Pyridoxin a zažívací problémy

Anonymní
30.3.23 10:19

Pyridoxin a zažívací problémy

Ahoj všem,
už nějaký ten měsíc se snažíme o druhé mimi, dle dr je vše v pořádku (sliznice, ovulace), nicméně se furt nedaří. Dočetla jsem se tu, že to může být krátkou luteální fází - což je možná kámen úrazu. Trápí mě krvácení/špinění před MS, cca 10 den po ovu začnu vždy krvácet čistou krví, různou intenzitou a po cca 3-4 dnech se spustí MS se sliznicí. Doktorka mi na to řekla, že to může spravit antikoncepce, což fakt nechci :D.
Takže jsem začala brát pyridoxin pro prodloužení luteální fáze, beru denně 5 tabletek, celkem tedy dávku 100 mg. Beru již cca dva týdny a poslední dobou mě trápí křeče v břiše a průjem - co s tím? Vysadit, snížit, vydržet?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19789
30.3.23 11:49
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
už nějaký ten měsíc se snažíme o druhé mimi, dle dr je vše v pořádku (sliznice, ovulace), nicméně se furt nedaří. Dočetla jsem se tu, že to může být krátkou luteální fází - což je možná kámen úrazu. Trápí mě krvácení/špinění před MS, cca 10 den po ovu začnu vždy krvácet čistou krví, různou intenzitou a po cca 3-4 dnech se spustí MS se sliznicí. Doktorka mi na to řekla, že to může spravit antikoncepce, což fakt nechci :D.
Takže jsem začala brát pyridoxin pro prodloužení luteální fáze, beru denně 5 tabletek, celkem tedy dávku 100 mg. Beru již cca dva týdny a poslední dobou mě trápí křeče v břiše a průjem - co s tím? Vysadit, snížit, vydržet?
Děkuji.

Ta dávka se mi zdá vysoká. Tady máš doporučené dávjkování pyridoxinu: https://www.herbalus.cz/…u-a-nadbytku

Pro těhotné ženy je to 1,9 mg denně. Když se snažíte otěhotnět, tak musíte předpokládat, že budete těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
30.3.23 12:07

@eumedon Ano, je vysoká, bere se to tak schválně, pro to, aby se prodloužila luteální fáze. Bere se až 120 gramů při tomto problému. Při otěhotnění se potom pozvolně vysazuje, neboť vit. B pomáhá proti těhotenským nevolnostem :-). Spousty maminek zde takto vysoké dávky bralo a pomohlo jim to, právě proto se zde ptám, zda také toto pociťovaly nebo se to děje jenom mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí