Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Christi,tak to je mi lito,ale nadeje umira posledni a verim,ze nejaka potvurka,to zvladne ![]()
Ahoj Christienko,
tak to je mi moc líto, že je spg tak špatný, ale dneska jsou lékaři vážně schopní dlěat zázraky. Manžel kamarádky neměl VŮBEC ŽÁDNÉ spermijky, prostě nějaký problém při tvorbě a zkrátka neměl…pomohla metoda TESA/MESE a dnes mají krásného, zdravého chlapečka a plánují další mimčo. Sice je to trošku náročnější, protože prostě bez IVF to nejde, ale důležité je, že je nějaká možnost, jak to „obejít“ a miminka se dočkat. Tak držím moc palečky, ať se u vás zadaří co nejdřív ![]()
Ahojte dievcata! Chcem vas trosku potesit, ze aj zazraky sa deju. Pred emsiacom nam lekar povedal, ze vsetky spermie su mrtve, hoci je ich dostatok. Pred tyzdnom sme si kupili detsky mikroskop a nase psermijky sice zili, ale stali na mieste, len 1-2% sa hybalo, aj to do strany. A dnes som si nasla // na tehotenskom teste.
Posledny mesiac som v zufalstve stravila na internete a tak chcem odovzdat moje poznatky, ak ma nahodou niekto podobny problem. Moj partner posledny mesiac uzival velke davky vitaminov, ale vsetko su to bezpecne davky aj na dlhodobe uzivanie:
Rano:
silny caj z korena zen-senu
2 lyzicky koloidneho striebra
1g L-karnitinu teKuteho
500 mg L-karnitinu v tabletke
500 mg acetyl-L-karnitinu v tabletke
1 tab. Selezin ACE
1 tab Chrom, 15 mikro-gramov, denna davka
1 tab B-komplex forte
200 mg vitamin E
30mg koenzym Q10 (moj MM ma po 40, a to sa znizuje vstrebavanie a je to dolezity antioxidant, tak preto)
1 tabletka omega-3-mastnych kyselin
Vecer:
500mg acetyl-L-karnitin v tabletke
500mg L-karnitin v tabletke
1 tabletka omega-3-mastnych kyselin
Zistila som, ze mensie davky nemaju vyznam su tzv. „podprahove“. Este urcite treba vyskusat aj Aloe Vera, moze pomoct vyliecit skryte zapaly.
Tak drzim palce a do boja, nezufat si, zazraky sa deju ![]()
Příspěvek upraven 24.04.10 v 11:50
No tak to je naprosto úžasný! Děkuju za naději!
Hesinko taky nám už pan doktor říkal o MESA/TESE.. tak uvidíme, jak to půjde dál.. je to hodně drahé a složité - být oba pod narkózou atd. a s nejistým výsledkem..nevím, jestli bysme neúspěch ještě psychicky unesli.. Manžel zatím nechce ani na urologii, bojí se a taky stydí..a doufá, že kontrolní bude OK.. ale já se bojím, že nebude, když teď toho bylo tak strašně málo a vůbec žádná spermijka
Ale pojídá Eregmu, tak uvidíme..
albao moc ti děkuju za takové podrobné informace! Hnedka to manžílkovi doma řeknu a kouknem, co by ještě mohl začít brát.. A úplně jsem se musela smát, jak si psala, že jste i koupili dětský mikroskop, my totiž o tom už uvažovali taky
Tak jsem ráda, že nejsme takový „blázni“ sami.. a manžel už i doma zkoušel do malé odměrky měřit, jestli už má větší množství..a teď celý šťastný mě volal, že už má místo 1 ml jednou takové množství, že má 2 ml. Sice to není vůbec moc, ale skvělé, že je to lepší.. jen se bojíme, jestli tam něco v tom je živýho.. A moc gratuluju k těhotenství!!! ![]()
Christienka: tak to mame podobnych partnerov
Ten moj nema rad lekarov a to nemocnicne prostredie, tak sme si slubili najprv 3-mesacnu domacu liecbu a az potom lekari. Tu metodu MESA/TESE odmietol, ze to radsej darcovske spermie. Ale zazraky sa deju, tak sup do toho ![]()
Inak L-karnitin je hlavne na rychlost spermii a Selezin ACE je uplne zakladne minimum pre zdrave spermie. Ale pri ziadnych spermiach by som skusila Aloe Vera - ak je dovodom zapal alebo ascorutin - ak je dovodom varikokela (tu vacsina lekarov diagnostikuje nedostatocne, lebo byva aj na pravej strane, no tazko sa hlada, oni najdu tak nanajvys na lavej strane).
A treba verit, ze raz to vyjde. Este pred tyzdnom som dufala, ze po 3 mesiacoch najdeme apson par spermoskov pre IVF - az pokym som nevidela bojovnikov pod mikroskopom sama ako vrtia chvostikmi
Zvacsenie 300-400 je akurat, je to velka sranda ![]()
Drzim palce! ![]()
Ahoj albao tak já to Aloe vera zkusím sehnat a třeba to pomůže.. právě jsme nevěděli, jestli neměl žádné zdravé spermie nebo vůbec žádné, tak jsem volala v podnělí doktorovi a právě neměl ani jednu, prostě ani mrtvou
takže jestli by tohle mohlo pomoct, tak to zkusíme.. A co to přesně je za přípravek a kde ho seženu? Manžílek už je takový hodný, že oddaně zobe všechno, co mu dám.. a to léky nesnáší a všechny ty přípravky. Je šikulka. A teď se budeš smát,ale včera jsem na aukru koupila taky dětský mikroskop, tak budeme koukat taky
Ale bojím se, že tam nic nenajdeme
A dávali jste pod i nad sklíčko? Nepřimáčknou se tím? Mám ale otázky, co? ![]()
Christenka: my sme skusali s jednym sklickom a potom aj s dvoma, ale to sa potom chudatka tak rozplacli a boli menej huste ![]()
Pri azoospermii treba vyskumat, ci nie je prekazka v spermovode a podobne, ale vsak to androlog urcite vie a pomoze vam
Velmi dobre odporucania som pocula na Dr. Koci v Prahe ![]()
Ahoj koukám na vašs infa my jsme na tom podobně v září jdeme do CAR poradte mi prosím co je MAKU nikde jsem to nenašla jekikož taky budu muset něco do manžela nacpat
díky
ahoj, pripojuju se ke stare diskuzi, mozna ji nekdo jeste sleduje;) zde je vyvoj SPG meho muze: koncentrace: 5mil/ml 04/11; 8mil/ml 07/11; 25mil/ml 10/11;45mil/ml 02/12. Neni to zdaleka jedine kriterium samozrejme, ale je na nem vysledovatelne nejmarkantnejsi zlepseni, protoze samozrejme 10% z 5mil. nebo z 45mil je dost veliky rozdil.Z diagnozy oligoastenozoospermie jsme se vyskrabali na „pouhou“ astenospermii. Porad to neni zadna slava samozrejme, ale radost to udela a sance zvysi (obzvlast, ze i s tim uplne puvodnim SPG jsem otehotnela prirozene 2×). No a co tedy muz dela: pred pul rokem prestal s cyklistikou (docasne); denne si sprchuje pytlik studenou vodou; v intervalech ji selzink; dava si kury chlorelly/spiruliny (to ale popravde vlastne jedl i leta pred tim); ma za sebou kuru Femigardu (bylinne kapky, tusime, ze zabraly uplne nejvic, na oba); vysadil kafe (uplne, prekyseluje telo, coz zpusobuje neplodnost) a alkohol (z velke casti); upravil jidelnicek (vyhyba se zivocisnym tukum, neji zadne mlecne vyrobky, pouze z koziho mleka,zadnou bilou mouku, naopak pravidelne ji fazole, cizrnu, jahly a kuskus)..do budoucna doufame v daleko lepsi vysledky samozrejme;)jo taky ma vlastne za sebou kuru akupunktury a cinskych bylinek..citi se udajne skvele a daleko lip, nez pred tim. dulezity je dostatek spanku, obzvlast, pokud jako on vasi muzi hodne sportujou, naopak, pokud se nehybou, tak by meli zacit, aby se okyslicovali i tam dole poradne..uff, tak to je nase troska do mlejna..vsem nam drzim palce
Christienko, máme ten samý problém. ani jednu spermijku. pomohlo vám něco ke zlepšení?
Ahoj Lucishekv, moc ráda bych tě potěšila, ale zatím nám nepomohlo vůbec nic
Spíš naopak manžel začal mít obrovský problémy s prostatou, takže se nám naděje zatím úplně utopila.. i když pořád doufáme, i když už šestým rokem…
Ahojky, tak to je mi líto
taky to nemáte jednoduché. já se snažím věřit, že se vše zlepší. kartářka mi předvídá dvě děti s mým partnerem tak se snažím, ale zatím se nám nedaří vůbec nic… tak uvidíme jak to všechno dopadne
Ahoj holky, právě jsme se s partnerem vrátili z kontrolního spermiogramu. Ten první vyšel špatně a ten dnešní ještě hůř
…už nevíme, jak dál- partner omezil kouření, ubne, omezil pivo a denně do něj sypu tunu prášků, který by měly pozitivně ovlivnit výsledek spermiogramu…máte ještě nějaký tip na vitamíny či bylinky? Moc díky za odpověď ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, právě jsme se s partnerem vrátili z kontrolního spermiogramu. Ten první vyšel špatně a ten dnešní ještě hůř…už nevíme, jak dál- partner omezil kouření, ubne, omezil pivo a denně do něj sypu tunu prášků, který by měly pozitivně ovlivnit výsledek spermiogramu…máte ještě nějaký tip na vitamíny či bylinky? Moc díky za odpověď
PANTOKRIN ![]()
Ahojky, co se týče špatnýho výsledku na spermiogramu, v dnešní době stačí i 1 mrška - do vajíčka se vpraví přímo a když se vše povede, embryo se zavede a pak už jen se uchytit a dalších 9 měsíců o zábavu postaráno - u nás měl manžel spermií 0 a dnes máme 14-ti měsíčního kluka - ale je pravda, že to něco stojí
ale stojí to za to ![]()