Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spermiogram udělají partnerovi v centrech asistované reprodukce. Buď může jít jako samoplátce (není to žádná horentní suma) nebo ti může gynekolog dát doporučenku a pak se neplatí. Vybírej CAR s tím, že pokud se nedaří otěhotnět, tak tam možná stejně začnete docházet. Samozřejmě můžete kamkoli jinam, ale v tom Vašem už navážete jakýsi kontakt atd.
Ať se brzy zadaří! ![]()
Jsme z menšího města a nejbližší CAR je asi Ostrava. Myslela jsem si, že to asi jinde nejde, díky za odpověď.
ahoj, nás kdysi gynekoložka poslala k nám do nemocnice (Most) tam ho manželovi udělali a pak jsme to teprve byli řešit v CAR. Takže myslím, že každá trošku větši nemocnice by mohla být řešením. zavolej si na gyndu, tam ti řeknou, kde je to u vás nejblíže
My na něj jdeme příští týden a s doporučenkou od mého gynekologa a platit budeme 580 Kč. Do centra asistované reprodukce.
mína77 píše:
My na něj jdeme příští týden a s doporučenkou od mého gynekologa a platit budeme 580 Kč. Do centra asistované reprodukce.
my jsme teda byli v CARu s doporučenkou, ale ne soukromém (Obilní trh,Brno), a neplatili jsme nic, tohle byměla hradit pojišťovna!
To doporučení by měla napsat moje gynekoložka, nebo to může napsat např. obvodní od partnera? Pojišťovna to platí asi jenom v případě, že to má co dělat s problémem otěhotnět, ne že by si chlap jen tak sám od sebe nechal udělat vyšetření spermií pro dobrý pocit…?
No my na něj jdeme, protože nemůžu otěhotnět, můj gynekolog řekl, že po třicítce chlapům spermíci začínají lenivět tak, že nás raději pošle a platíme to. Ještě mě při objednávání na to pani upozornila, že zaplatíme 580Kč. Taky jsem na to koukala. ![]()
mína77 píše:
No my na něj jdeme, protože nemůžu otěhotnět, můj gynekolog řekl, že po třicítce chlapům spermíci začínají lenivět tak, že nás raději pošle a platíme to. Ještě mě při objednávání na to pani upozornila, že zaplatíme 580Kč. Taky jsem na to koukala.
Zvláštní, to byste se tam teoreticky mohli vydat na vlastní pěst a neotravovat s tím gynekologa, když to doporučení stejně nemá vliv na placení.
FoxeyLady píše:
To doporučení by měla napsat moje gynekoložka, nebo to může napsat např. obvodní od partnera? Pojišťovna to platí asi jenom v případě, že to má co dělat s problémem otěhotnět, ne že by si chlap jen tak sám od sebe nechal udělat vyšetření spermií pro dobrý pocit…?
mě napsala doporučení gynekoložka, dokonce i spermiogram je tam vedený pod mým jménem. Pokud si to chlap nechá dělat jen pro svůj dobrý pocit, tak jde asi jako samoplátce a tím pádem platí vše!
http://www.ivfbrno.cz/andrologie.asp
tady se přímo píše, že spermiogram při doporučení je hrazen pojišťovnou!!!
Míno zkus se poptat i jinde, nemáte víc možností kam jít?
netuším,nezajímala jsem se, ale tady asi moc na výběr nebude.
mína77 píše:
netuším,nezajímala jsem se, ale tady asi moc na výběr nebude.
zkus pohledat, třeba zrovna něco bude
mě na doktorech štve, že nás posílají do soukromých CARů jakoby jsme nemohly mít na výběr a staví nás před hotovou věc. Mě taky doktorka poslala hned do soukromého a ani se mě neptala jestli tam chci.
Ahoj a myslíte, že na urologii spermiogramy nedělají?(když je to třeba v nemocnici)že to dělají jen v nějakém CAR?
Ahoj holky,
mám dotaz..
gynekolog mi po tlf. slíbil, že nám s partnerem napíše doporučení na vyšetření spermií a když jsem k němu přišla do ordinace, vybalil na mně, že mi ho napíše pouze pod podmínkou, že si u něj nechám udělat ( placený!!! )test na chlamidie. Prý takový je postup a bez toho mi nic nenapíše. Tento test stojí 490 kč a určuje zda je žena plodná. Prý může být žena vlivem chlamidií neplodná. Celkem jsem u něj byla cca 5 minut, nevyšetřovval mně ani mi nic nenapasal a ještě chtěl regulační poplatek 30kč. Navíc mi neustále vnucuje doplněk stravy,,přesný název teď nevím,, Jedná se o kyselinu listovou s kombinací= myslím, že inulin či co. Celá kůra vyjde cca na 6měsíců 800kč. Prý po tom ZARUČENĚ otěhotním. Když jsme mu řekla, že už kyselinu listovou beru, cca 6měsíců a má mnohem silnější dávku a stojí mně na 3měsíce 80 kč!!! tak mi řekl, že to prý ale není tak kvalitní jako to co mi nabízí..Byla jsem z jeho návštěvy dost naštvaná a hlavně zklamaná. A přemýšlím, že si najdu nového gynekologa, bohužel u nás ve městě je jediný, který za něco stojí a u kterého ženský zůstávají, protože ty zbylé dvě doktorky mají ještě horší přístup…Pokoušíme se s partnerem otěhotnět již přes rok a půl, je nám 35let…Díky za rady..
Urologie, CAR…? Musí být na doporučení lékaře? Platí se? Je nejjednodušší začít právě s ním, když se nedaří otěhotnět, poraďte prosím…