Špatný spermiogram a šance na otěhotnění

321
30.3.10 09:17

špatný spermiogram

Chtěla bych se zeptat, jestli máte některá z vás zkušenost se špatným SPG, které byste různými prášky a doplňky natolik zlepšili, že jste mohly otěhotnět přirozeně bez umělého oplodnění. Včera jsme se totiž s manželem dozvěděli od lékaře výsledky z SPG, že nejen, že měl malé množství sperma, ale taky hodně moc špatné. Víc nám řekne ve čtvrtek, ale jsme z toho hodně špatní. Chtěla bych víc naděje, než to úplně vzdám..na umělé asi nikdy mít nebudeme a manžel zatím ani nechce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7592
30.3.10 09:21

ahoj Christienko, my máme taky špatný SPG, a bohužel nám moc nic nepomohlo. Je fakt, že se o něco zlepšil,ale manžovi jsem dávala všechno možné. Vit. E,slen, Zinek,zelený ječmen, vit. C, Tribulus, Koupili jsme teď Macu. Taky si dával kotvičník … Jo a ještě máme koenzym Q10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
30.3.10 09:33

Christienko my jsme na tom byli taky špatně. Měli jsme jich málo, byly pomalé a ještě „šišaté“. Já manželovi nasadila selzink a hlavně MACU a pomohlo to. U nás to bylo ještě stížené tím, že jsem měla problémy i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
30.3.10 09:49

Já manžovi nasadila už před cca měsícem selen, zinek, vitamín E a C a taky jsme pořídili Macu a teď chudák pojídá ten hnusný prášek (příště to radši pořídíme v tabletách) a doufáme, že to pomůže.. Bohužel mám problémy taky, ale zatím snad mám vejcovody průchodné (zlobí mě opakované srůsty).
Lindo a to všechno včetně kotvičníku jedl zároveň? Nevadí to kombinovat?
Majo to by bylo skvělý, kdyby to pomohlo i nám :-) a koukám, že vy už čekáte mimíška, tak moc gratuluju a povedlo se vám to přirozeně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
30.3.10 09:54

Christienko povedo se nám to po roce a půl přirozeně. Já zase měla PCO a do toho ten manželův spermiogram. No v tom selzinku je všechno a máš to v jedné tabletě, tak do toho nemusí házet tolik. Vím, že manžel to špatně nesl, že musí polykat něaké prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
30.3.10 10:04

Jj selzink právě bere :-) Manžela to taky sebralo.. já už totiž dělala ze ten rok a půl, co se snažíme všechno možný - všelico na pročištění organizmu, celkem drastickou dietu proti streptoccocu agalactiae, cvičení metodou Mojžíšovou, všelijaké Alveo, kontryhel, kys. listovou, laparoskopie na průchodnost vejcovodů a teď i hormonální léky Clostylbegyt a pořád nic nezabralo, tak teď šel manžel po dlouhém přemlouvání na spermiogram a taková špatná zpráva..tak od včerejška, kdy se to dozvěděl, prakticky ani nemluvil :cry: Ale prášky prý brát bude, i když nerad, tak uvidíme.. Musíme se z toho nějak zmátořit, protože se ani v práci na nic nesoustředím a pořád na to myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
30.3.10 10:29

Christi - u nás též moc špatný spg, malý objem a většina mrtvých…bylo nám řečeno, že přirozeně ani bez icsi při IVF nemáme šanci… :-? zakázala jsem vanu, saunu, naopak otužování studenou sprchou, selen, zinek, E a C, volné trenky, já Clostík, protože jinak jsem neměla ovu :cry: a na 6. pokus s Clostíkem se zadřilo přirozeně :wink: Tak bojujte a moc držím palečky - rozhodně je naděje!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
30.3.10 10:36

Ahoj Christienko,
my tez mame spatny SPG,bereme Selen,zinek,vit.E,Macu a Energymen,ted jsme pridali i rybi tuk a uvidime.
Jednou uz jsme tehotny byli,ale nedopadlo to a ted se snazime pres rok a zatim bez uspechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
30.3.10 11:43

