Špatně usíná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3870
13.8.10 22:17

Špatně usíná

Ahoj, potřebovala bych poradit.
Dcera (1 rok) od narození usíná sama, položím do postýlky, odejdu a spí, přes poledne to samé. Ale od předevčerejška večer, když jsem jí uložila ke spánku, řvala a řvala, nakonec jsem musela jít k ní, zpívat písničku a usnula. Včera večer se opakovalo to samé a přes poledne usnula, vzbudila se za půl hodiny a řev a řev a už neusnula. Dneska v poledne pro změnu neusnula vůbec, spala pak od 15.30 do 17.00 hod. a večer jsem zase musela jít k ní. K ránu se teď taky 2× vzbudila kolem páté a hejkala, tak jsem se jí vzala k sobě a pak ještě usnula. Většinou spíme ráno tak do osmi, dneska do půl desáté. Začíná mě to pěkně štvát a hlavně si jí nechci naučit, aby usínala se mnou a hlavně chci, aby přes den spala, myslím, že to je důležité a když se pořádně nevyspí přes den, tak se to pak odráží i na tom večerním usínání. Jinak se chová pořád stejně, teď začala i trošku ťapkat, tak nevím, čím to může být. Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6414
13.8.10 22:41

Tak vzhledem k tomu, že se to stalo jednou, tak bych z toho asi nedělala problém. U dětí je normální, že je občas něco jinak než obvykle, nejsou to roboti. To ti stačí dost málo, když tě to hned začne štvát.:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
13.8.10 23:04

No jsem taková trošku nervóznější, ale na druhou stranu máme rok zaběhnutý rituál a najednou se to změní, tak mě to žere. Víš jak to je, jdeš s ní spát jednou, 2×, pak týden, pak měsíc a stane se z toho nový rituál, což fakt nechci. Ale asi máš pravdu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
13.8.10 23:42

NO ja si myslim,ze kazdy pokrok ditete nebo zmena(postavi se,zacne chodit atd) se treba projevi prave i v tom spani,je to velka zmena,tak treba na to takhle reaguje a urcite se zase vsechno upravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.8.10 23:49

Já tě chápu, taky máme rituál, že malej chodí spát sám a spí ve své postýlce (u nás v ložnici). Ale teď jak je starší, tak to začíná zkoušet, jestli by to nešlo i jinak. :jazyk: Večer usne normálně, ale v noci se vzbudí a dělá na mě: hop, hop (jako abych ho vzala k sobě). Já jsem to totiž párkrát udělala a to byla chyba. My se společně nevyspíme, aspoň tedy já ne, a pak jsem děsně nervní a fakt na zabití, takže chci oddělené spaní.

Takže mu říkám, ať si lehne, že je tam maminka s ním, že každý má svou postýlku a ať hezky spinká. Chvilku řve a cca do 10 min spí dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
14.8.10 00:24

Hm, to jí říkám taky, když se třeba k ránu vzbudí, ale řve a řve a já na to opravdu po ránu nervy nemam, tak jí vezmu k sobě no. Chyba číslo jedna, já vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
14.8.10 20:44

Treba to muzou bejt i zoubky nebo zmeny pocasi.Nam ted taky se malej 16 mesicu,zacal budit v noci a z niceho nic zacne brecet a vylejzat z postylky a chce k nam do postele tak doufam,ze je to jen docasne a ze ho to zas prejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
14.8.10 22:13

Přesně tohle ted začlo u nás je to už třetí den . Vůbec nevim co s nim. Ze dne na den si změnil svůj stereotyp na tohle jak píšeš je to děs. Usíná tak ve21.00 a to ho dám spát v 19.30.Už pak nic neudělám jen tam s nim ležim a mám vztek že mi práce stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
14.8.10 22:13
Dana27 píše:
Hm, to jí říkám taky, když se třeba k ránu vzbudí, ale řve a řve a já na to opravdu po ránu nervy nemam, tak jí vezmu k sobě no. Chyba číslo jedna, já vim.

Tak se ho zeptám, jestli chce mlíčko. Obvykle zahlásí že ano, takže mu dám flašku. Je s ní naučený usínat, takže to většinou zabere. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
14.8.10 22:21

Pnadoro - ani mi nemluv, dneska odpoledne usnula až po tom, co jsem jí seřvala, že to musela slyšet půl vesnice, ujely mi nervy. Spala hodinu a půl a byla pak jako sluníčko. Večer opět hrůza, dala jsem jí spát v půl osmý, odešla jsem, pozorovala jsem jí, hned se zvedla a rajtovala v postýlce, takže mi zase ujely nervy, bylo na ní vidět, že je ospalá, ale rajtovala furt dál. Tak jsem si jí vzala do postele, měla tendence si sedat, tak jsem vždycky důrazně řekla, že se bude ležet, tomu rozuměla, protože hned lehla a koukala na mě a natahovala a pak když si chtěla zase sednout, tak jsem jen sykla a hned ležela. Za 20 minut byla tuhá. Ale ty obštrukce, to mě s…
Wiollo, já jí dávám k večeři normální jídlo jako máme my, takže nevim, jestli by to mlíčko ještě dala, nebo bych jí měla teda dávat jen mlíko? Dávám jí Sunar jen k snídani, tak nevim. Ale jakmile se má jít spát, tak trnu hrůzou, co zase bude. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
14.8.10 22:23

Wiollo - pardon, mlíko ráno jí dávám, ale ne v těch pět, kdy vstane, ale tak po té osmé. Omlouvám se za zmatky, jsem nějaká hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
14.8.10 22:23

Dano

Co budeme dělat :zed: už se to nedá vydržet .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
14.8.10 22:28
Dana27 píše:
Wiollo - pardon, mlíko ráno jí dávám, ale ne v těch pět, kdy vstane, ale tak po té osmé. Omlouvám se za zmatky, jsem nějaká hotová.

Já dávám malýmu normálně večeři (v 1 roce to byla kaše, teď je to chleba s něčím) a pak mu dám mliko na usnutí (teď 240ml, v roce asi 180-210ml). A pak si přeju, aby se nevzbudil ve 3, ale aspoň až v 5. Nicméně já před 8 nefunguju, takže když se probudí, doplazím se do kuchyně udělat mlíko a on pak ještě usne. Vstává mezi 7-9, jak kdy. Pak má normálně snídani (tedy spíš čaj a ďobne jogurtu, víc si vezme až ke svačině).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
14.8.10 22:28
pandora píše:
Co budeme dělat :zed: už se to nedá vydržet .

To je prča, no vydržet se to nedá, ale bude muset, nebo já fakt nevim. Holt na ní budu muset bejt hóóódně zlá. Nechat jí samotnou v postýlce vyřvat se bojim, aby nevypadla, je docela vysoká a víš jak, nakloní se a letí po hlavě dolu, toho se docela bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
14.8.10 22:33

Malá k večeři jí polévky, brambory s mrkví atd., chleba s žervé mi ale od minulého týdne nejí, přitom předtím zblajzla krajíc na posezení. Prostě do toho chleba nekousne, ale jen olizuje sýr, nechápu. Ale zkouším jí ho dávat obden, zatím nereaguje. Taky jsem si řekla, že jestli zítra ráno bude hejkat, zkusim jí to mlíko udělat po té páté. Mě to totiž přijde, že když je teď tak trochu víc aktivní (zkouší chůzi), že jí to tak nějak rozparádí a jak je tak rozparáděná, tak nemůže zabrat. Nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí