen ve vás a nevěříte.
@albao píše:
nadobúdam silný dojem, že si niekto z emimina spravil predajný kanálTento predajný štýl mi je veľmi nesympatický.
Mať obavy, že niekto vyhodí peniaze za somarinu je preds aúplne opodstatnená a normálna obava, preto si takýto človek zháňa info. Info od predajcu je neobjektívne, nepatrí na tieto fóra.Příspěvek upraven 26.05.15 v 14:53
A ještě podotýkám že obava ze ztráty peněz je namístě ale pokud si jak už jsem zmínila výše pročtete podmínky kurzu. Obavy mít nemusíte
@silva.beny čítala som to myslím keď mala staršia cca 2.5 roka, takže tak. Ale staršia dcérka doteraz na to zaberá oveľa viac ako mladšia. Ale to je povahou (ľahko prepadne depresii, že jej niečo nejde a po celom dni je rada, keď „to môže niekomu ukázať“), mladšia je flegmatik, tá to toľko nepotrebuje.
@Kiki..Domi píše:
Je pravda že jsem nepročítala celou diskuzi ale pár komentářů jsem přeletěla a v hodně věcech se opravdu mýlíte. Vaše dítě nepotřebuje naklizené pokojíčky, naleštěné podlahy, ani nejluxusnější věci od Disney. Naše děti potřebují taky trochu pochopení nikomu nikdo neříká ani netvrdí že výchovává dítě špatně. Každý rodič sám vyhledá nevbýchovu jelikož tady nejde jen o prodej kurzu či jiný způsob vydělávání na rodinnách s dětmi bohužel se k vám tato možnost poznání a porozumění nemůže dostat nijak jinak než pomocí medií, přátel, letáčků, bilboardů, reklam atp. Z toho je zřejmé že to nejde zadarmo. A zaplatíte si kurz který vám zůstane napořád. Né všichni jsme stejní každý to děláme většinou na základě výchovy vašich rodičů buď děláte stejné věci nebo jste se rozhodli to dělat jinak. Vy všichni co přispíváte k této diskuzi se zkuste alespoň podívat na pár videií zdarma nebo si jej zkuste na 14 zdarma nemáte co ztratitHezký den všem
Takže buď je nevýchova nebo je čistá podlaha a hračky od Disneyho?
Nic mezi tím? Je tolik směrů výchovy, žádná není ta jediná dobrá, pokaždé, když jsem se začetla do nevýchovy, tak jsem si říkala, že mi je líto, že docela dobré myšlenky jsou utopené ve špatném provedení, je něco jiného domluvit se s čtyřletým a s dvouletým, myslím, že nevýchova slibuje zázraky, které není schopna splnit.
@Kiki..Domi tak potom pardón, ale ten ich prehnaný americký marketing mi dosť vadí a vidím ho už všade. (Odhliadnuc pritom ešte od kritiky obsahu, tam u mňa Katka pohorela…)
Považujem za prínosnejšie ak človek sám na sebe pracuje každý deň, pretože výchova je predovšetkým zmena nás samých. A práca na sebe je ako chudnutie (netreba mi extra kurzy aby som vedela, že nemám žrať). Nejaká literatúra na inšpiráciu je fajn, ale veľa peňazí by som do toho nedávala. Pretože výsledok záleží len a len na mojej osobnej každodennej mravenčej práci, sebareflexii a energii
@Kiki..Domi píše:
To mě chápete v tom případě velmi špatně já pouze píšu jako učastník kurzu , a spokojený hlavně… Nikomu nikdo nic nevnucuje. jen vím že je občas těžké s někým sdílet stejné nadšení protože většina vidí jen ty peníze. Pokud jste byly na jejich stránkách nebo četli podmínky kurzu tak je to jen ve vás a nevěříte.
nesouhlasím… včera (nebo dneska ráno) jsi tady spamovala spoustu diskuzí reklamní nabídkou. nejsi pouhý účastník kurzu, jsi reklamní agent.
