Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Před hodinou mi přišel syn z venčení, prý blbě došlápl ale nic hrozného. Teď koukám, kotník mu trochu otekl, ale bez modřiny. Při chůzi ho to téměř nebolí, při ohnutí trochu ale prý nic hrozného, k doktorovi nechce. Neřešila bych to, ale straší mě tam ten otok. Máte s tím někdo zkušenosti?
Zřejmě klasický výron. Studený obklad, otok postupně splaskne, kotník můžeš taky dočasně zpevnit obinadlem.
@Sunlight515 píše:
Zřejmě klasický výron. Studený obklad, otok postupně splaskne, kotník můžeš taky dočasně zpevnit obinadlem.
Taky bych to tak viděla, ale kluk měl výron už dvakrát, a nikdy ho neměl takhle hezky nateklej. Tak nevím.
@Anonymní píše:
Taky bych to tak viděla, ale kluk měl výron už dvakrát, a nikdy ho neměl takhle hezky nateklej. Tak nevím.
vždyt píšeš, trochu natekl
@Anonymní píše:
Já měla výron a kotník, že se v otoku úplně ztrácel. A to jsem na tu nohu nemohla ani došlápnout, jak to bolelo, ale zlomenina to nebyla, prostě jen silný výron.
Většina výronů nateče. Spíš je zázrak, když se to obejde bez otoku.
@Anonymní píše:
Jestli máš nějakou mast typu Ibalgin, ledovat, zvýšená poloha a klidový režim, bandáž nebo obinadlo. Za 2-3 dny by to mělo být v pohodě úplně. Dcera ho má často z tréninku.
Díky. No trochu, ale víc než kdy předtím. Uvidím jak se to bude vyvíjet, snad nebudeme muset na ten rentgen. Díky
Já 2×. Poprvé ortéza na 6 týdnů, podruhé na 2 měsíce a téměř utržené vazy 🤦🏻♀️ Pokaždé pri sportu, vždy jsem na tom ještě došla domů klidně kilák a pak modřina a otok jako blázen. Počkala bych, jak se to vyvine.
@cverunka píše:
Já 2×. Poprvé ortéza na 6 týdnů, podruhé na 2 měsíce a téměř utržené vazy 🤦🏻♀️ Pokaždé pri sportu, vždy jsem na tom ještě došla domů klidně kilák a pak modřina a otok jako blázen. Počkala bych, jak se to vyvine.
tak když tam není modřina, tak snad dobrý no. Zatím se mi zdá že to má zase o něco víc nateklý.
Tak jasně otok se vyvíjí u zranění kolik hodin…a jestli to nemá ještě ničím stažené a hýbe s tím tak tím víc mu to oteče..takže až hezky lehne k tv nebo PC..nohu nahoru zatáhnout facem a hodit na to mraženého hrášek nebo co máte doma…vyron jsem měla snad tisíckrát…je tam hodně stupňů od drobného jaký má teď asi tvůj syn když na touze šlapat a nijak zásadně to nebolí po poradny výron který skončil nohou v sádře…ten sem měla teď naposled..necelé 3 roky zpět…to sem myslela že mám nohu opravdu zlomenou stoupnout na ni nešlo ještě po 14 dnech a nohu sem měla oteklou jak bambuli…
Tak holky, nevim nevim. Davam vam fotky klukovo nohy, co myslite?
@Anonymní píše:
Tak holky, nevim nevim. Davam vam fotky klukovo nohy, co myslite?
Ja tam teda modrinu vidim a nechapu, proc nezajede na chirurgii.
@vokishka píše:
Ja tam teda modrinu vidim a nechapu, proc nezajede na chirurgii.
Modřina tam není, jen to je blbě vidět na té fotce. Každopádně jsme zajeli radši, a jsem dost překvapená. Poprvé máme v rodině berle, kluk má nohu v sádře na týden, poté ortéza na doléčení. A to na kotník může téměř normálně šlapat, ale i tak. ![]()
@Anonymní píše:
Modřina tam není, jen to je blbě vidět na té fotce. Každopádně jsme zajeli radši, a jsem dost překvapená. Poprvé máme v rodině berle, kluk má nohu v sádře na týden, poté ortéza na doléčení. A to na kotník může téměř normálně šlapat, ale i tak.
je to lepší. Kotník je dost namáhaný, mohl by mít později problémy při větší námaze třeba
@vokishka píše:
je to lepší. Kotník je dost namáhaný, mohl by mít později problémy při větší námaze třeba
Ještě se zeptám na dvě otázky, nám se zranění vždycky vyhýbala tak nevím. První otázka je ta, zda to není moc, natažené vazy s otokem dát do sádry, protože jsem četla že natažení by mělo stačit jen fixovat obvazem nebo ortézou, někdo nedostane ani berle. Druhá otázka, doktoři se rozmýšleli mezi dlahou a sádrou, jaký je mezi tím rozdíl?
Ahoj holky. Před hodinou mi přišel syn z venčení, prý blbě došlápl ale nic hrozného. Teď koukám, kotník mu trochu otekl, ale bez modřiny. Při chůzi ho to téměř nebolí, při ohnutí trochu ale prý nic hrozného, k doktorovi nechce. Neřešila bych to, ale straší mě tam ten otok. Máte s tím někdo zkušenosti?