Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kobea píše:
Kolik máš dětí a jak jsou staré?
Chodit nikam nemusíš. Sedíš u počítače a sleduješ monitor.
Mám dvě, starší má 5 let.
Napsala jsem jen svůj názor, sedím u počítače stejně jako ty ![]()
@Kobea Nemyslím si že mlátím někde slámu, jen píšu své zkušenosti a můj pohled na celou výchovu i svět. Tebe to možná nezajímá nenutím tě to číst, v pořádku že se učíš uč se dál to je v dnešní době vzácné ale neodsuzuj něco čím si neprošla měj svůj názor ale zkus se první podívat na to jaká je tvoje rodina jestli ty jsi opravdu šťastná a spokojená a tvé dítě či děti zda jsou spokojené. Pokud ano přeji ti ať se daří takhle dál ale pokud ne zkus se vrátit do dětství třeba i tvé reakce nebudou tak popichující…
@Kobea ještě maličkost chytání každého slovíčka co se ti nelíbí ti jde na jedničku ![]()
@Kiki..Domi Nespletla sis mě s někým? Já ten kurz mám. Nijak ho neodsuzuju. Ala taky ho nepropaguju, protože vím, že bych tady dostala držkovou. Chtěla jsem Tě podpořit, ale zjevně sis to přebrala jinak
. Psaný text má své nevýhody a může být pochopen jinak, než jak byl myšlen
. A já jsem to myslela jinak, než jak sis to přebrala Ty
.
@Kobea píše:
@Kiki..Domi Nespletla sis mě s někým? Já ten kurz mám. Nijak ho neodsuzuju. Ala taky ho nepropaguju, protože vím, že bych tady dostala držkovou. Chtěla jsem Tě podpořit, ale zjevně sis to přebrala jinak. Psaný text má své nevýhody a může být pochopen jinak, než jak byl myšlen
. A já jsem to myslela jinak, než jak sis to přebrala Ty
.
@Kiki..Domi píše:
Tak v tom případě se omlouvám, vím že psané slovo jinak vyzní než mluvené takže chápu,a uzavřela bych to.. Já nevýchovu doporučuji všude a každému nikdy totiž nevíš jestli neoslovíš člověka který právě tápe a hledá. Jen je potřeba aby většina lidí neviděla za vším jen případná výdělek či vyhazování peněz za kurz.
Je tu prosim nekdo, kdo si zaplatil kurz a ma uplne male miminko? Mala ma 5m a tak premyslim, jestli do toho nejit treba az pristi rok…
@Anro píše:
Já nevím, ale chodit na kurz, abych věděla jak vychovávat dítě, mi přijde nesmyslné. Tam by měl být snad instikt rodičů, ne? Neřeknu nechat si občas poradit, ale přímo kurz?
přesně tak - ona to totiž je hloupost
avšak na hlouposti lidí se odjakživa vydělávají největší peníze ![]()
Zajímalo by mě, jak se děti vychovávané dohodami se svými rodiči adaptují ve školách. Předpokládám, že jsou zvyklé o věcech polemizovat, očekávají snad uzavírání dohod i se svými učiteli?
@hanka.br., víš, já se obávám, že je velmi málo rodičů zastávajících princip Nevýchova, kteří by Ti mohli dát smysluplné a relevantní informace - většina z nich bude vařit z vody. Je to velmi nová záležitost a protože cílovou skupinou podnikavé zakladatelky jsou rodiče těch nejmenších, tak je jen poměrně málo těch, co už se svými dětmi alespoň zahájili školní docházku.
@Chocolatelover píše:
Je tu prosim nekdo, kdo si zaplatil kurz a ma uplne male miminko? Mala ma 5m a tak premyslim, jestli do toho nejit treba az pristi rok…
Ahoj kurz má speciální edici, která je zaměřená na děti od 0 do tří let. Takže určitě má smysl kurz zakoupit i teď, přístup ti poté zůstává na pořád ![]()
@hanka.br. píše:
Zajímalo by mě, jak se děti vychovávané dohodami se svými rodiči adaptují ve školách. Předpokládám, že jsou zvyklé o věcech polemizovat, očekávají snad uzavírání dohod i se svými učiteli?
Samozřejmě jsou děti více aktivnější v hledání řešení situacívh a to v tom hledisku aby to dítěti vyhovovalo. Vše je od základu na rodičích, to vy jste učitel a průvodce životem a pokud dítě vychováváte už od samotného začátku na dohodách dítě samo pochopí že škola a učitelé je rodzdíl, alespoň do té doby než se nám podaří kurz rozčířit do škol a školek. ![]()
Vidím, že deníček o nevýchově zmizel. Velká škoda - byl tam opravdu zajímavý příspěvek o tom, jak maminka v nejlepší víře přemírou respektu a dohod docílila toho, že se z dítěte stal malý rozmazlený tyran bez hranic, který ubližoval svému novorozenému sourozenci, protože maminka neměla tolik času o vše se dokola dohadovat. Bohužel jsem si nezapamatovala jméno uživatelky, tak třeba ho dá znovu a sem, jestli si diskuze všimne.
@hanka.br. vidím že tě téma nevýchovy drží. Pořád jsi nepochopila to důležité a i já to v deníčku zdůraznovala nevýchovné a nevychované, potažmo sobecké děti je rozdíl. Tohle nejsou děti bez hranic naopak hranice se jim nastavují každý den, tyhle děti prosí, děkují, omlouvají se, půjčují hračky,..ale od srdce ne protože musí nebo jsou k tomu nuceny nerespektujícími metodami výchovy.
A ještě musím napsat jednu myšlenku, jeslti tě to vážně zajímá kurz doporučuji a to není ve zlém nebo že bych z tebe chtěla tahat peníze. Ptáš se a sama nevím kdy je to iroine, kdy snaha věc pochopit a kdy snaha věc pohanět a jen si rýpnout to už si zvaž sama, niméně jeslti je tam opravdový zájem upřímný bez potřeby říkat jak to pořád nejde a že dát na prdel, nebo trest je prostě lepší a pro dítko přínosnější než mu nastavit hranici jinak..pak jsi možná za začátku cesty a držím pěsti.
@Kiki..Domi Tady mlátíš prázdnou slámu. Nemá smysl vyprávět někomu, jak je kurz dobrý, když to nikdo zjevně nepotřebuje a všichni (kromě nás) vědí, jak to mají dělat správně
.
. A stále toho nevím dost a dozvídám se nové věci
.
Třeba já se tedy učím pořád