Špatně podané daňové přiznání

Anonymní
9.4.10 08:30

Špatně podané daňové přiznání!!!

Ahoj, mám takový problém, manžel si na mě uplatnil odpočet za rok 2009, ale já v té době byla část roku na mateřské, tudíž můj příjem přesáhl těch 69 tisíc, mě krávě nedošlo, že se PPM zahrnuje do příjmu. Teď manželovi vrátili daň dost vysokou a já nevím kam jít opožděně „přiznat barvu“. Opravdu jsem netušila, že je to příjem :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
9.4.10 08:49

No předpokládám, že na příslušný finanční úřad, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
9.4.10 08:59

stačí podat opravné daňové přiznání, pokud nemáte nějkaou známou účetní, která by to vyplnila, tak na FÚ vám poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
9.4.10 10:24

Presne tak, opravne danove to vyriesi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
9.4.10 11:44

ANONYMNÍ :-) a já bych si to nechala :-))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
9.4.10 16:37

Ahoj,
já bych podala dodatečné přiznání co nejdřív a slevu vrátila. Jestli Ti na to přijdou, tak budete platit jako mourovatý. 25 tisíc není malá částka. Penále i za pár dnů by bylo dost vysoké. Nevím, kdo teď posílá mateřskou, ale pokud by to byla sociálka, tak si to finančák může klidně zjistit. Nebo se na to taky nemusí příjít. Ale já osobně bych to neriskla.

• Citovat
  • Upravit
29436
10.4.10 09:19

Na příslušném FU lze podat opravné daňové přiznání, chyba se prostě stane, jsme jenom lidi. Já teď řeším také daně, sice něco jiného, ale zařizování fůru. Za loňský rok nemůžu vymlátit od bývalého zaměstnavatele potvrzení o daních z příjmu, které je potřeba pro daně, no a protože lhůta byla samozřejmě do 31.3 a papír stále nikde, tak jsem bývalého prostě nepřiznala a poslala si jen toho současného. Paní z FU sama volala, že do měsíce se mám snažit to z nich dostat, pokud se to nepodaří, tak dostanu prodloužení lhůty. Takže i ve vašem případě si myslím, neměl být žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michal H
28.4.11 20:21

kapr

Zdravim,našel jsem si učetní na spočitani dani a mam ten pocit že jsme to stihly ještě v lednu,nevím ale zda to paní učetní podala v lednu,dodnes mi nic nepřišlo tak se chci zeptat co dělat jestli to tam pani učetni podala v lednu,slyšel jsem že mam smulu a mužu požadat o vratku za 2010 až za rok teda 2012.Nevite někdo jak to je díky.

• Citovat
  • Upravit
101723
28.4.11 20:44
Michal H píše:
Zdravim,našel jsem si učetní na spočitani dani a mam ten pocit že jsme to stihly ještě v lednu,nevím ale zda to paní učetní podala v lednu,dodnes mi nic nepřišlo tak se chci zeptat co dělat jestli to tam pani učetni podala v lednu,slyšel jsem že mam smulu a mužu požadat o vratku za 2010 až za rok teda 2012.Nevite někdo jak to je díky.

Já bych řekla, že kdyby to tam podala už v lednu, tak by ti z finančáku přišel dopis o zamítnutí vratky, že to bylo moc brzo a máš požádat znovu.
Jinak to, že ti nic nepřišlo je možné, mají na to 30 dní od 1.4. s tím, že během těch 30 dnů to musí pouze odeslat… takže to může přijít ještě první týden v květnu.
A třeba mě to přišlo teprve předevčírem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
7.3.14 12:40

Prosím nevíte nebo nemáte zkušenost- v lonském priznani (za rok 2012!!) jsem zapomela manzelovi odecist slevu na dani na manželku- tedy na mě, ačkoli jsem pobirala jen rodičak, který se nezapočítává- to jsem ale nevedela…nevíte- je nějaká šance, že dostaneme ještě penizky nazpátek? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
7.3.14 12:50

@Opocno určitě podejte přiznání na manžela a peníze vám vrátí. Vloni jste podávali taky přiznání na FÚ nebo vyúčtování prováděl zaměstnavatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
7.3.14 12:53

Pokud jsi dávala přiznání za rok 2012 na FÚ, tak letos podej dodatečné přiznání za rok 2012 a řádné za rok 2013 klidně najednou. Pokud je manžel zaměstnanec, budeš potřebovat znovu potvrzení o zdanitelných příjmech i za ten rok 2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
7.3.14 14:09

@krmar Daně dělám manželovi já, protože dělá u dvou zaměstnavatelů…no a loni uz jsem brala rodicak a netusila jsem, ze se nezapocitava…tak myslíš, že mám podat znovu i za rok 2012?? I když už nám 2tisíce přeplatek vrátili..tak celé znova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8513
7.3.14 14:32

@Opocno Ano, podáš dodatečné přiznání za 2012, kde bude vše znovu + odečteš slevu na manželku. Již vrácené 2tis. odečteš z úhrnu na ř. 84. K dodatečnému je nutná příloha, proč jej podáváš. Stačí napsat jednou větou, že je to z důvodu opomenuté slevy na manželku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
7.3.14 14:36

@Hanula1212 teda ani nevite holky, jakou jste mi udělaly radost!!Ja když zjistila, že jsme přisly kvuli me o 20 tisic- tak me polejvalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák