Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak hodne zalezi, jaky tam nalez byl a popripade z ceho.. a taky jestli mas ted ejaky problemy, ze citis tam dole..neco..? Ale mel by ti poradit gynekolog..
@evulinda79 píše:
Nijak, nový stěr byl v pořádku
No tak se nepotřebuješ léčit - gratuluju.
Potřebuješ chodit na preventivní prohlídky, nespat s chlápky co mohou mít HPV bez kondomu a maximálně můžeš posilovat nespecifickou imunutu, což ale neumí potravinové doplňky, ale kvalitní spánek, dostatečný pohyb v přírodě, jídlo s dostatkem vlákniny, zdravýh tuků a ovoce a zeleniny.
Plus teda má smysl suplementovat od podzimu do jara D vitamín (okolo 1000 IU denně), otužovat se a chodit do sauny.
Byl mně doporučen Indonal, tak ho užívám. Už se mně to stalo a další stěr byl v pořádku, tak doufám i tentokrát. ![]()
@Hrozina Koukala jsem na ten Indonal. Bohužel se nesnese s léky na překyselení žaludku, které užívám… Mně dr. doporučil lokálně Deflagyn. Taky to je léčba na 3 měsíce, tak snad příští stěre vyjde v pořádku…
Mohu se zeptat, opakoval se vám pak ještě ASCUS v budoucnu?
Před půl rokem mi byl po stěru zjištěn výsledek ASC US. Od té doby se „léčím“. Na doporučení gynekologa poctivě Deflagyn, a jinak co jsem sama našla na internetu (zkoušela jsem hlívu, pak, křídlatku, teď rakytník, taky vitamín D, probiotika). Jak jste se „léčily“ vy? A byla léčba účinná? Já jdu za měsíc na kontrolní stěr, tak jsem zvědavá…