Roční spí stále u mě, jak naučit spát samotného?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
16.1.14 12:54

@dada77 až Ti to bude vadit, tak ho prostě šupni do jeho postýlky.. můj mladej spal se mnou až do 3 let. Do svého šel teprve v novém bytě, po přestěhování. Ve starém mu táta nebyl schopný koupit postel a udělat pokojíček. Takže chupal s náma :think: nějak mi to nevadilo, v novém proběhlo přesídlení a bez problémů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
16.1.14 12:55

Ja dcerku pomalu vystehovavam ted, ona se o mne v noci opira celem, ja instinktivne uhybam a rano me pak boli za krkem, apod. Jinak mi subjektivne prijde divne nacpat novorozence a maleho kojence do postylky. Delej si to podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
16.1.14 13:02

Já to mám naopak… Jak naučit dítě spát se mnou v posteli?? Mám postel 2×2 metry, vedle. ještě postylku, ale maly stejně spi jen v postýlce. na druhe. strane pokoje… Jak ja závidím matkam, ktere mají děti v noci. u sebe. Malý se x krat v noci budí, takže tam musím porad behat. Večer usíná klidne hodinu a pul i vic… A taky me to trapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.1.14 13:02

Souhlasím s holkama. Spi s dítkem do té doby, než Ti to přestane z nějakého důvodu vyhovovat. Žádné univerzální pravidlo neexistuje. Já se u prvorozeného strašně bála, abych si ho nezvykla na spaní u sebe, neustále každý omýlal, ať si na to nezvykne, že se ho pak těžko zbavím… takže od narození spal první kluk ve své postýlce. Až do dvou let. Od dvou let spí s námi v posteli. U druhého jsem to už ani neřešila, protože je to fakt úplně jedno. Dávám ho spát do postýlky, jak se vzbudí na první kojení, tak si ho beru k sobě do postele a jsme vyspaní všichni. Takže momentálně jsme v posteli čtyři. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.14 13:09
@dada77 píše:
Mam dotaz malému bude rok a spi se mnou v posteli.Ne ze by me to nějak vadilo ale rada bych ho naučila spat samotneho.Usne jen se mnou.Kdy je nejvhodnější doba ho to učit?? Děkuji za rady

Mám 20 měsíční holčičku a také občas spí se mou, hlavně když je manžel na noční nebo na odpolední a zatím mi to nevadí aspoň se tulíme a zahříváme, mimo to ještě kojím, tak to nemá tak daleko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
16.1.14 13:12

Ahoj, malá se mnou spala v posteli asi od 3 měsíce, až do minulého týdne :-) Prostě jsem zkusila uspat v postýlce a šlo to :palec: U nás to bylo tím, že se velice často budila, myslím že to bylo tím, že jsme se navzájem budili :nevim: Zkusila bych nejdříve třeba uspávat v postýlce jen přes denní spánek a třeba po týdnu, dvou bych zkusila i noční. Ale musíš být rozhodnutá, dítě to pozná, že váháš :-) Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
16.1.14 13:18

No, mi dcera spala pod paži do roka a půl, pak se narodil braška a stěhovala se do pokojíčku. S následky. Spi pod paži taťkovi ve své posteli ve svém pokojíčku a já zůstala s mimcem v ložnici sama. Zkoušela jsem pár noci všichni čtyři v ložnici, ale vypadala jsem jak zombie veverka… Syna si taky beru do postele, ale od osmi do 3 spi ve svojej, pak chce kojit a já u toho vždy usnu:-D:-D už se s tom tak ale nepatlam. Přes den, když ma čas na spaní, polozim do postýlky, opusinkuju, pustím hudbicku a zavírám dveře. U dcery to neexistovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.1.14 13:22

@Turante malej přes den už skoro nespinká max 10 minut po obědě a to spí na gauči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.1.14 13:26

Nejvhodnější doba je tehdy, když už tě to opravdu štve a jsi odhodlaná naučit ho spát samotného. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
16.1.14 14:26

Nejlepší je dítě tohle vůbec neučit, že může spát s rodiči. Dcera spí od narození ve své postýlce a od třech měsíců kdy začala spát celou noc, i ve svém pokojíčku. A máme klid všichni. Nevím proč by měla být v blízkosti maminky když stejně spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
16.1.14 14:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.1.14 15:40

Já už jí nic učit nehodlám, já si počkám, až se dohodneme :lol: Měla takový světlejší půlrok (od roka a půl do dvou) kdy se nechala přesunout do své, teď už to zas nejde, okamžitě se vztyčí a plácne s sebou do mé - máme je přisunuté u sebe. Já jsem už tak zvyklá, že mi příjde divné ležet tam sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.1.14 15:42
@lucik2011 píše:
Nejlepší je dítě tohle vůbec neučit, že může spát s rodiči. Dcera spí od narození ve své postýlce a od třech měsíců kdy začala spát celou noc, i ve svém pokojíčku. A máme klid všichni. Nevím proč by měla být v blízkosti maminky když stejně spí.

Ano každý to nějak cítíme, co je nejlepší si tak každý určuje sám. Já zas nedokázala ten malý uzlíček nechat v té tenkrát pro ní i tak velké posteli samotný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
16.1.14 16:02

Holky ale to pak nemate miminka na monitoru dechu - nebojite se? Mala spi od narozeni prvni cast noci ve sve postylce a po vzbuzeni na kojeni uz u nas v posteli -manzelovi se to nelibi, ale je to pro nas obe pohodlnejsi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.1.14 16:09

@Andílek13 já monitor ani neměla.. Ale malá nebyla nikdy bez dozoru, buď byla se mnou v obýváku, nebo jsem byla s ní v ložnici a třeba jsem si četla nebo čumákovala na TV. Ono naopak dítě které s tebou spí, se tlukotem tvého srdce a tvým dýcháním uklidňuje a jakoby se na tebe napojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí