Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, na tvém místě bych si asi zjistila kde je nejbližší CAR (centrum asistované reprodukce) nebo CRM (clinika reprodukční medicíny) a zavolala přímo tam a zeptala se jak to u nich funguje - jinak nevím jestli dělají SPG (spermiogram) i jinde!
My jsme začali chodit do CRM a SPG stál 800,–- Kč, potom jsme změnili pojišťovnu (CRM s ní neměla smlouvu!!!) a teď nás stál 150,–- Kč. Asi je to závislé na smlouvě mezi CAR (CRM) a pojišťovnou!
Je to hodně individuální - my chodíme do CRM i když žádné zdravotní problémy nemáme! Já jsem úplně zdravá, manžel má 4krát lepší SPG než je normál, máme SPOLU 3letého chlapečka a na druhé mimi čekáme už něco málo přes rok!!!
Jinak Ti (teda Vám) přeji aby se brzo zadařilo a otěhotněla jsi!
Ahoj, ve větších městech dělají kromě CARu kontrolní spermiogram taky v nemocnicích, mám pocit, že na venerologickém nebo infekčním oddělení, nebo tak nějak, vyšetření je hrazeno pokud máš žádánku od gynekologa (že bys mu řekla, že se snažíte již delší dobu, jinak by ti ji nenapsal
), ale i bez tohoto doporučení ti ho udělají za úplatu. Ale čím blíž Praze, tím dráž
. Tak ať ho má přítel OK
.B
Ahoj holky,
oboum moc dekuju…
No,ja jsem prave z Jihlavy,meli bysme tady mit myslim i nejaky ten rok oddeleni na umele oplodneni,ale vubec nevim kde atd…Nevyznam se v tom a na internetu jsem nic nenasla…
Ja jdu zitra na gyndu,mam problemy s MS cyklem po vysazeni HA auz 3mesic… A asi mi nezbasti delsi snahu,kdyz jsem HA vy:,–(ila v breznu ![]()
Ahoj, nezoufej,měl se cyklus upravil cca za půl roku,to tak holt bývá. Maximálně popíjej kontryhelový čaj, který upravuje cyklus, abys měla pocit, že něco děláš, tělíčko potřebuje čas se těch hormonů zbavit. Jinak, když koukneš na stránky www.neplodnost.cz - tak tam když klikneš na hl. stránce na tu mapku, tak by tam měly být i CARy i CRM a odkazy podle krajů, tak koukni, třeba budeš chytřejší. B.
jééé,dekuji to je super…Nasla jsem tam CAR Sanus u nas v Jihlave,primo v nemocnici.
Jinak ten cyklus po HA…skoda mluvit
je nas tolik,kterym to dela problemy,az je mi z toho uplne smutno! ![]()
Ahoj holky, mám takový problém. Můj manžel má jít zítra na spermiogram, ale nevydržel absenci a teď si nejsem jistá jestli to má smysl tam chodit, nebo be objednat na jindy. ![]()
@LAURAVR. Řekla bych, že to smysl nemá přece jen dr tu absenci nepožaduje ze srandy. Určitě bych ho objednala na jindy.
Ahoj chtěla bych se zeptat,zda může být tak moc rozdílný spermiogram ze dvou klinik v průběhu cca 1 měsíce.Přítel byl na operaci minulý rok (varikokela)tak jsme čekali jak se to zlepší.V červenci jsme poprvé zkusili státní car,a tam výsledek už normospermie 66% pohyblivých,jinak vše v pořádku.
Tak nám to nedalo,a na klinice(soukromé) kde mám za sebou již 2 ivf neúspěšné,jsme zkusili opět v rozmezí měsíce spermiogram,a tam opět stará písnička málo pohyblivé 20%.Doporučuji ivf…
Chci se zeptat,zda to může tak moc kolisat,nebo nás napadá,že soukromá klinika si dělá klienty.
Díky za odpovědi
Promiňte za anonym ![]()
Ahoj chtěla bych se zeptat,zda může být tak moc rozdílný spermiogram ze dvou klinik v průběhu cca 1 měsíce.Přítel byl na operaci minulý rok (varikokela)tak jsme čekali jak se to zlepší.V červenci jsme poprvé zkusili státní car,a tam výsledek už normospermie 66% pohyblivých,jinak vše v pořádku.
Tak nám to nedalo,a na klinice(soukromé) kde mám za sebou již 2 ivf neúspěšné,jsme zkusili opět v rozmezí měsíce spermiogram,a tam opět stará písnička málo pohyblivé 20%.Doporučuji ivf…
Chci se zeptat,zda to může tak moc kolisat,nebo nás napadá,že soukromá klinika si dělá klienty.
Díky za odpovědi
Promiňte za anonym ![]()
Díky za odpovědi
Promiňte za anonym ![]()
Ahoj chtěla bych se zeptat,zda může být tak moc rozdílný spermiogram ze dvou klinik v průběhu cca 1 měsíce.Přítel byl na operaci minulý rok (varikokela)tak jsme čekali jak se to zlepší.V červenci jsme poprvé zkusili státní car,a tam výsledek už normospermie 66% progresivní,jinak vše v pořádku.
Díky za odpovědi
Promiňte za anonym ![]()
Ahojky
Máme před IVF a pritel byl na spermiu, výsledky prý za týdne až 14 dní. Jak je možné, že to trvá tak dlouho? ![]()
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, zda se dá nějakým způsobem vylepšit spermiogram? Manžel měl špatné výsledky, myslím si, že je to tím, že tam vůbec šel. Byl z toho hodně špatný.
Mám v plánu kupovat Profertil, je to docela drahá záležitost, tak jestli někomu zabral? Jinak se snažíme jíst zdravě a sportovat. ![]()
Děkuji za odpověď.
Ahojky holky,
chci se zeptat..
Muze jit pritel na spermiogram jen tak?Myslim,jako ze by se objednal a oni mu udelali testy,jen tak preventivne?
Jeho starsi bratr ma problemy a tak aby se neco nezanedbalo.
Nejde o to,ze by jsme meli podezreni,ze by bylo neco v neporadku…
Snazime se o mimco,3mesice a chteli bysme oba vedet,jestli je vsechno v poradku.
Jde to nebo musime mit nejaka doporuceni?A plati se neco?