Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Veronika 12 ale pozitivni zprava je, ze to slo..Ja zvazuji tretiho prcka, jsem 7.5 m pondruhe sekci a na kontrole pul roku po sekci se dr. jizva uplne nelibila..Říkala ale, ze těhotenství by to vadit nemuselo, ze bude ale nutné kontrolovat..lekari tebou zminovani jsou z jake nemocnice? Děkuji..
@lentilka248 No, já mám jizvu špatně srostlou a mám tam kapsu, kde mi městná krev. Takže různě špiním a krvácím mezi cykly, je to děs. A dr mi taky nabízel možnost těhotenství a úpravy po třetí sekci. Nicméně by to bylo hodně hlídané a rizikové. Pokud bych to zvládla, byla by sekce v 37. týdnu. Mám už dvě děti, nebudu to riskovat kvůli nim. Ani muž to nechce. Takže budu muset na reoperaci, snad se povede.
Dr jsou z Prahy v Podolí..ale jak už sem psala, operace se nepovedli a dr říkal že nejlépe se to opraví při dalším císaři, kdy se na to vážně zaměří…břicho je otevřené ( ne jako při laparo )a děloha pořádně natažená…navíc když to prešívaji, tak jen jakoby prešijí tu jizvu co už tam je, kdežto při císaři tu starou jizvu odřežou a sešijí jako znova…
Ahoj holky. Chtěla bych 3 mimi a gynekolog mi zjistil defekt na deloze klinovity šíře 7mm. Doporučil reoperaci, ale mě se na ni fakt nechce… Měla jste některá?
Děkuji
Ahoj holky. Chtěla bych 3 mimi a gynekolog mi zjistil defekt na deloze klinovity šíře 7mm. Doporučil reoperaci, ale mě se na ni fakt nechce… Měla jste některá?
Děkuji
@palcikovav píše:
Děkuji
nejse odorník, ale k prosperujícímu těhotenství potřebuješ funkční dělohu. Pokud je jizva špatně zhojená, zřejmě by zde v době těhu mohla vzniknout díra či by jizva praskla. To je docea riziko, nemyslíš
?
@palcikovav píše:
Děkuji
Nemela. Ale doporucuji operaci z uvedenych duvodu nade mnou a tehotenstvi odlozit, pokud ho vubec doporuci. Taky muze deloha prasknout, dite zemre a Ty budes ohrozena na zivote.
@blumen ono jde o to, že ve většině případů se operace stejně nepovede a ta jizva sroste znovu špatně… ![]()
@palcikovav píše:
@blumen ono jde o to, že ve většině případů se operace stejně nepovede a ta jizva sroste znovu špatně…
No ale v tom pripade je lepsi byt mamou dvou deti, nez riskovat, ze moje deti nebudou mit ani sourozence ani mamu. Uprimne nechapu, ze tomu nekdo muze nerozumet.
@palcikovav píše:
@blumen ono jde o to, že ve většině případů se operace stejně nepovede a ta jizva sroste znovu špatně…
No tak tim padem bych ale prestala uvazovat o tretim diteti, nekdy to proste ze zdravotnich duvodu nelze a asi to bude i Vas pripad.
Tak zítra nebo ve ct jdu na konzultaci do Vinohrad, tak uvidím, co mi řeknou tam ještě
Tak jsem tam byla dneska. A dozvěděla jsem se, že vlastně to tak zlé nemám jak to líčil původně MUDr a že se v dnešní době od této operace ustupuje… Každopádně jsem objednaná na speciální UT vyšetření pro jistotu a pak se uvidí. Tak doufám ![]()