Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry vecer.
Dnes jsem byla v poridnici na poradne a delali mi UZ. Hned zavolali primare a ten mi oznamil ze nevidi srdecni akce a muj Martin je mrtvy. Jsem pak jela do dalsich porodnic a zpravy byli stejny. Vcera sem jeste citila pohyby a dnes nic, ale nechce se mi verit smutnym zpravam a upne ztratit nadeje. Prosim jestli nekdo ma nejaky zkusenosti a treba neni videt tu srdecni akci pouze UZ a jestli existujou jiny metody zjisteni (nevim, treba to nevidi pres placentu, nebo dite se nejak otocilo).
Dekuji za jakykoliv prispevky, jsem ted uplne na dne…
Je mi to moc líto, naděje umírá poslední, ale…že by se spletlo několik doktorů…
držím všechny palečky, ať to má dobrý konec ![]()
Příspěvek upraven 08.10.12 v 23:32
@straw píše:
Dobry vecer.
Dnes jsem byla v poridnici na poradne a delali mi UZ. Hned zavolali primare a ten mi oznamil ze nevidi srdecni akce a muj Martin je mrtvy. Jsem pak jela do dalsich porodnic a zpravy byli stejny. Vcera sem jeste citila pohyby a dnes nic, ale nechce se mi verit smutnym zpravam a upne ztratit nadeje. Prosim jestli nekdo ma nejaky zkusenosti a treba neni videt tu srdecni akci pouze UZ a jestli existujou jiny metody zjisteni (nevim, treba to nevidi pres placentu, nebo dite se nejak otocilo).
Dekuji za jakykoliv prispevky, jsem ted uplne na dne…
A nemohl třeba jen spát? U mě na konci těhotenství taky byl docela problem vůbec něco chytit a malý je v pořádku…držím pěsti at je vše v pořádku ![]()
Pustili me domu s tim ze mam se uklidnit a prijet zitra rano na vyvolovany porod.
@Pettule69 píše:
A nemohl třeba jen spát? U mě na konci těhotenství taky byl docela problem vůbec něco chytit a malý je v pořádku…držím pěsti at je vše v pořádku
a kdyz spi je videt akci srdce? ja jsem delala 5 UZ v prubehu dne…
@straw píše:
a kdyz spi je videt akci srdce? ja jsem delala 5 UZ v prubehu dne…
no byl blbě otočený tak akce srdce nebyla vidět právě…furt mi tam s monitorem jezdili po břiše a nemohli ozvy chytit…tež jsem měla strach že je něco špatně ale díkybohu jen spal
Upřímnou soustrast. Srdíčko miminka by mělo být vidět ať mimi spí nebo ne.
![]()
Jak je možné, že tě pustili domů? Kdy máš znovu dojít? Bych jim to tam šla zbořit
. To je přece kravina, kdyby se stalo co píšeš, tak to v tobě přece jen tak nenechají
.
je mě to moc líto ale na utz srdeční akce je vidět i když je mimi jakkoliv otočené
. Divim se že Tě jen tak pustili domů
. V tomhle případě se bohužel zázrak nestane ![]()
Ach, to je mi moc lito. Nejsem lekarka, ale obavam se, ze je malicky skutecne v nebicku. Sama jsem to neprozila, jen jsem zde i jinde cetla probehy zen, kterym se toto stalo. Pokus se s malickym rozloucit, popros personal v nemocnici o fotecku, treba nebudes mit silu se na ni podivat hned, ale mozna jednou ano. Odpust mi, ze ti nedavam nadeji… Placu s tebou
![]()
To je hrozné a stávat by se to nemělo
Upřímnou soustrast.
Při syndromu mrtvého plodu je možné těhotnou pustit na pár hodin domů, pokud nejde o aktuní ohrožení jejího života. Většinou napíchají nějaké léky, heparin a ATB. Píšu to jen, že se tomu tak všichni divíte. Oni to dokonce doporučují se s tím takto vyrovnat, z psychologického hlediska je to „lepší“. Jedná se o pár hodin, déle by těhotnou nemohli nechat nosit mrtvý plod.
Nikdy jsem to naštěstí nezažila, ale toto byla moje noční můra ve všech těhotenstvích.
A co se týče těch jiných metod, tak tady naděje bohužel není ![]()
Utz definitivně potvrzuje diagnozu. Mají při něm i jiné markery, jak poznat mrtvý plod než chybějící srdeční akce - změny v postavení lebečních kostí, změny na srdečních tepnách.
Pettule69, nejednalo se u Tebe „o monitor“? Na těch pásech na konci těhotenství někdy trvá, než mimi „najdou“ a když se otočí, zase vypadne a můžou hledat znovu, tak jsem to měla taky.
Naděje umírá poslední, ale tady není ![]()
Je mi to líto, toto by se nemělo stávat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.