Já ten kurz mám. Už od podzimu. Je to všechno o komunikaci. A že jsem těch knih okolo komunikace už četla. Myšlenky kurzu jsou výborné. Postupy také. Ale z mého pohledu to funguje na každého jinak. Pokud k tomu nedozraješ, tak to fungovat prostě nebude. Buď to přijmeš tak, jak to je, nebo ne. Rad a tipů je v kurzu mraky. Fakt se mi to moc líbí. Ale já osobně mám kopu jiných starostí. Vzhledem k tomu, že mi nebylo dáno do vínku, abych ty postupy měla nastavené přirozeně, musím se to naučit. A chce to čas. Taky nejsem nejmladší a podepsala se na mě výchova mých rodičů.
Nevýchova je o uzavírání dohod. Já chodím se synem k psycholožce. Předložila mi jiný způsob komunikace (transakční analýza), ale kladla mi na srdce, abychom uzavírali dohody. Je pravda, že dohody, které navrhne syn, fungují. Dohody, které uzavíráme z mé strany, fungují jak kdy. Já svou část dohody splním vždy, to mi bylo dáno, děti zpravidla splní, ale kolikrát taky ne. Nemám pak energii zjišťovat, co je příčinou. Jsem s nimi sama a musím nás všechny tři zajistit hlavně materiálně. Ale já mám děti ve třetí třídě.
Ze všeho se dá vzít hodně dobrého a užitečného.
Koukali jste někdo na dnešní živé video?
Co si o tom myslíte?
Ráda bych ten kurz, ale je šíleně drahý.
A teď po tom videu se bojím ten kurz zaplatit ---- video trvalo hodinu a půl, teď to mám puštěný podruhé a pořád tomu nemůžu uvěřit. Nejdřív vysvětlování co je to zač… pak asi půl hodiny o tom, jak to všichni dělají hrozně špatně a jak se děti cítí špatně… a zázračné řešení zabralo 10, možná 15minut (?)… a pak opět dlooooouhé PR
![]()
Jsem z toho dost zklamaná… čekala jsem že se budou víc věnovat různým řešením…
Kdybych to dnešní video platila, tak teď právě bych dělala tohle
![]()
a ještě EDIT:
teď si připadám jako hrozně špatný rodič
video mi stále běží, hodina pryč… a stále jenom popis toho, jak to lidi dělají špatně…
to mají takovou strategii prodeje, aby si člověk připadal tak trapně/špatně/zdeptaně, že raději zaplatí, aby se dozvěděl zázračné řešení? ![]()
@budi uf, tak nie som jediná, ktorej vadí ich sugestívna tlačenka
Pripadá mi to ako tie reklamy na chudnutie - „môžte jesť čo chcete, ale s našim zázračným nápojom schudnete 10kg za týždeň
“
@suricata píše:
Takže buď je nevýchova nebo je čistá podlaha a hračky od Disneyho?Nic mezi tím? Je tolik směrů výchovy, žádná není ta jediná dobrá, pokaždé, když jsem se začetla do nevýchovy, tak jsem si říkala, že mi je líto, že docela dobré myšlenky jsou utopené ve špatném provedení, je něco jiného domluvit se s čtyřletým a s dvouletým, myslím, že nevýchova slibuje zázraky, které není schopna splnit.
Já nevím, ale chodit na kurz, abych věděla jak vychovávat dítě, mi přijde nesmyslné. Tam by měl být snad instikt rodičů, ne? Neřeknu nechat si občas poradit, ale přímo kurz? ![]()
Není to proto aby jsi věděla jak vychovávat dítě ale aby jsi VIDĚLA jestli to děláš tak jak si opravdu myslíš? Jestli to náhodu není jen řešení krátkodobé. Není žádný manuál k tomu jak vychovávat dítě každé dítě je jiné a příjde na svět s vlastní povahou a my rodiče jsme tady od toho aby jsme s dítěti pomohli ukázat kde jsou hranice, naučit ho slušnému vychování, dát mu příležitost k řešení problému který třeba způsobil.
@Anro píše:
Já nevím, ale chodit na kurz, abych věděla jak vychovávat dítě, mi přijde nesmyslné. Tam by měl být snad instikt rodičů, ne? Neřeknu nechat si občas poradit, ale přímo kurz?
Kolik máš dětí a jak jsou staré?
Chodit nikam nemusíš. Sedíš u počítače a sleduješ monitor
.