Spermiogram - kde se dělá?

FoxeyLady
2.11.11 13:10

Spermiogram - kde se dělá?

Urologie, CAR…? Musí být na doporučení lékaře? Platí se? Je nejjednodušší začít právě s ním, když se nedaří otěhotnět, poraďte prosím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.11.11 13:19

Spermiogram udělají partnerovi v centrech asistované reprodukce. Buď může jít jako samoplátce (není to žádná horentní suma) nebo ti může gynekolog dát doporučenku a pak se neplatí. Vybírej CAR s tím, že pokud se nedaří otěhotnět, tak tam možná stejně začnete docházet. Samozřejmě můžete kamkoli jinam, ale v tom Vašem už navážete jakýsi kontakt atd. :-) Ať se brzy zadaří! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
FoxeyLady
2.11.11 13:36

Jsme z menšího města a nejbližší CAR je asi Ostrava. Myslela jsem si, že to asi jinde nejde, díky za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
1366
2.11.11 13:45

ahoj, nás kdysi gynekoložka poslala k nám do nemocnice (Most) tam ho manželovi udělali a pak jsme to teprve byli řešit v CAR. Takže myslím, že každá trošku větši nemocnice by mohla být řešením. zavolej si na gyndu, tam ti řeknou, kde je to u vás nejblíže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
2.11.11 13:57

My na něj jdeme příští týden a s doporučenkou od mého gynekologa a platit budeme 580 Kč. Do centra asistované reprodukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
2.11.11 14:14
mína77 píše:
My na něj jdeme příští týden a s doporučenkou od mého gynekologa a platit budeme 580 Kč. Do centra asistované reprodukce.

my jsme teda byli v CARu s doporučenkou, ale ne soukromém (Obilní trh,Brno), a neplatili jsme nic, tohle byměla hradit pojišťovna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FoxeyLady
2.11.11 14:18

To doporučení by měla napsat moje gynekoložka, nebo to může napsat např. obvodní od partnera? Pojišťovna to platí asi jenom v případě, že to má co dělat s problémem otěhotnět, ne že by si chlap jen tak sám od sebe nechal udělat vyšetření spermií pro dobrý pocit…?

• Citovat
  • Upravit
993
2.11.11 14:27

No my na něj jdeme, protože nemůžu otěhotnět, můj gynekolog řekl, že po třicítce chlapům spermíci začínají lenivět tak, že nás raději pošle a platíme to. Ještě mě při objednávání na to pani upozornila, že zaplatíme 580Kč. Taky jsem na to koukala. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FoxeyLady
2.11.11 14:30
mína77 píše:
No my na něj jdeme, protože nemůžu otěhotnět, můj gynekolog řekl, že po třicítce chlapům spermíci začínají lenivět tak, že nás raději pošle a platíme to. Ještě mě při objednávání na to pani upozornila, že zaplatíme 580Kč. Taky jsem na to koukala. 8-o

Zvláštní, to byste se tam teoreticky mohli vydat na vlastní pěst a neotravovat s tím gynekologa, když to doporučení stejně nemá vliv na placení.

• Citovat
  • Upravit
5801
2.11.11 14:31
FoxeyLady píše:
To doporučení by měla napsat moje gynekoložka, nebo to může napsat např. obvodní od partnera? Pojišťovna to platí asi jenom v případě, že to má co dělat s problémem otěhotnět, ne že by si chlap jen tak sám od sebe nechal udělat vyšetření spermií pro dobrý pocit…?

mě napsala doporučení gynekoložka, dokonce i spermiogram je tam vedený pod mým jménem. Pokud si to chlap nechá dělat jen pro svůj dobrý pocit, tak jde asi jako samoplátce a tím pádem platí vše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
2.11.11 14:35

http://www.ivfbrno.cz/andrologie.asp

tady se přímo píše, že spermiogram při doporučení je hrazen pojišťovnou!!!

Míno zkus se poptat i jinde, nemáte víc možností kam jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
2.11.11 15:15

netuším,nezajímala jsem se, ale tady asi moc na výběr nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
3.11.11 20:37
mína77 píše:
netuším,nezajímala jsem se, ale tady asi moc na výběr nebude.

zkus pohledat, třeba zrovna něco bude ;) mě na doktorech štve, že nás posílají do soukromých CARů jakoby jsme nemohly mít na výběr a staví nás před hotovou věc. Mě taky doktorka poslala hned do soukromého a ani se mě neptala jestli tam chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
20.10.12 18:58

Ahoj a myslíte, že na urologii spermiogramy nedělají?(když je to třeba v nemocnici)že to dělají jen v nějakém CAR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.14 12:51

Ahoj holky,

mám dotaz..
gynekolog mi po tlf. slíbil, že nám s partnerem napíše doporučení na vyšetření spermií a když jsem k němu přišla do ordinace, vybalil na mně, že mi ho napíše pouze pod podmínkou, že si u něj nechám udělat ( placený!!! )test na chlamidie. Prý takový je postup a bez toho mi nic nenapíše. Tento test stojí 490 kč a určuje zda je žena plodná. Prý může být žena vlivem chlamidií neplodná. Celkem jsem u něj byla cca 5 minut, nevyšetřovval mně ani mi nic nenapasal a ještě chtěl regulační poplatek 30kč. Navíc mi neustále vnucuje doplněk stravy,,přesný název teď nevím,, Jedná se o kyselinu listovou s kombinací= myslím, že inulin či co. Celá kůra vyjde cca na 6měsíců 800kč. Prý po tom ZARUČENĚ otěhotním. Když jsme mu řekla, že už kyselinu listovou beru, cca 6měsíců a má mnohem silnější dávku a stojí mně na 3měsíce 80 kč!!! tak mi řekl, že to prý ale není tak kvalitní jako to co mi nabízí..Byla jsem z jeho návštěvy dost naštvaná a hlavně zklamaná. A přemýšlím, že si najdu nového gynekologa, bohužel u nás ve městě je jediný, který za něco stojí a u kterého ženský zůstávají, protože ty zbylé dvě doktorky mají ještě horší přístup…Pokoušíme se s partnerem otěhotnět již přes rok a půl, je nám 35let…Díky za rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí