Spermiogram - špatný nebo dobrý?

25
30.3.23 18:59

Spermiogram - spatny nebo dobry?

Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli se nekdo vyzna ve vysledcich ze spermiogramu. Prijde mi, ze tam neni skoro nic, kdyz jsem se divala na internetu na ostatni vysledky. Neni tam pH, mnozstvi, nic. Doktor byl neprijemny jako prd**, rekl jen, ze je to v pohode a jestli to chci vytisknout. Kdyz jsem rekla, ze chci pro svoji doktorku, sel neco natukat do pocitace a donesl tenhle skoro prazdny papir..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
30.3.23 19:07

To je naprosto ok vysledek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 19:18

Pracuju v laborce v CAR. Závěr je normozoospermie, což je v samozřejmě výsledek v pořádku. Ale je to teda děsný cár papíru. Přijde mi to jen takové od oka. Jestli má dobrý spermiogram, tak se to pozná jen zběžným kouknutím do mikroskopu, to mi přijde, že zde bylo provedeno, a proto je napsané množství „norma“, místo obvyklého uvedení množství v miliónech na mililitr. Kde to bylo provedené, jestli se můžu zeptat?

Pokud nepotřebuješ přesná čísla, neřešila bych to a brala bych to prostě jako dobrý výsledek. Pokud bys chtěla konkrétní čísla nebo nějaké rozšířené metody, tak bych šla určitě do nějakého IVF centra, kde bude vyšetření kvalitnější.
Nicméně opravdu špatný spermiogram by určitě poznali i tam, kde jste byli.

Prosím ponechat anonym kvůli práci.

• Citovat
  • Upravit
25
30.3.23 19:38
@Anonymní píše:
Pracuju v laborce v CAR. Závěr je normozoospermie, což je v samozřejmě výsledek v pořádku. Ale je to teda děsný cár papíru. Přijde mi to jen takové od oka. Jestli má dobrý spermiogram, tak se to pozná jen zběžným kouknutím do mikroskopu, to mi přijde, že zde bylo provedeno, a proto je napsané množství „norma“, místo obvyklého uvedení množství v miliónech na mililitr. Kde to bylo provedené, jestli se můžu zeptat?

Pokud nepotřebuješ přesná čísla, neřešila bych to a brala bych to prostě jako dobrý výsledek. Pokud bys chtěla konkrétní čísla nebo nějaké rozšířené metody, tak bych šla určitě do nějakého IVF centra, kde bude vyšetření kvalitnější.
Nicméně opravdu špatný spermiogram by určitě poznali i tam, kde jste byli.

Prosím ponechat anonym kvůli práci.

Bylo to delane v Trebici v Gynklinik u MuDr. Uhlíře.. Taky mi prijde, ze to delal jen tak od oka. Nechal nas sedet v cekarne, ktera je pruchozi s ordinaci, takze jsem ho videla jak jen sedi u pocitace, neco tam namackal a prisel s tim, ze vysledek je v pohode a nakonec mi to teda sel jeste vytisknout, protoze jsem to chtela pro svoji doktorku. Do IVF v Jihlave jsem se nemohla dovolat, proto jsem zkusila aspon tohle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 20:28
@Sarah1k98 píše:
Bylo to delane v Trebici v Gynklinik u MuDr. Uhlíře.. Taky mi prijde, ze to delal jen tak od oka. Nechal nas sedet v cekarne, ktera je pruchozi s ordinaci, takze jsem ho videla jak jen sedi u pocitace, neco tam namackal a prisel s tim, ze vysledek je v pohode a nakonec mi to teda sel jeste vytisknout, protoze jsem to chtela pro svoji doktorku. Do IVF v Jihlave jsem se nemohla dovolat, proto jsem zkusila aspon tohle :zed:

Zhodnotit spermiogram, alespoň co se týká koncentrace a motility je opravdu otázka chvilky. O něco déle trvá zhodnotit morfologii…která mimochodem je v normě pokud je více než 4% normálních spermií…tady na tom papíru se tváří, jakože je morfologicky dobrých 100%, což je teda dle mého názoru nereálné. I skvělé spermiogramy mají morfologii třeba 60% :nevim:

Ale jak jsem psala, špatný spermiogram by poznat měl během chvilky. Nicméně pokud z toho máš opravdu blbý pocit a partner by nebyl proti, můžete zkusit ještě objednání v té Jihlavě. Nebo uvidíš, jak se na to bude tvářit tvoje doktorka na gynekologii.

• Citovat
  • Upravit
25
30.3.23 20:39
@Anonymní píše:
Zhodnotit spermiogram, alespoň co se týká koncentrace a motility je opravdu otázka chvilky. O něco déle trvá zhodnotit morfologii…která mimochodem je v normě pokud je více než 4% normálních spermií…tady na tom papíru se tváří, jakože je morfologicky dobrých 100%, což je teda dle mého názoru nereálné. I skvělé spermiogramy mají morfologii třeba 60% :nevim:Ale jak jsem psala, špatný spermiogram by poznat měl během chvilky. Nicméně pokud z toho máš opravdu blbý pocit a partner by nebyl proti, můžete zkusit ještě objednání v té Jihlavě. Nebo uvidíš, jak se na to bude tvářit tvoje doktorka na gynekologii.

Me to prijde cely divny. Jeho chovani, tyhle divny vysledky sepsany do 10 minut.. I pritel cumel, co to bylo za doktora. V pondeli zavolam svoji doktorce a uvidim, co rekne. Myslim si, ze kdyby chtela, tak mi ho doporuci hned, kdyz je ve stejnem meste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
2.4.23 11:32

@Sarah1k98 zajdi si na kvalitni spermiogram nekam jinam. Toto je odflakle. Opravdu nikdo nema morfologii 100 a pohyb 99 procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
10.4.23 17:20
@eva1985aa píše:
@Sarah1k98 zajdi si na kvalitni spermiogram nekam jinam. Toto je odflakle. Opravdu nikdo nema morfologii 100 a pohyb 99 procent.

asi to delal jako pred pul stoletim,
hejbou se vsechny rychle, ano,
zadne mrtve, nepohyblive, odlisne, nevidim,
tak to bylo OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení