Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musis si zvyknout ale pokud uvidis blbe i za par dni tak bych sla zpatky do optiky. Mne takto udelali spatne bryle. Taky jsem si rikala, jsou nove silnejsi, musim si zvyknout. Ale kdyz se to nelepsilo tak asi po tydnu jsem sla zpet do optiky. Zjistili, ze mi je vyrobili spatne, ty uhly cylindru byly posunute nejak. Vymenili je samozrejme zadarmo, prece kdyz je to jejich chyba tak nemuzou chtit, aby zakaznik platil znova.
@vokishka píše:
Tak v ramci reklamace ti tezko skla vymeni, pokud to udelali podle papiru od ocniho. Ona ta skla jsou dost draha, byvaji kolikrát dražší nez obroucky. Optika nema duvod to zaplatit.
Děkuji za informaci, že jsou skla drahá
vím to, platila jsem si je
![]()
@holka_z_hor píše:
Děkuji za informaci, že jsou skla drahávím to, platila jsem si je
![]()
No jde o to, ze pokud to udelali dobre, oni nemani duvod to resit jako reklamaci.
@hani28 píše:
Musis si zvyknout ale pokud uvidis blbe i za par dni tak bych sla zpatky do optiky. Mne takto udelali spatne bryle. Taky jsem si rikala, jsou nove silnejsi, musim si zvyknout. Ale kdyz se to nelepsilo tak asi po tydnu jsem sla zpet do optiky. Zjistili, ze mi je vyrobili spatne, ty uhly cylindru byly posunute nejak. Vymenili je samozrejme zadarmo, prece kdyz je to jejich chyba tak nemuzou chtit, aby zakaznik platil znova.
Ještě je možný že mě blbě změřila oční.
nebo že by se mi za 2 měsíce zhoršil zrak ![]()
@vokishka píše:
No jde o to, ze pokud to udelali dobre, oni nemani duvod to resit jako reklamaci.
Tohle chápu. ![]()
@vokishka píše:
Ale taky je pravda, že v minulé optice když jsem přišla pro brýle, tak mi tam oči ještě přeměřili než je udělali.
prostě se uvidí no.
@holka_z_hor píše:
Ale taky je pravda, že v minulé optice když jsem přišla pro brýle, tak mi tam oči ještě přeměřili než je udělali.prostě se uvidí no.
U nas nepremeruji a ani bych to nechtela, kdybych prisla s papirem od ocniho. To je pro me vic.
@vokishka píše:
U nas nepremeruji a ani bych to nechtela, kdybych prisla s papirem od ocniho. To je pro me vic.
Já to tak taky brala.
@holka_z_hor píše:
Ještě je možný že mě blbě změřila oční.nebo že by se mi za 2 měsíce zhoršil zrak
Tak to nevim, jak by to pak resili, kdyby to byla chyba ocni..
Na cylindr si můžeš klidně zvykat i měsíc. Ale teda musím říct, že to zadání nových brýlí mi u tebe příjde takový hrk brk. Já mám cca měsíc nové brýle taky s cylindrem a musím říct, že jsem poprvé za svou dospělost objevila optiku, se kterou jsem na 100% spokojená. Dioptrie mi změřil dr., pak mě předal optometristce, která se mnou dolazovala tak půl hodiny cylindry. Pak jsem se s brýlemí musela projít a nakonec koukat z okna, jestli to snesu. Dokonce mi nabídla, že mi jako první zhotoví nejlevnější zkušební skla a že až pak, pokud si v pohodě zvyknu tam dáme drahé a vytuněné. Pokud by to s cylindrama nešlo, budeme dál hledat pro mě nejlepší variantu. Na brýle jsem si zvykla asi během dvou týdnů. První dny jsem měla chuť si nasadit zpátky staré, ale když jsem to udělala, viděla jsem s nima mnohem hůř než s novýma. Jinak pocity jsem měla podobné. Po sundání to bylo hrozný a první dny jsem měla pocit, že mi to hrozně táhne oči. Po měsíci nošení bych řekla, že vidím ok. Být tebou ještě zkusím týden dva vydržet, a pak zajít znovu do optiky nebo za očním. ![]()
@holka_z_hor píše:
Jo jako na vodě. To je přesný. A když je teď sundáš taky jsi jak na vodě nebo je ti blbě pořád?
Jen první tyden.. Od té doby v klidu
Z novych bryli se mi dela blbe vzdycky, i kdyz mi zustanou stejny dioptrie. Musim si je nasadit hned rano a ten den jsem naprosto marna, takze vymenu provadim zasadne o vikendech. Menit je uprostred dne je des, tuhle se mi rozbily a musela jsem si vzit nahradni, fuj, radsi nevzpominat
Ale nastesti to u me trva jen jeden den, pak si oci zvyknou. Cylindr mi taky zadny extra problemy nedelal. Byt tebou, mozna bych zkusila nechat skla zkontrolovat, jednou se mi stalo, ze mi je udelali spatne.