Spermiogram a výsledky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
570
11.12.18 13:23
@Celina píše:
mě to vůbec nepobuřuje , z čeho tak soudíš :nevim:
Jen mě fascinuje, jak může nekdo brát takové odpovědi vážně a do čtvrtka se snad dá vydržet

Mě ani tak nejde o odborné odpovědi jako spíše o podobné zkušenosti a možná i trochu povzbuzení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
11.12.18 14:02
@Celina píše:
@denkat trochu tě chápu, ale nikdo nejsme úplně stejný a to, co platí u jednoho, nemusí být pravda u druhého. Spermiogram je věc, ve které hraje roli spousta faktorů , vydrž. A přeji hodně štěstí :mavam:

Pravda, s tím souhlasím, ale i tak to povzbudí když si člověk přečte zkušenosti ostatních, kteří na tom byli podobně nebo i hůře a nakonec se zadařilo … děkuji snad to již brzy vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36784
11.12.18 16:36

Heleďte, někdy je člověk tak vyplesklej a kouká zmizet, takže na podrobnosti jaksi není čas… :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
12.12.18 08:40
@Oplatečka píše:
My máme syna počateho před pěti lety-spermio nebylo, počali jsme po půl roce bez jakehokoliv zjišťovani ovulace apod, prostě volným průběhem…Tento rok v březnu byl manžel přeléčen na boreliozu dvěmi antibiotiky, tedy tři tydny užívání..spermio bylo v září..mohlo to mít ještě dopad?

Velkou roli může hrát ještě tvůj věk. U žen dochází po 30 k postupnému zhoršení kvality oocytu a po 35 už je kvalitní vajíčko jen každé třetí. Takže je možné že před 5 lety to šlo lehce díky tomu....... A to, ikdyz manžel neměl ukázkový spermiogram. Pokud se pak k tomu přidá ještě horší kvalita oocytu, tak je šance na přirozene početí výrazně nižší. Co se týče dopadu boreliozi respektive atb na ten spermiogram, možné to je. Ikdyz jsem se v praxi s tak dlouho dobou nesetkala, max 3m po atb už byly hodnoty v normě. Doporučila bych ještě kontrolu za 3m a tam se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
12.12.18 08:51
@Helca83 píše:
@Staworowski Prosimte a nevedela bys neco na tu morfologii? My jsme takovy ztraceny pripad teda, nad nami zlomil hul uz i androlog, ani horm.lecba nezabrala, stale jsme na 2% morfo (a k tomu i zhorsena pohyblivost) :zed: Moc dik

Ahoj, no upřímně nevím. Z praxe si myslím, že na morfologii nic moc nepomůže :nevim: ta bývá zhorsena buď věkem (pokud se jedná už o staršího pána), nebo je to tak od narození. Samozřejmě jsme pacientům doporučovali různá rezimova opatření a doplňky stravy na zlepšení, ale efekt byl spíš na počet a pohyb, na morfologii to vliv nemělo.
Na druhou stranu ač se zdají ta 2%jako hrozně málo, ve výsledku to není tak hrozný. Např.pri koncentraci 10mil jsou 2% morfologicky normálních spermií 200 000. Důležitější je z mého pohledu ten pohyb, který ovlivní zda se ty dobre spermie dostanou až k vajíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
12.12.18 09:54
@Staworowski píše:
Velkou roli může hrát ještě tvůj věk. U žen dochází po 30 k postupnému zhoršení kvality oocytu a po 35 už je kvalitní vajíčko jen každé třetí. Takže je možné že před 5 lety to šlo lehce díky tomu....... A to, ikdyz manžel neměl ukázkový spermiogram. Pokud se pak k tomu přidá ještě horší kvalita oocytu, tak je šance na přirozene početí výrazně nižší. Co se týče dopadu boreliozi respektive atb na ten spermiogram, možné to je. Ikdyz jsem se v praxi s tak dlouho dobou nesetkala, max 3m po atb už byly hodnoty v normě. Doporučila bych ještě kontrolu za 3m a tam se uvidí.

Mě je 30 a manželovi 43..Morfologie je dobrá tak snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
12.12.18 10:41
@Oplatečka píše:
Mě je 30 a manželovi 43..Morfologie je dobrá tak snad…

Tak on spíš rozhodující tvůj věk a 30 je ok. Jak dlouho se snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
12.12.18 10:47
@Staworowski píše:
Tak on spíš rozhodující tvůj věk a 30 je ok. Jak dlouho se snažíte?

V dubnu to budou dva roky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.12.18 18:08

Zdravím vás a omlouvám se, že se tu vetřu, ale dnes jsem si vyzvedl spermiogram v kterém se moc nevyznám, jen mi bylo sestřičkou řečeno, že to není žádná hitparáda a rád bych se zeptal, jak moc je to zlé. :) Bohužel jsem nedostal žádnou fajnovou tabulku s výsledky, tak bych si dovolil lze dát pár řádků z lékařské zprávy.
Velice převelice děkuji.

4,7ml
pH 7,8 cca
Normozoo (51mln/ml)
Astenospermie (37-38% dobře lineárně propuls pohybl. spermií, 5-6% nelineární, slabě propuls.pohyb, 1% kývavé pohyby na místě, ostatní nepohyblivé)

V barevném preparátu dle Papanicolaua: 46% teratoformních spermií, méně než 1% prespermií, nepřítomny adjuv. bb. bílé řady

Nález lehké asthenospermie při normálních ostatních parametrech ve spermiogramu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36784
13.12.18 18:32
@nounejm píše:
Zdravím vás a omlouvám se, že se tu vetřu, ale dnes jsem si vyzvedl spermiogram v kterém se moc nevyznám, jen mi bylo sestřičkou řečeno, že to není žádná hitparáda a rád bych se zeptal, jak moc je to zlé. :) Bohužel jsem nedostal žádnou fajnovou tabulku s výsledky, tak bych si dovolil lze dát pár řádků z lékařské zprávy.
Velice převelice děkuji.

4,7ml
pH 7,8 cca
Normozoo (51mln/ml)
Astenospermie (37-38% dobře lineárně propuls pohybl. spermií, 5-6% nelineární, slabě propuls.pohyb, 1% kývavé pohyby na místě, ostatní nepohyblivé)

V barevném preparátu dle Papanicolaua: 46% teratoformních spermií, méně než 1% prespermií, nepřítomny adjuv. bb. bílé řady

Nález lehké asthenospermie při normálních ostatních parametrech ve spermiogramu

"37-38% dobře lineárně propuls pohybl. spermií " je nad normou vážného problému - pohybují se vpřed. Norma je nad 34% podle WHO.
46% teratoformních spermií znamená, řekněme, polovinu bez vady. To tedy snižuje počet zdravých atletů na nějakých 19%, ale to pořád ještě není až takový problém. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
13.12.18 18:41

@nounejm Souhlas s @M_Vladim , budte v klidu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
13.12.18 19:03

Stačí jeden sprinter… Teda v případě že nesdílís ženu s někým jiným nebo ona si na v zahrádce nekope jiným krumpacem…

Protoze ty nepohyblive jsou jako navnada pro ty zdeformovane spermie cizího chlapa. Zdeformovane jsou útočící…
Nepohyblive jsou návnady…
A správně tvarované s vysokou pohyblivosti jsou sprinteri k vejci… Všechny jsou potřeba a mají svůj účel. Neznámena to že když nemáš 100 procent sprinteru že jsi vadnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
13.12.18 19:05

@Delaltctrl Co to tady zas placas? Je videt ze tomu houby rozumis … 100% zdravych nema ani ten nejplodnejsi darce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
13.12.18 19:25
@Helca83 píše:
@Delaltctrl Co to tady zas placas? Je videt ze tomu houby rozumis … 100% zdravych nema ani ten nejplodnejsi darce :jazyk:

Máš špatnou definici slov „zdravá spermie“ protože i ty dwformovane jsou zdravé, jen mají jiný účel než dojet rychle k vajíčku. A třeba ty co mají dvě hlavičky jsou nejlepší v zabíjení spermií cizího může. Protože v hlavičce mají látku která při kontaktu s jinou smermii tu druhou zabije.

A přesně to co tady prezentujes jsem snad říkal taky. Jenom si to nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.12.18 20:20

Velice všem děkuji. Hned mám lepší náladu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí