Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mysage87 Všechny hodnoty jsou v normě. Kvalitní matroš, gratuluji.
![]()
@Mysage87 píše:
Holky omlouvam se že se Vam aem tak větru ale jestli nějaká rozumi hodnotám,vysvetlili by jste mi náš spermiogram laicky?Diky moc
Ještě mi teď někdo psal že tam.měla být carka,ze to neni 152mil ale 15,2mil na ml jo?
Obě hodnoty jsou možné. Ale když laboratoř napíše 152, tak je to 152. ![]()
Jedině, že 2 ml není moc a tak asi došlo k vyšší koncentraci. Ale to není žádná vada. ![]()
@Anonymní píše:
Moc děkuji za odpovědi.Je tam těch problémů víc.Nebo spíš bylo.Začali jsme sportovat,žít zdravěji.
Já dala dolů 15 kg,a tak zase ovuluji.Mám PCO.
Za sebou už vše možné,a embrya se nechtějí chytit.Po prvním ivf 4 krásné blastocysty.Druhé 3 krásné blastocysty.Byla jsem na hysteroskopii,laparoskopii,HSG sono.Genetika v pořádku.Vše v pořádku.Prý ale můžou být embrya nemocná,i když máme genetiku v pořádku.Toho se nejvíc bojíme.Tak nám ve státní CAR doporučují PGS že by se mělo zjistit kde je problém.Tento rok se chystáme na poslední pokus,pak už na to nemáme sil.Snažíme se o dítě 7 let.
A přitom by stačilo využít dárce aje hotovo ![]()
@Delaltctrl dárce nechceme.Jsme na to velcí srabi,a bojíme se toho.Myslím si,že by šel potom náš vztah do kytek…
@Anonymní píše:
@Delaltctrl dárce nechceme.Jsme na to velcí srabi,a bojíme se toho.Myslím si,že by šel potom náš vztah do kytek…
A na to moje:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/?…
jste se koukli ? ![]()
Ja pro ženy i muže doporučuju Gynex,podle mě na spermie to přítele opravdu pomohlo
@M_Vladim zatím nevyzkoušel,teď ještě užívá Macu.A za cca 3 týdny jdeme do posledního pokusu s PGS.
@Mysage87 Gynex jsem užívala před pár lety jen já,a rozhodil mi MS.Tak jsem ho dál už raději neužívala
@Anonymní píše:
Tak otázka je jestli chcete dítě, nebo hlavně vztah, to je Vaše věc…
Myslim, ze mít dítě ten vztah zachrání spíš… Pokud ho vážně mít nemůžete. Pokud by jste mohli a dítě by bylo cizí, tak bych to chápal, že to může zničit vztah, ale ta nemohoucnost mění priority, a pokud je mate srovnány…
Ahoj holky, mohla bych se zeptat zkušenějších, co znamená progresivní pohyblivost spermií 4 % a nonprogresivní 31 %? Vím, že to je špatný výsledek jen bych se chtěla zeptat jak moc špatný?
@denkat píše:
Ahoj holky, mohla bych se zeptat zkušenějších, co znamená progresivní pohyblivost spermií 4 % a nonprogresivní 31 %? Vím, že to je špatný výsledek jen bych se chtěla zeptat jak moc špatný?
Progresivní pohyblivost znamená, že se spermie pohybují vpřed a jsou schopny dostat se do vejcovodu a oplodnit vajíčko. Ty druhé se více méně motaji na místě a šance že oplodni vajíčko je minimální (nedostanou se až do vejcovodu). Ty 4% jsou docela málo, šance na přirozené početí je mála, ale neznamená to, že by to nešlo. Jen máte sníženou šanci....... Jak dlouho se snažíte?