Spavý novorozenec - jak poznám, že není hladový?

misa5504
12.4.15 10:31

spavý novorozenec

Zdravím jsme 5 den po produ s lehkou žloutenkou, malý je hodně spavý, na kojení si nezakřičí, takže se snažím budit, ale často marně. Mlíka mám dost, malý čůrá i kaká asi dost. Ale kojení vydrží max 20 min. připadá mi to málo v porodnici to vydržel i hodinu. Jak poznám, že není hladový? Jsem už z toho na nervy :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6869
12.4.15 10:34

Kojit 20 min. stačí bohatě. Buď ráda, že spí, budila bych nejdříve po 4-5h hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
12.4.15 10:35

Myslim ze 20 min mu staci, budila byhc pres den po 2-3- hodinach a v noci nechala jak se vzbudi sam nebo po 4-5 hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
12.4.15 10:37

Z mé zkušenosti, holky spaly první měsíce skoro 20 hodin denně. Ani jsem už nebudila, ony si řekly. Když jsi nervozní, tak hlídej váhu pro jistotu.. jinak, nekojím, ale co tak slýchávám, dvacet minut je dostačující. @misa5504

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa5504
12.4.15 10:45

No váhu bych hlídaala ráda, ale takovou která by zvážila mimčo a gramy bohužel nem áme, tak snad to bude ok, je to boj :roll:

• Citovat
  • Upravit
936
12.4.15 10:49

Spací miminko je fajn. Doma má třeba trochu jiný režim, než v porodnici, tak potrvá, než si zvykne :think: Ale nemám zkušenost..

Příspěvek upraven 12.04.15 v 10:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.4.15 10:49

@misa5504 Jejda, 20 minut jsem po příchodu z porodnice nekojila ani jednu. Tak 10-15, časem 5… je teda pravda, že žloutenku neměli. Jestli prospívá a kaká a čůrá, tak to zatím víc neřeš. Hlanvě si nepořizuj váhu :! Rozhodně ne sama od sebe. Až kdyby se třeba zarazila dokotka. Počkej na poradnu, co řekne doktorka. Zatím ho nech. Hlavně, ať čůrá, kakání taky není nutnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.4.15 10:50

Dítě stejně hodinu nepije, nejvíc vypije ty první minuty, pak jen dudlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
12.4.15 10:58

Také si myslím, že 20 minut stačí. Už se naučil pít, buď ráda. Já tak do konce šestinedělí kojila minimálně půl hodiny, ale u toho si malá třeba 2× zdřímla :) Když byla větší tak jí stačilo 5 minut a byla tak přejedená, že se poblila :) A pokud má žloutenku tak bych přes den budila po 2-3 hodinách a v noci bych nebudila, nebo nechala spát alespoň 5-6 hodin. Častěji jen kdybys pozorovala, že Ti mizí mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
12.4.15 11:34

Mám doma 8denni holčičku a taky má lehkou žloutenku a porad spala. Dr. mi vysvětlila, že ji ta žloutenka bere hodně sily a proto je unavena a spava. Doporučila mi kojit co 2-3 hodiny přes den, v noci klidne po čtyřech hodinách, aby se ten bilirubin prostřednictvím stolice dostal rychleji z těla ven. A musím říct, že mi to řekla patek a už dnes mám pocit, že vidím lehké výsledky na barvě kuze plus je i cilejsi a začíná se o jídlo sama hlásit (předtím jsem musela opravdu porad budit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
12.4.15 11:47

Bud rada, ze spi. Dcera mela taky zloutenku a naopak me vubec nespala. Do ted se porad budi na jidlo co dve tri hodiny. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.4.15 14:35

@misa5504 Délka kojení nevypovídá nic o tom, kolik si je dítě schopné vycucnout. Ono kojit hodinu je podle mě blbost, pochybuju, že dítě se skutečně efektivně hodinu kojí.
Pokud je spavé a samo se neozve na jídlo, budila bych přes den po třech hodinách, v noci asi po čtyřech.
Sleduj poůrané plíny a choď jednou týdně na převážení k doktorce - to Ti řekne asi nejvíc o tom, jak malý prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.4.15 17:03

Ja u prvniho v porodnici zjistila, ze po tech 20min uz toho fakt moc nevypiji, tech prvnich 20min dal treba 40ml a kdyz byl u prsa 30min, tak to bylo treba 45ml. Pokud dite pije, ma pocurane plinky, budila byvh pres den po 2-3h a vnoci podle moji potreby odpustit pretlak v prsou.
To hodinove kojeni je spis dudlani, podporuje to tvorbu mleka, uspokojuje potreby ditete po sani, nutricne je malo vyznamne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová