Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
záleží jen na tom, jestli ti bude špatně nebo ne. s těhu nevolnostmi by asi ta poznávačka nebyla to pravé ořechové. já bych ji objednala a zaplatila si pojištění storna. a uvidíš podle situace. určitě bych si neodpírala dovolenou jenom kvůli tomu, že se možná zadaří
každý rozumný doktor ti v přípdě potřeby vystaví potvrzení, že odjet nemůžeš.
Ano, cca v 10-tém týdnu jsem byla na poznávačce na Elbě, autobusem. Od té doby jsem vyhlásila, že už nikdy nikam nejedu autobusem. Všechno mě bolelo, měla jsem pořád hlad, bylo mi špatně a já nevím, co všechno. V noci v kempu jsem lítala 5 x za noc na záchod, prostě zážitek. Ale Elba byla nádherná ![]()
Takže na poznávačku bych jela jedině letadlem s krátkými přejezdy autobusem a ubytováním se soc. zařízením na pokoji.
Martina
Díky tomu,že jsem u obou těhotenství na začátku krvácela,tak bych to neriskla ani letadlem.Také jsme měli jet na hory.Těhotenství jsme chtěli oznámit později,až budeme mít za sebou první tři měsice.Ale ráno jsem začala krvácet,doktor mě po prosbě pustil domů,abych dobalila věci a potom okamžitě nástup do nemocnice.Takže oznámení těhotenství nebylo moc romantické-maminka v kabátě ve dveřích,že jedeme…a já plačící,neoblečená se slovy,že jsem těhotná a jdu do nemocnice.¨Do dnešního dne jí vidím v tom kabátě sedět a nevěděla,co na to říct.Takže nakonec jel manžel se synem a já odjela do nemocnice.Tam mě bylo do breku a pořád jsem se bála,aby vše zvládli dobře.Nevím,co bych dělala v cizině.
Ale vyřešila bych to tak,že bych koupila poznávačku na poslední chvíli.Takto jsme letěli do Egypta,platili jsme poukaz týden předem.
Taky mám hrůzu z toho na začátku těhu někam vyjet. Už jsem zažila i pekelné zvracení, ale i ZT a to bych tyky nechtěla řešit někde po světě i doma to stálo za to. Právě se taky snažíme, ale už rok aje to děs, taky si nic nechci plánovat, tak vždy jak začně MS něco rychle seženeme a hned po ní vyrážíme. Ale je to depresivní, taky si myslím, že tohle plánování je hlavní důvod nezdaru. takže je asi lepší tomu nechat volný průběh. Objednat dovču a ono to nějak dopadne.
tak to jste mě vystrašili ještě víc než jsem byla
a já bych ráda jela.
S tou koupí na poslední chvíli je to hrozně riskantní, volný bývá většinou jen Egypt, a tam zrovna nechceme.
já bych se sebrala a odjela
třeba se zrovna zadaří na té dovolené ![]()
Ahoj,
s manžou se snažíme o mimčo, a jelikož se nám zatím nezadařilo plánujeme dovolenou - poznávací zájezd. Co když se ale mezitím zadaří? Zájezd je až za 3 měsíce. Jela jste některá na poznávačku v brzkém stádiu těhotenství?
Díky za rady a tipy