Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Tak urolog ho bere hned zítra
Tak to je úspěch.
Za mých časů tak za dva měsíce! ![]()
Držím palce.
Mě spíš štve že ti nikdo neřekne že se ti to může rozjet a může to všechno až takhle ovlivnit… Nebo proč ho prostě nekontrolovali preventivně když něco takového měl…
Nás nikdo neposlal k urologovi.Poslala jsem přítele sama po neúspěšných IVF.
Nikoho nezajímalo proč má takový spermiogram.
Urolog řekl,že pokud chce,tak může na operaci.
Ona totiž není prý nějak nebezpečná,proto se to neřeší.
@Anonymní píše:
Nás nikdo neposlal k urologovi.Poslala jsem přítele sama po neúspěšných IVF.
Nikoho nezajímalo proč má takový spermiogram.
Urolog řekl,že pokud chce,tak může na operaci.
Ona totiž není prý nějak nebezpečná,proto se to neřeší.
Klasika. Radši hned IVF. ![]()
Ale tak mi řekni, kde to žijem fakt… Jako chlap má špatný spermiogram, máte neúspěšné ivf a ty si ho musíš nahnat k doktorovi pecka fakt
to jako nikoho nenapadne toho chlapa taky řešit … ? Hlavně že jsou odborníci.. a že není varikokéla nebezpečná, ale z hlediska plodnosti asi do Prčic je… Takže se chlapem nikdo nezaobírá, počká se až dojde do stádia neplodnosti nebo téměř neplodnosti a pak si ho pripisou ke statistikám a odvysílají zase reportáž, nebo napíšou článek, jak jsou na tom naši muži špatně!?!
![]()
Me přijde že to je prostě pomalu takové pane máte špatně spermie a běžte se třeba oběsit, protože co jinak s vámi
a přístup okolí taky pecka, já svého chlapa miluju i s jeho spatnyma spermiema, ale ty debilni připomínky co si vyslechneš od druhých ![]()
Proto tady furt horuju za větší péči pro chlapy. Někdy asi řičím víc, než je přiměřené, ale dneska se bez toho nic nepohne. ![]()
Mě by to mohlo už být jedno, ale mám spoustu bohatých zkušeností, bez kterých bych se obešel, i jedno IVF, dva kluky … no vlastně, tak mi to jedno být nemůže. ![]()
Vzhledem k tomu, že už to je docela vážný problém, jak zdravotně, tak celospolečensky, rozhodně si myslím, že to pozornost zaslouží.
![]()
Souhlasím.Ale někdy ani bohužel operace nepomůže.
Můžu se tě zeptat?Děti už máš.A problém byl u tebe jaký?
Takže závěr urologa, varikokéla velice mírná, rozhodně nesouvisí s tím, jak vypadá ten spermiogram. Udělal ještě stěry z močové trubice kvůli chlamydiím a jiným breberkám, výsledek za týden. V podstatě ale řekl, že si nemyslí, že by se to mohlo nějak výrazně zlepšit a doporučoval by IVF, aby se to během případného čekání, že se podaří přirozeně nezhoršilo natolik, že se nebudou dát ty jeho spermie třeba vůbec použít, takže super ![]()
Anonymko, zkusila jsi Mojžíšovku ? Je to prý dobré i pro muže.. A jinak máš můj obdiv, já bych asi tak dlouhé snažení psychicky neunesla, ale věřím a moc Vám držím pěsti, aby se poslední pokusy zadařily !!!!!
Někdy si ten osud s člověkem hnusně pohrává, ale jak jsem si přečetla všechny tvé příspěvky, musíš být neskutečně silná a tak se to určitě podaří!!!
Tak to vypadá na IVF
Myslím že doktor má pravdu.Nečekat raději na nic,a hned řešit.Zkusila bych zatím,jen tak nezávazně nějaký CAR k vůli dalším vyšetřením,a pak se rozhodnete co dál.Třeba tam dojdou na problém který se nakonec vyřeší.
Můžu se zeptat prosím, jak to pak probíhá, když ti dá doktorka doporučení k IVF ? Co všechno za vyšetření a jak pak probíhá to samotné.. ?
Tak urolog ho bere hned zítra