Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky! Prosím poraďte , jsem ve 28 tt a asi od 26. tt se mi zhoršilo zažívání. Jdu na záchod tak 1 za 2 dny , ale vždycky mám průjem. Udivuje mě , že nemám klasika průjem několikrát denně , ale jdu prostě normálně na velkou, která je, ale řídká. Nemám bolesti nic, jen někdy ráno, když se vzbudím a ležím na boku, tak mě bolí střeva. Jím , ale pořád stejně. Říkala jsem si, že jak se roztahuje děloha a tlačí na střeva, tak se s toho nemůžou asi vzpamatovat. Mám plašit nebo je to normální, máte někdo zkušenost. Nechci ohrozit mimčo. Díky
Nebereš hořčík? Ten má myslím nějaké projímavější účinky, tak třeba na tebe to působí takhle…
Pokud nemáš jiné potíže, asi bych to až tak neřešila
lepší než v těhotenství obvyklá zácpa ![]()
Mám úplně ten samý problém, šíleně mě bolí střeva, hlavně v noci, když ležím dýl v určité poloze. když jdu na toaletu třeba 1 za 3 dny, tak mám taky většinou průjem a je to způsobené magnéskem.
Jsem ve 26 týdnu a tohle mě trápí od 20týdnu. Tak buď v klidu, nejsi v tom sama.
Hořčík neberu ani magnésko, ale ještě jsem četla , že to může být nedostatkem vápníku, je fakt, že zrovna mléčné výrobky nejím po kilech. Děkuji za rady , nechci, aby se něco stalo mimču.
Ahoj, buď v klidu. Jak jsem měla zažívání vždycky přesný jak švýcarský hodinky, tak od tý doby, co jsem těhu, je to děs běs.
Asi do 16.tt jsem mívala šílený zácpy. Pak se to asi do 20.tt tak nějak uklidnilo a od tý doby taky jdu jednou za dva až tři dny a to jdu klidně několikrát za sebou s řidší záležitostí. Ale po tý naprosto šílený zácpě to beru jako výhru.
Jinak mě od počátku těhu naprosto šíleně pálí žáha a nepomáhá na to vůbec ale vůbec nic, žádný doporučení.
Tak to všechno beru, že je to ten „jiný stav“, jak se tak říká. Jinak co mi pomáhá na lepší zažívání je dostatek pohybu. Odpoledne se snažím vyrazit vždycky tak na hodinku ven a je to lepší.
Vera30 píše:
Hořčík neberu ani magnésko, ale ještě jsem četla , že to může být nedostatkem vápníku, je fakt, že zrovna mléčné výrobky nejím po kilech. Děkuji za rady , nechci, aby se něco stalo mimču.
Hořčík a magnezium je to samé…
Ještě se můžeš zeptat dr. na další hontrole, ale myslím, že to fakt nic závažného nebude.
Re: Hořčík a magnezium je to samé…
Už to jde se mnou s kopce.
Snad to teda nic není, děkuji všem
Vera30 píše:
Ahoj holky! Prosím poraďte , jsem ve 28 tt a asi od 26. tt se mi zhoršilo zažívání. Jdu na záchod tak 1 za 2 dny , ale vždycky mám průjem. Udivuje mě , že nemám klasika průjem několikrát denně , ale jdu prostě normálně na velkou, která je, ale řídká. Nemám bolesti nic, jen někdy ráno, když se vzbudím a ležím na boku, tak mě bolí střeva. Jím , ale pořád stejně. Říkala jsem si, že jak se roztahuje děloha a tlačí na střeva, tak se s toho nemůžou asi vzpamatovat. Mám plašit nebo je to normální, máte někdo zkušenost. Nechci ohrozit mimčo. Díky
Ahoj, ja mam takhle ridkou stolici cely tehu, od 25tt beru horcik a stolice je porad stejna
Podle me je to lepsi, nez zacpa ![]()
Vera30 píše:
tak to ja jim jogurty a syry ve velkem a taky ji mam ridkou.. ![]()
Děkuji, chtěla jsem oporu, že nejsem sama, že je to snad normální, pro jistotu se zmíním na kontrole své Dr., ale jsem klidnější.
Ahoj, chtěla bych oživit diskuzi - jsem ve 12tt a od začátku jsem hrozně nafouklá, dost mě to nadýmá
a poslední týdny nejdu na záchod třeba 2-3 dny, pak zas na záchodě strávím celý den a většinou průjem
A pořád mě bolí břicho, jenže já nevím jestli mě bolí od zažívání nebo od těhotenství. K Dr. nechci chodit s každým prdem
Je tohleto normální? Nebo dělám něco špatně?
Jo - hormony a trávicí procesy jsou spojené a může to nadělat pěknou paseku.
Jak si na tom se zvracením a co tak normálně jíš?
Mě na zažívání v těhotenství hodně pomohla ostřejší chůze (chodila jsem se psem) střeva se rozhýbala a všechno šlo najednou nějak pravidelně. Ale chce to chodit ideálně sama do přírody, protože zvuky a pachy, které při chůzi můj zažívací trakt produkoval nebyly společensky únosné ![]()
@Ou píše:
Jo - hormony a trávicí procesy jsou spojené a může to nadělat pěknou paseku.Jak si na tom se zvracením a co tak normálně jíš?
No četla jsem že většinou těhotné trpí na zácpy, ale trochu mě děsí ty průjmy a hlavně bolesti břicha. Pár týdnů mi bylo celodenně na zvracení, ale vždycky jsem to udržela, a teď v poslední době je mi nevolno jen občas. Jím tak nějak normálně
běžná jídla, ale nejím tučné, snažím se vyhýbat jídlu co nadýmá, snídám většinou sladké a jogurt, a snažím se jíst hodně ovoce.
A teď jsem proflákla svůj anonym ![]()
@Heivka píše:
Mě na zažívání v těhotenství hodně pomohla ostřejší chůze (chodila jsem se psem) střeva se rozhýbala a všechno šlo najednou nějak pravidelně. Ale chce to chodit ideálně sama do přírody, protože zvuky a pachy, které při chůzi můj zažívací trakt produkoval nebyly společensky únosné
Mluvíš mi z duše, těhotná jsme teď,22tt a tohle mám od začátku 🤣 Není nad procházku mimo civilizaci 👍 👍 👍