Teda Hesinko to je úplně úžasný, že vám to vyšlo se samosnažením! A proč vlastně tobě i dance1980 dávali Clostík, když byl špatný SPG? Prostě si říkal Dr. co kdyby náhodou se zadařilo? Já ho totiž teď beru a myslela jsem si, že ho budu muset vysadit, že je jeho braní teď úplně zbytečné..a zbytečně mi z něho hrozí cysty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
30.3.10 12:01

Christienko,
ja brala Clostik jeste pred tim nez jsme vedeli,ze je spatny SPG,taky nevim proc jsem ho brala,protoze ovulace probihala u me normalne,takze defacto jsem ho brala zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
30.3.10 12:10

Christienko mojeho to taky hodně vzalo. Dej mu čas on se s tím musel vyrovnt. Můj už si z toho potom dělal legraci :-)
Přeji vm hodně štěsstí ať se brzy zadaří a hlavně ať vám vitamínky pomohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
30.3.10 12:14

Christi, já brala clostík ještě než se zjistilo, že je kromě problému u mne - anovulace, je problém i se spermiogramem… To víš, někde zkrátka nejdřív zjišťují, jaký je problém u ženy - u mne ho dr našel, že nemám ovu, tak nasadil léky. Teprve, když se nezadařilo asi ani na 4. pokus s Clostíkem, tak poslal přítele na spg a pak jsme tedy zjistili, že je problém i u něj… :think: Možná to bylo částečně i o psychice, nevím, už jsem byla vnitřně smířená, že půjdeme do IVF, takže jsem ten poslední cyklus s clostíkem moc neprožívala, ani jsme se nějak extra nesnažili, spíš jsme to tak nějak odflákli :mrgreen: No a protože jsem brala utrogestan, tak jsem měla testovat 30DC a případně dojít na vyvolávačku, abych si zbytečně neprodlužovala cyklus. No, tak jsem tak nějak v pohodě, bez napětí testla a byla jsem z těch // úplně v šoku, protože jsem si tuhle možnost zkrátka už vůbec nepřipustila… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
30.3.10 13:39

Dani tak vidím, že jsme na tom podobně.. přeju, ať se brzy zadaří tobě i mě a pak si třeba napíšeme tu radostnou novinku :-D Úplně jste mě povzbudili, protože ono to ve mě bude asi hodně dlouho ještě hlodat a deptat mě to.. ale včera jsem naději téměř zahodila a zase mi trošku začíná stoupat :-)
majo děkuju a ať se ti moc daří a mimíškovi taky
hesinko tak u mě to s tím clostíkem doktor jen zkoušel, protože nevím o tom, že by u mě ovulace neprobíhala..aspoň ovulační testy byly v pohodě..i když dle doktora jsem ovulovala moc pozdě a to je problém už i kvůli zahnízdění mimíška.. Ale tak když jsi ho brala jen v době, kdy jsi netušila, že má manža tak špatný SPG, tak to jste po braní všelijakých doplňků stravy to sperma asi spravili strašně moc rychle, že? No uvidíme, jak u nás.. asi se teď na mimíška vykašlu, zaměřím se na rekonstrukci koupelny a pak se uvidí na kontrolním SPG.. i když nemyslet na to, když všechny kamarádky už teď odrodily nebo brzo budou a to jim to vyšlo napoprvé nebo ani nechtěly…no bude to těžké, ale musím bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
10.4.10 09:07

Christienko,

snad te to trochu povzbudi,predevcirem jsem na testu nasla // a to jsme meli hodne spatny SPG.
Nadeje umira posledni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
12.4.10 07:16

Ahoj Danko tak to je úžasný!!! Moc ti gratuluju a děkuju za dodání nějaké naděje.. i když my nakonec z přesnějších výsledků nejen přes telefon, ale přímo v ordinaci u doktora, jsme se dozvěděli, že manžel neměl ani jednu zdravou spermii.. takže nejprv budeme doufat, že to nějak vylepšíme.. a pak že se nám snad nějak poštěstí jako vám :palec: I když doktor nám řekl, že pro nás nemá ani význam brát nějaké doplňky stravy..že to nepomůže, ale že neví, proč je to tak špatné :-( Ale pořád doufáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí