Změna křestního jména dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14895
30.9.14 21:16

Zakladatelko…když jsi vybrala jméno, tak bud jsi na něj hrdá a hrdě ho tu vyslovíš, nebo hrdá nejsi a proto to tady tajíš…
hold by si někdo na něj řekl svůj názor a tím by se to přešlo ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
30.9.14 21:18
  • Citovat
  • Upravit
3140
30.9.14 21:23

Zakladatelko, být tebou, tak sem to jméno určitě nepíšu…to by ses zase dozvěděla věcí. Navíc ta otázka vůbec nezní tak, jestli má holčička jméno hezké, nebo ne. I kdyby se jmenovala Esmeralda, tak jednou to jméno její tatínek odsouhlasil a nepřijde mi správné jí ho hnusit, popř. měnit po 5 letech jen proto, že on změnil názor. To jméno je součástí osobnosti, nemůže být 5 let Esmeralda, dalších 5 let Anička a dalších 5 let Natálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.9.14 21:28

Jmeno bych sem taky nepsala… Z jednoho prostýho důvodu… Že by se dotycNej určitě poznal… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
30.9.14 21:31

Zakladatelko, za jménem bych si stála, zvlášť proto, že už je na něj zvyklá 5 let… Hele a co mi ho napsat do sz? Jsem zvědavááááá :andel: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3110
30.9.14 21:31

A co kdyby jsi zakladatelko nabidla tatinkovi misto zmeny druhe jmeno…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
30.9.14 21:38

Za chvili zacina na Nova Cinema film s hlavni hrdinkou Rainou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
30.9.14 21:41
@rainucha píše:
@anickadomnik Margarita je nějaký pití žejo? To se mi zase líbí to jméno :palec:

Není dcera Paroubka taky Margarita? Nebo Margareta? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
30.9.14 21:42
@Tereza1986 píše:
Není dcera Paroubka taky Margarita? Nebo Margareta? :D

jo tak to netuším :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
30.9.14 21:43

Jmeno zmenit jde. Znameho přítelkyně si menila jmeno z Lenky na Lucku :think:. U nezletilých je ale skutecne potreba souhlas obou rodicu a uhrazeni spravniho poplatku.

@rainucha tipla bych to na latinsky puvod: rex a od toho pravděpodobně zenska obdoba at uz Regina, Reina, Reyna atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
30.9.14 21:43
@anickadomnik píše:
já nevím ale i kdyby se dítko mělo jmenovat třeba Posralkošil tak v 5 letech už bych mu to jméno neměnila

Posralkošil :palec: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
30.9.14 21:52

Paroubková je Margarita, po kmotře z Řecka.

Ano, jméno změnit jde, ale bez Tebe to muž neprosadí.

Nevím, proč s tím přišel, ale asi bych si s ním promluvila, a s dcerou taky, jestli by to chtěla i ona a proč. Pokud fakt trpí jménem, které má, tak se o tom uvažovat dá - ale asi bych to řešila druhým jménem (myslím, že už to tu někdo taky napsal): pokud se jí nelíbí, že je Jessica nebo tak, dejte jí jméno, co se lí líbí, může se tak oslovovat, a časem se třeba rozhodne pro definitivní změnu.

Moje matka třeba na střední a nástavbě nesnášela svoje jméno a nechávala si říkat Saša; možná kdyby tehdy šlo jen tak jméno přidat nebo změnit, tak by to udělala taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
30.9.14 21:53

@rainucha Šesté dítko už neplánujeme. Ještě donedávna jsem nad tím ale přemýšlela. Nicméně, když vidím, jak se starší o Maxe starají a milují ho, dalšího parťáka už potřebovat nebude, má 4, i když starší :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
30.9.14 22:10
@bee.rush píše:
Jmeno zmenit jde. Znameho přítelkyně si menila jmeno z Lenky na Lucku :think:. U nezletilých je ale skutecne potreba souhlas obou rodicu a uhrazeni spravniho poplatku.@rainucha tipla bych to na latinsky puvod: rex a od toho pravděpodobně zenska obdoba at uz Regina, Reina, Reyna atd.

Tak tímhle jsi mě dostala, holka taky chtěla změnit jméno - tak jsme jí jedno přidali a normálně se jmenuje Lenka a chtěla Lucka, ale taky až po delší časové době… :mrgreen: používá pořád Lenku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
30.9.14 22:21

Tak jak se to dítě jmenuje? Jsi tajemná jak hrad v Karpatech, když už jsi to nakousla, tak nám to prozraď :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí