Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtela jsem se zeptat zda si nekdo pamatuje z mladi pribeh/pohadku o chlapeckovi co se bal jit k zubari a mel kaz. Ta dira (kaz) rostla, a rostla az byla obrovska a chlapecek zakopl a spadl do diry. Dal uz si to nepamatuji, ale predpokladam, ze vzhledem k tomu, ze to byl poucny pribeh pro deti, tak to nejspis melo dobreho konce. Hrozne rada bych ten pribeh znovu nasla, pamatuji se ze to byla kreslena pohadka a ted bych to nutne potrebovala pro svou 5 letou dceru, ktera ma kaz a nechce jit k zubari.
Diky moc!!
Není nic jednoduššího než si jí přes den vymyslet, popřípadě napsat a večer odvyprávět. Zakomponuješ tam přesně to co potřebuješ a pohádka to bude taky ![]()
Diky za tip, to muzu urcite zkusit. Ale rikala jsem si, ze kdyby to bylo treba na youtube, tak prece jenom ta vizualizace udela svoje..:) Ale kdyz ji nenajdu, tak to urcite odvypravim sama.
Prave na to koukam, je to super, ale mysim si, ze by to jeste nepochopila, spise pro starsi deti.
@scarlettsmum já to nedávnou pouštěla holce za měsíc 3 roky.. nechce si čistit zuby..Jsem jí to samozřejmě musela vysvětlovat a teda koukala jsem na to taky předem.. ale letěla si čistit zuby, takže dobrý..
Jinak bych se taky vetřela.. neznáte někdo něco o školce, nebo o emocích, spíš asi knížku, ale nepohrdnu..
Muj oblibeny serial ve kterem resi všechny klicove skolkove problemy https://www.youtube.com/watch?…
@ntkv píše:
Pust byl jednou jeden život díl o zubech..
@scarlettsmum píše:
Diky za tip, to muzu urcite zkusit. Ale rikala jsem si, ze kdyby to bylo treba na youtube, tak prece jenom ta vizualizace udela svoje..:) Ale kdyz ji nenajdu, tak to urcite odvypravim sama.
Pětiletá pochopí, i čtyřletý chápal velmi dobře ![]()
@MartinKa36 a česky nevíš? nemůžu to zaboha najít, ale myslim, že už jsem to i někde viděla..
@MartinKa36 píše:
Muj oblibeny serial ve kterem resi všechny klicove skolkove problemy https://www.youtube.com/watch?…
Jako pro tebe? Je tam návod řešení? Nebo mas dítě, které je anglicky mluvící?
Pro deti je to pohádka dospely se na to muzou koukat jako na dokument jde je popsano idealni reseni klicovych zivotnich situaci, jako je nastup do skolky, odjezd nejlepšího kamaráda, navsteva zubare…