Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jméno jsem navrhla, on s ním souhlasil. Žádný jiný návrh tehdy neměl.
@rainucha kamarádka je rodilá francouzka a jmenuje se Klotylda, taky mi to nepřijde moc francouzské
ale všichni jí říkáme Katko
@lovesmile píše:
@Gituš A nechybí ti metřík?![]()
V jednom jsou dvojčátka ![]()
Jméno samozřejmě zmenit jde. Za poplatek a u nezletilých se souhlasem rodičů.
Kamarádka si tak měnila jméno sama.
@anickadomnik Týjo, tak Klotyldu neznám žádnou
To je zvláštní jméno.
Holky, díky, o víkendu poděkuju babičce a mamce, že se tak jmenuju ![]()
Dá se k tomu vymyslet pár drobnělin a tak, takže já jsem zatím spokojená a myslím, že už budu
Spíš ta školní léta dala zabrat. Ale to se dá přežít ![]()
@lovesmile Mám dvojčata, takže jsem ty dvě příšery dala dohromady i do metříku ![]()
@rainucha ona Klotylda její ségra Margarita, obě se v dětství přestěhovali do čech a jména si počeštily
@anickadomnik Margarita je nějaký pití žejo? To se mi zase líbí to jméno ![]()
Museli by podat souhlas oba rodiče.
Jinak jsem našla, že Raina je anglická varianta jména Regina. Je to hezké a zajímavé jméno.
@Gituš mimochodem já tě taky obdivuju - já pořád říkám, že chci tři děti, ale budu ráda, když uvidím, jak mi to po únoru půjde
Takže za mě super - moje mamka by řekla: a pak, že nejsou děti ![]()
@rainucha nevim, kolik ti je, ale pokud ses narodila pred revoluci, celkem by me zajimalo, jak tvoje jmeno rodice protlacili pres matriku ![]()
@hanka.br. píše:
Tak teď si trochu myslím, že jste vybrali nějakou divočinu a že by možná změna stála za úvahu. Ale to neposoudíme, když nám ho nenapíšeš.
Ty ani nevíš, jak se dítě jmenuje a už hádáš (si myslíš), že to bude divočina a radíš, že by možná o změně měla zakladatelka uvažovat… To myslíš vážně?!
![]()
Takže jestli to změnit nejde, to by mu mohlo zavřít pusu, ne?