Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat, jestli máte některá z vás zkušenost se špatným SPG, které byste různými prášky a doplňky natolik zlepšili, že jste mohly otěhotnět přirozeně bez umělého oplodnění. Včera jsme se totiž s manželem dozvěděli od lékaře výsledky z SPG, že nejen, že měl malé množství sperma, ale taky hodně moc špatné. Víc nám řekne ve čtvrtek, ale jsme z toho hodně špatní. Chtěla bych víc naděje, než to úplně vzdám..na umělé asi nikdy mít nebudeme a manžel zatím ani nechce ![]()
ahoj Christienko, my máme taky špatný SPG, a bohužel nám moc nic nepomohlo. Je fakt, že se o něco zlepšil,ale manžovi jsem dávala všechno možné. Vit. E,slen, Zinek,zelený ječmen, vit. C, Tribulus, Koupili jsme teď Macu. Taky si dával kotvičník … Jo a ještě máme koenzym Q10.
Christienko my jsme na tom byli taky špatně. Měli jsme jich málo, byly pomalé a ještě „šišaté“. Já manželovi nasadila selzink a hlavně MACU a pomohlo to. U nás to bylo ještě stížené tím, že jsem měla problémy i já.
Já manžovi nasadila už před cca měsícem selen, zinek, vitamín E a C a taky jsme pořídili Macu a teď chudák pojídá ten hnusný prášek (příště to radši pořídíme v tabletách) a doufáme, že to pomůže.. Bohužel mám problémy taky, ale zatím snad mám vejcovody průchodné (zlobí mě opakované srůsty).
Lindo a to všechno včetně kotvičníku jedl zároveň? Nevadí to kombinovat?
Majo to by bylo skvělý, kdyby to pomohlo i nám
a koukám, že vy už čekáte mimíška, tak moc gratuluju a povedlo se vám to přirozeně?
Christienko povedo se nám to po roce a půl přirozeně. Já zase měla PCO a do toho ten manželův spermiogram. No v tom selzinku je všechno a máš to v jedné tabletě, tak do toho nemusí házet tolik. Vím, že manžel to špatně nesl, že musí polykat něaké prášky.
Jj selzink právě bere
Manžela to taky sebralo.. já už totiž dělala ze ten rok a půl, co se snažíme všechno možný - všelico na pročištění organizmu, celkem drastickou dietu proti streptoccocu agalactiae, cvičení metodou Mojžíšovou, všelijaké Alveo, kontryhel, kys. listovou, laparoskopie na průchodnost vejcovodů a teď i hormonální léky Clostylbegyt a pořád nic nezabralo, tak teď šel manžel po dlouhém přemlouvání na spermiogram a taková špatná zpráva..tak od včerejška, kdy se to dozvěděl, prakticky ani nemluvil
Ale prášky prý brát bude, i když nerad, tak uvidíme.. Musíme se z toho nějak zmátořit, protože se ani v práci na nic nesoustředím a pořád na to myslím
Christi - u nás též moc špatný spg, malý objem a většina mrtvých…bylo nám řečeno, že přirozeně ani bez icsi při IVF nemáme šanci…
zakázala jsem vanu, saunu, naopak otužování studenou sprchou, selen, zinek, E a C, volné trenky, já Clostík, protože jinak jsem neměla ovu
a na 6. pokus s Clostíkem se zadřilo přirozeně
Tak bojujte a moc držím palečky - rozhodně je naděje!!! ![]()
Ahoj Christienko,
my tez mame spatny SPG,bereme Selen,zinek,vit.E,Macu a Energymen,ted jsme pridali i rybi tuk a uvidime.
Jednou uz jsme tehotny byli,ale nedopadlo to a ted se snazime pres rok a zatim bez uspechu.
Teda Hesinko to je úplně úžasný, že vám to vyšlo se samosnažením! A proč vlastně tobě i dance1980 dávali Clostík, když byl špatný SPG? Prostě si říkal Dr. co kdyby náhodou se zadařilo? Já ho totiž teď beru a myslela jsem si, že ho budu muset vysadit, že je jeho braní teď úplně zbytečné..a zbytečně mi z něho hrozí cysty.
Christienko,
ja brala Clostik jeste pred tim nez jsme vedeli,ze je spatny SPG,taky nevim proc jsem ho brala,protoze ovulace probihala u me normalne,takze defacto jsem ho brala zbytecne.
Christienko mojeho to taky hodně vzalo. Dej mu čas on se s tím musel vyrovnt. Můj už si z toho potom dělal legraci ![]()
Přeji vm hodně štěsstí ať se brzy zadaří a hlavně ať vám vitamínky pomohou.
Christi, já brala clostík ještě než se zjistilo, že je kromě problému u mne - anovulace, je problém i se spermiogramem… To víš, někde zkrátka nejdřív zjišťují, jaký je problém u ženy - u mne ho dr našel, že nemám ovu, tak nasadil léky. Teprve, když se nezadařilo asi ani na 4. pokus s Clostíkem, tak poslal přítele na spg a pak jsme tedy zjistili, že je problém i u něj…
Možná to bylo částečně i o psychice, nevím, už jsem byla vnitřně smířená, že půjdeme do IVF, takže jsem ten poslední cyklus s clostíkem moc neprožívala, ani jsme se nějak extra nesnažili, spíš jsme to tak nějak odflákli
No a protože jsem brala utrogestan, tak jsem měla testovat 30DC a případně dojít na vyvolávačku, abych si zbytečně neprodlužovala cyklus. No, tak jsem tak nějak v pohodě, bez napětí testla a byla jsem z těch // úplně v šoku, protože jsem si tuhle možnost zkrátka už vůbec nepřipustila… ![]()
Dani tak vidím, že jsme na tom podobně.. přeju, ať se brzy zadaří tobě i mě a pak si třeba napíšeme tu radostnou novinku
Úplně jste mě povzbudili, protože ono to ve mě bude asi hodně dlouho ještě hlodat a deptat mě to.. ale včera jsem naději téměř zahodila a zase mi trošku začíná stoupat ![]()
majo děkuju a ať se ti moc daří a mimíškovi taky
hesinko tak u mě to s tím clostíkem doktor jen zkoušel, protože nevím o tom, že by u mě ovulace neprobíhala..aspoň ovulační testy byly v pohodě..i když dle doktora jsem ovulovala moc pozdě a to je problém už i kvůli zahnízdění mimíška.. Ale tak když jsi ho brala jen v době, kdy jsi netušila, že má manža tak špatný SPG, tak to jste po braní všelijakých doplňků stravy to sperma asi spravili strašně moc rychle, že? No uvidíme, jak u nás.. asi se teď na mimíška vykašlu, zaměřím se na rekonstrukci koupelny a pak se uvidí na kontrolním SPG.. i když nemyslet na to, když všechny kamarádky už teď odrodily nebo brzo budou a to jim to vyšlo napoprvé nebo ani nechtěly…no bude to těžké, ale musím bojovat.
Christienko,
snad te to trochu povzbudi,predevcirem jsem na testu nasla // a to jsme meli hodne spatny SPG.
Nadeje umira posledni.
Ahoj Danko tak to je úžasný!!! Moc ti gratuluju a děkuju za dodání nějaké naděje.. i když my nakonec z přesnějších výsledků nejen přes telefon, ale přímo v ordinaci u doktora, jsme se dozvěděli, že manžel neměl ani jednu zdravou spermii.. takže nejprv budeme doufat, že to nějak vylepšíme.. a pak že se nám snad nějak poštěstí jako vám
I když doktor nám řekl, že pro nás nemá ani význam brát nějaké doplňky stravy..že to nepomůže, ale že neví, proč je to tak špatné
Ale pořád doufáme…