Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
jen jsem se chtěla zeptat na ovulační test. min. měsíc jsem si koupila test před půlkou cyklu a vždy jsem měla testovací čárku slabší než kontrolní. Teď po MS 7. den mám čárky skoro stejně silné, o malinko slabší je ta testovací, ale je to nepatrné. Myslíte si, že jsou ty testy spolehlivé?
Děkuju za odpovědi. B.
Beďulka píše:
Ahoj holky,
jen jsem se chtěla zeptat na ovulační test. min. měsíc jsem si koupila test před půlkou cyklu a vždy jsem měla testovací čárku slabší než kontrolní. Teď po MS 7. den mám čárky skoro stejně silné, o malinko slabší je ta testovací, ale je to nepatrné. Myslíte si, že jsou ty testy spolehlivé?
Děkuju za odpovědi. B.
Já je používám skoro pokaždé, ale nevím no jestli jsou spolehlivé. Vím že u někoho se čárečky objevovali i mimo ovulaci. ![]()
Ja beru ovutest jen jako doplnkovou metodu sledovani ovulace, jako takove finalni potvrzeni.
Doporucuju ochmatavani cipku, na mereni teploty jsem lemra, cipek celkem dost spolehlive rekne, kdy je ovulace podle delky, mekkosti a bilkoveho hlenu. A naprosto bez jakychkoli pochybnosti poznam, ze ovulace uz probehla, protoze je dlouhatansky, spicaty a tvrdy.
Jinak na ovulacni testy je potreba spravna koncentrace moci, ja ho ted delala po noci, to bylo naprosto idealni.
Zaroven ten LH, co to zkouma, se vyskytuje ve zvysenem mnozstvi v celkem omezenem casovem useku, takze kdyz testnes napriklad odpoledne a druhy den odpoledne, tak dejme tomu v noci muze dojit k uvolneni LH a ty nikdy tu carku nebudes mit viditelne silnejsi, protoze v predchozim testovani jeste hladina zvedla nebyla, kdezto pri dalsim testovani se uz vetsina vyplavila pryc.
Je to docela alchymie, navic celkem draha, takze jine metody mi pro dlouhodobejsi sledovani prijdou lepsi.
děkuju moc,
já jsem na měření teploty dost líná ale myslela jsem si, že podle příznaků, hlenu a ovu testu bych se mohla trefit. Teď si nejsem tak jistá. No tak uvidíme.
Nechci zakládat novou diskusi, tak tady zkusím použitou ![]()
Zajímalo by mě, kdy se bere ovu test pozitivní. Ono totiž na příbalovém letáku se píše, že ovu příjde za 12 někde 24 - 48 hodin. No ale nevím jestli tehdy když jsou oba proužku stejné silné nebo když už se objeví ta druhá slabší? Je ovu jen tehdy pokud jsou obě čárky stejně silné nebo teprve bude?
Děkují, jsem začátečník a moc tomu nerozumím ![]()
Ahoj, chtela bych se zeptat na vasi zkusenost s ovu testy. Zajimalo by mne, zda i v „neplodne dny“ se vam na ovu testu ukazuje slabounka carka (ta kontrolni je vyrazne silnejsi) nebo zda je slabounka carka vzdy jen tesne pred a tesne po ovulaci? Diky moc. ![]()
Ahoj Sisi,
me se slabounka ukazuje skoro cely cyklus a pred ovu je silnejsi nez kontrolni.
Ahoj Danu, moc dekuji za odpoved.
Zatim do toho tak trochu pronikam, pristi mesic, uz snad budu na ovu testy expert ![]()
A kdyz mam pomerne pravidelny cyklus (31-32), mela bych mit ovu vzdy priblizne ve stejny den cyklu nebo se to kazdy mesic meni? Dekuji za odpovedi ![]()
Kdyz mas jak pises zhruba pravidelne cykly,tak by ovu mela byt taky zhruba ve stejny den.Drzim palce ![]()
ja si meriam BT a pritom sledujem hlen. BT je jednoduchy merat s cyclotest baby, ktory mi ale aj ukaze aj kedy mam plodne a dokonca aj vysoko plodne dni. na www.otehotnet-cyclotest.cz mas vsetky informacie ![]()