Kojení - krvácející bradavky

496
11.4.15 07:47

kojeni - krvacejici bradavky

Ahoj holky.. chcu poprosit o radu.. mame 4tydenni holcicku od zacatku mam popraskane bradavky.. kojila jsem s klobouckama ale to nam neslo a prisati stejne bolelo a i pres kloboucky me bradavka zacala jeden den krvacet a druhej den druha.. zacala jsem odsavat a podavala tou specialni flastickou.. mala i tak chtela furt sat tak sem to resila dudlem.. za dva dny jsem ji prilozila k prsu a prisala se.. ale prijde me ze uz ji to moc nejde a tak se nekdy vzteka :-( ale nevzdavam to.. jen me opet praskla bradavka pri kojeni a mala pak ublinkla krev :-/.. Pokud budu prikladat jen k jednomu je jen otazka casu kdy zacne krvacet i druha.. kazdej me uklidnuje ze se to po sestinedeli zlepsi.. jak se to ma zlepsiz kdyz to furt dokola praska? Mazu snad vsim co me kdo doporucil.. a dale me zajima jestli mam mit strach a toho ze me vypije u kojeni trochu krve.. jinak kdyz odsavam cca kazdy dve hodiny odsaju z jednohi orsa tak 30-40ml neni to malo? :-/ kolikrat u kojeni me vypije obe prsa.. snazim se furt kojit i kdybych nechtela tak mala se co dve hodiny hlasi i driv.. tak nevim jestli se me to mliko tvori dostatecne.. diky za rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
11.4.15 07:49

A jaké mazání jsi zkoušela? To věčné praskání můžou způsobovat třeba i kvasinky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
11.4.15 08:01

Zavolej si k šobe laktacni poradkyni.
Kojeni nema bolet. Spatne detatko prikladas.

Taky kojim poprve sve dite a s prsy nemam potize a nic me neboli. Ale prvni dny jsem to taky delala spatne.

Jukni na ten obrazek prikladani

A nebo koukni i tady: http://www.infookojeni.net/…niacute.html

Příspěvek upraven 11.04.15 v 08:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
11.4.15 08:03

@chrastitko11 zavolala.bych lp
Zkontrolovat techniku, prisati, prsa.

Hlavne klid, nestresovat a opravdu to zkonzultovat znejakou sikovnou lp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
11.4.15 08:21

U prvního syna mi na začátku praskla bradavka (obě děti mají malinkou pusinku) a trvalo snad 4 týdny, než se zahojila. Mazala jsem genciánkou, pak bepanthenem a nakonec mi pomohly hydrogelové náplasti medela. Stříhala jsem si je na malinké pásky, které jsem lepila přímo na ránu a po týdnu to zabrala. Už jsem myslela, že se to nikdy nezahojí a nakonec to dobře dopadlo.
Myslím si, že v mém případě si bradavky musely na kojení zvyknout a pak už to bylo v pohodě a bez bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
11.4.15 08:28

Je tam nejspíše špatná technika, bohužel flaška (může být sebelepší, pořád je to jen flaška a calma je průšvih na třetí, ta totiž techniku ničí snad nejvíce), dudlík, vše způsobuje, že maličká tahá pod tlakem, což z prsu není žádoucí. Jediné, co můžu poradit je, přikládat, nepoužívat dudlík, ani flašku, když dokrm, tak stříkačkou, možná zpočátku mimo prso, prso vyhojit, pokud nemá prcek v pusince moučnivku (bílé povláčky, které způsobuje candida - často se přenese právě dudlíkem a lahví), tak by mohlo stačit na bradavku vytlačit pár kapek mateřiny, ty do prsu vmasírovat, udělá to příjemný, chránicí koláč a zlepší hojení. Kdyby se prso hojilo špatně, i přes nedudlíkování, tak pak přejít na canesten, ale musí se před přiložením umýt. Je super, že to nevzdáváš, že odsáváš. Na odsávačce uber podtlaku, jen ji pust na jemnější, ono to trvá déle, ale účinek je stejný. Jinak těch 40 ml je podle doktorů málo, oni se totiž orientují podle uměliny, jenže ta se s mateřinou nedá srovnávat, mým nedonošeným chlapečkům tohle množství stačilo do půl roku a přibírali nadstandartně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
11.4.15 09:00

@Lili5 muzu se zeptat proc calma ne?
Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
11.4.15 09:13

@Run bepanten, purelan, olejicek od veledy, hydrogelove polstarky.. jeste tam mam violu, ale tu jsem zatim nedavala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
11.4.15 09:16

Mně pomohl Purelan, koupis v lékárně. Nemusí se oplachovat. Po každém kojení namazat a nechat chvilku vetrat. Do čtyř dnu byly krvave praskliny pryc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
11.4.15 09:23

Me to taky zezacatku bolelo a bradavky krvacely. Mazala jsem bepanthenem a masti od medely. Bradavky si casem „zvykly“ a uz to bylo v pohode. Kamaradce doktorka rekla, ze muze kojit i kdyz krvaci. Mne se to pricilo, ale taky jsem kojila. Nastesti to trvalo chvili. Od zacatku kojim taky pres kloboucky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
11.4.15 10:37

@Hřiběnka ja mazu tak tyden a furt nic :-(.. vzdy pri kojeni se to vrati do puvodniho stavu :-/.. a kojila si teda normalne jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
11.4.15 10:50

@chrastitko11 a luftujes prsa? Vis jestli je nemas napchane v podprsence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
11.4.15 10:52

@chrastitko11
Mela jsem to same. V porodnici mi porodni asistentka rekla, ze z prsa ktere krvaci v zadnem pripade nekojit, resp. nenechat dite sat krev.Krev dela v brisku srazeniny. Rikala ze bude male po tom akorat spatne a zacne to zvracet. Prsa je potreba nechat zahojit, prave ktere jsem mela hodne spatne (nakonec jsem dostala zanet),jsem nechala uplne v klidu.Kdyz se zatahlo, zkousela jsem kojit znovu.Do te doby jsem jen odsavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
11.4.15 10:56

@Pomka
Tak to je pani doktorka hodne odvazna…dite neni upir, aby pilo krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
11.4.15 11:18
@chrastitko11 píše:
@Hřiběnka ja mazu tak tyden a furt nic :-(.. vzdy pri kojeni se to vrati do puvodniho stavu :-/.. a kojila si teda normalne jo?

Mela jsem to jen na jednom prsu, takže jsem cca dva dny kojila jen z toho zdravého a druhe setrila, jen odsavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová