Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U mě zabrala autoškola
Snažili jsme se skoro tři roky, cpala jsem se kyselinou listovou, zkoušela bazální teplotu, hlídala ovu, po sexu dávala nohy nahoru a pokládala zadek, hlídala si životosprávu… a nic… Pak jsem se rozhodla si udělat řidičák, měla jsem z toho nervy na pochodu, po pěti letech jsem začala kouřit… a ono se zadařilo a k závěrečnej jízdám už jsem šla jako 2v1
/to bych mohla mít dva řidičáky, ne?
/
Ahoj mi to zkoušeli 2 roky, pak jsem začala chodit na lymfatické masáže, za tři měsíce jsem byla těhotná ![]()
Ahojky, diskuzi na podobna temata je tu spousta:-) my se snazime pres pul roku.. Taky nic, ale ja mam anovulacni cykly, takze stimuluju clostikem.. Poprve, tak se uvidi:-) jinak urcite dobry je jist vitaminy typu babyplan, kyselina listova apod, tim ale nepodporis tehu, ale zajistis pro sve telo a mimi dobry zaklad:-) jinak kapky gynex taky hodne chvali, ja mam 1. Mesic tak uvidim a pak dam vedet.. Grepovy dzus na plodny hlen, kontryhel na sliznici, materi kasicka na celkovou plodnost;-) a je toho jeste vic, ale nic z toho Ti tehu na 100% nemuze zarucit, ale pomoci muze, takze za zkousku nic nedas;-)
Petulikmt, tak to je dobrý!
![]()
U mě zabralo pití kontryhelového čaje, braní Femibionu 800 a jedenkrát změřená ovu. A po prodělaném potratu taky braní Utrogestanu.
Přeju ti, ať to vyjde!!! ![]()
Moc děkuji,s tím řidičákem je to dost dobrý......já vlastně prvně otěhotněla taky když jsem byla ve stresu,bála jsem se že příjdu o práci.Zajímalo by mě copak se masíruje při lymfatických masažích
Kyselinu listovou beru už dlouho,ale asi bych měla ještě vyzkoušet některý Vámi nabízený nápad
My se snažili 3 měsíce, brala jsem kyselinu listovou a pak jsem si koupila gynex a ještě ten měsíc tam byly //. Jestli to bylo tím, kdo ví
. Džím palce, ať se brzy zadaří ![]()
U mně zabral taky stres. V práci jsem byla od rána do večera. Pak byly vánoce a já se divila, že jsem pořád ještě unavená, i když už mám dovolenou. No a ono to nebylo už z přepracování, ale z těhotenství ![]()
Anonymní píše:
Moc děkuji,s tím řidičákem je to dost dobrý......já vlastně prvně otěhotněla taky když jsem byla ve stresu,bála jsem se že příjdu o práci.Zajímalo by mě copak se masíruje při lymfatických masažíchKyselinu listovou beru už dlouho,ale asi bych měla ještě vyzkoušet některý Vámi nabízený nápad
Laskecka píše:
Manuální lymfatické masáže jsou klinicky testovanou metodou, jež se zakládá na znalostech lymfatického systému organismu. Tento systém je tvořen lymfou, tělní tekutinou, která je vedena sítí mízovodů k mízním uzlinám, kde dochází k její filtraci. Funkcí lymfatického systému je neustále odvádět všechny škodliviny a cizorodé látky z těla a fakticky tak udržovat imunitní systém. Problém nastává ve chvíli, kdy se lymfa v určitých partiích zablokuje a v postiženém místě a konečně v celém organismu se hromadí škodlivé látky. Nedochází k látkové výměně a vznikají nepříjemné otoky, záněty, chronická únava, patologické ukládání tuků či pokles elasticity kůže projevující se například jako celulitida.
Manuální lymfatické masáže jsou účelným prostředkem pro podporu či znovu obnovení činnosti lymfatického systému. Odborník pomocí speciální hmatové techniky stimuluje lymfu tak, aby se dostala do mízních uzlin a nezadržovala toxiny v lymfatických drahách. Užívá přitom malého tlaku a nižší frekvence, než jsme zvyklí u klasických masáží. Masírují se lymfatické dráhy na celém těle nebo jen určité partie. Manuální lymfatické masáže výrazně zlepšují samočistící detoxikační schopnost těla a posiluje imunitu. Ne vše však dovedou napravit správné hmaty maséra. Podstatnou součástí terapie je také spoluúčast pacienta, který musí dbát na správnou životosprávu, životní styl, držení těla či dýchání.Anonymní píše:
Moc děkuji,s tím řidičákem je to dost dobrý......já vlastně prvně otěhotněla taky když jsem byla ve stresu,bála jsem se že příjdu o práci.Zajímalo by mě copak se masíruje při lymfatických masažíchKyselinu listovou beru už dlouho,ale asi bych měla ještě vyzkoušet některý Vámi nabízený nápad
Moc děkuji za vysvětlení…
My jsme dle slov odborníků odborníků měli šanci na otěhotnění spíše na hranici zázraku…po vysazení antikoncepce jsem otěhotněla do 2 měsíců…doporučuju polohy „ze zadu“ a hned po aktu dělat svíčku (nebo alespoň nohy nahoru ). Doporučuje se alespoň 10 minut – já to ale vydržela vždy jen pár minut ![]()
Já doporučím cvičení dle Mojžíšové a případnou mobilizaci. Po ní jsem otěhotněla za 4 dny po předchozím neúspěšném 1,5 ročním snažení.
My se začali snažit loni v prosinci, zadařilo se hned na první pokus, ale v 7.tt jsem prodělala SP, takže jsme si dali maličkou pauzu a pak to začali zkoušet znova. Hodně se mi prodloužily cykly, začala jsem je mít 32-36 dní, tím se i posunula ovulka. Dlouho jsem to nechávala a jen věřila a doufala. Pila jsem kontryhelový čaj prvních 14 dní cyklu, brala listovku, jinak nic. V září jsem začala brát kapky FEMIGARD a dělala ovu testy každý den od 12.DC. Ovulka se krásně ukázala 17.-18.DC, takže kolem těhle dnů jsme jeli jak králíci a zadařilo se.
Nevím, možná by stačilo dělat ovu testy dřív, možná k tomu pomohly i ty kapičky, každopádně je to tam… ![]()
Doporučuju Pupalku s vitaminem E, ečko je vitamín plodnosti
.Já měla od GS.
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat jak a čím jde podpořit otěhotnění,tedy krom častějšího milování
Jestli máte nějaké vyzkoušené rady,cvičení vitamíny nebo tak něco.Před dvěma lety jsem prodělala potrat ve 12 týdnu těhotenství,od te doby spíme s přítelem bez antikoncepce aniž bychom se zaměřili jen na to abych otěhotněla.V červnu jsme se rozhodli že si dáme záležet,ale nějak se nám nedaří :nevím: