Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stiskoch: tak to jste cerstve. To je prima darek po stromecek. ![]()
@Fag letos máme dáreček jen jeden
tak snad příští rok už tu bude mezi námi u stromečku ![]()
My máme hooodně špatný spermiogram. 1 spermii na 3 zorné pole. Po X letech braní vitamínů, homeopatik, léčitelů, masáží, po X cyklech IVF, KET se zadařila IUI s dárcem a to hned na podruhé. V lednu nebo únoru přiletí čáp. Takže i tak (dobře
) to někdy může dopadnout…
Pritel mel hooodne spatnej spermiogram… moznost otehotnet prirozene prakticky zadna, no nevim, co s nim tahle zprava udelala, ale po tomto zjisteni se nam mimco povedlo na prvni pokus prirozene
(pred tim samo 2,5 roku bezupesneho snazeni) do toho ja mela polycysticky vajecniky a uz jsem byla objednana na vsechny ty vysetreni pred umelkem, ale hormony jsem jeste zadny nebrala… vcera jsem zacala 30tt
takze neklesejte na mysli, pokud jsou spatny vysledky, nekdy se proste zazraky deji ![]()
U nas uz se jeden zazrak stal pred 4roky. Tak jen jestli jsme si to uz nevybrali. ![]()
Koncem ledna se mame objedbat do CAR a rozhodnout co dal. Nevite nahodou nekdo jestli je ivf nejak limitovane vekem.
@Anonim1: podle toho co pises tak jste vyzkouseli uplne vse na co jsme myslela, ze by nam mohlo pomoc.
Alespon nejake zlepseni po tom vsem nebylo ze jste nakonec volili darce?
@Fag Bohužel žádné zlepšení, ba naopak, progredovalo to a rok od roku to bylo horší. A při posledním IVF nebylo skoro z čeho vybrat. Příčina se nikdy nenašla. K dárcovství také musí člověk dospět. Stejně jako třeba k adopci a já děti mít můžu. Takže jsme po letech zvolili tuto cestu. Nikdo, krom mě a manžela to neví. Okolí si myslí, že se stal zázrak s přirozeným početím - takže pozor, až vás bude krmit někdo slovy o zázraku ![]()
Ale u nás špatný, znamená opravdu ŠPATNÝ. Nelze hovořit o milionech spermií, v posdtatě jsme na hranici azospermie, možná že v tuto dobu už tam manžel nemá opravdu nic. ![]()
Při jakých spg hodnotách se vám podařilo přirozeně otěhotnět?
taky máme dceru z ivf…
@anonim: to muselo byt silene na psychiku. ![]()
Kdyz jsme se dozvedeli ty spatne vydledky (azospermie) tak jsem vykrikovala, ze do ivf me nikdo nedostane (mam urcity problem s gyn. vysetrenim). Vse chce cas a ja uz dnes vim ze to vsechno „v klidu“ podstoupim. Uvidime co nam reknou na kontrolnich testech.
Dnes jsem si delala tehu test jestli Jezisek nahodou neprisel driv.
Tak u nas nadeli vse mozne jen ne dalsi mimco. Aspon prozatim… ![]()
Dobrý den přeji. Mam kvam prozbicku s manželem se snažíme 9 let o dite. Zjistily jsme ze má manžel spatnej spermiogram pak začal brát vytaminy tak se zlepšily s 5 milionů na 17 jen říkal pan doktor v brne ze je má šišate. A další problém u me zvysene něco ume říkal že bych musela si pýchat injekce merional 150j. Tak jsem se chtěla Prosím zeptat jestli je něco co by me pomohlo stalo by nás to 40 tis a porad doufám že to nějak půjde Děkuju za radu
![]()
Ahoj holky dnes jsem byla na IUI a rekli mi ze manzel ma spatny spermiogram
ale tak nejak neřekli ze uplne nejhorsi a my se v tom vubec nevýznamné
prosim nevíte jak co to je spatny? ![]()
Objem 2ml
Koncentrace 23 mil
Celkový počet 46 mil
Motilita PR+NP 30%
Morfologie 3%
Motilita PR 50%
Progresivně pohyblivé 17%
IM-nemotilni 70%
Závěr Astehonozoospermie Terarozoospermie
A v té zprávě nemáte porovnání, co je v normě? My jsme to tam měli.