Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sibyla0 píše:
Ano každý to nějak cítíme, co je nejlepší si tak každý určuje sám. Já zas nedokázala ten malý uzlíček nechat v té tenkrát pro ní i tak velké posteli samotný
Ale tím že tam spala od mala si jednoduše zvykla
@Sibyla0 píše:
@Andílek13 já monitor ani neměla.. Ale malá nebyla nikdy bez dozoru, buď byla se mnou v obýváku, nebo jsem byla s ní v ložnici a třeba jsem si četla nebo čumákovala na TV. Ono naopak dítě které s tebou spí, se tlukotem tvého srdce a tvým dýcháním uklidňuje a jakoby se na tebe napojuje.
To si s ní byla opravdu 24 hodin denně a hlídala ji? To snad ani nejde
@lucik2011 píše:
Ale tím že tam spala od mala si jednoduše zvykla
No to nepopírám. Stejně jako si tvoje zvykla být sama. Mě nevadí jí uspávat ani jí mít v posteli. Souhlasím s tím, že dítě vyžaduje to co bylo u usínání - máma, houpání, koza, dudlík.. i u každého dalšího probuzení. Když usne samo v postýlce, při dalším probuzení neječí, nýbrž si něco zabručí, pomačká mazlíka a spí dál. Jakkoliv se to může zdát lákavé, pro mě osobně to není. Připadal bych si ochuzená. Ale píšu jen můj pocit, chápu, že někdo dá přednost klidu. A to nemyslím nijak zle.
@lucik2011 píše:
To si s ní byla opravdu 24 hodin denně a hlídala ji? To snad ani nejde
Nerozumím
Mám obývák spojený s kuchyní, velká sedačka, kde „bivakovala“ od mimina a přes den na ní spává stále - jsou jí dva pryč. Večer jsem jí popadla a šly jsme do ložnice. Ty máš dítě 24 hodin na monitoru? ![]()
@Sibyla0 píše:
NerozumímMám obývák spojený s kuchyní, velká sedačka, kde „bivakovala“ od mimina a přes den na ní spává stále - jsou jí dva pryč. Večer jsem jí popadla a šly jsme do ložnice. Ty máš dítě 24 hodin na monitoru?
Já jsem spíš myslela v noci když si spala. Já monitor používala do roka, pak už ne.
@lucik2011 To se těžko popisuje, věřím na instinkt, když byla miminko, vzbudilo mě každé „jiné“ povzdechnutí. Samozřejmě nemůžu tvrdit, že by mě zástava dechu vzbudila, ale myslím si, že ano. Díky bohu, že jsem si to nikdy neověřila. Musí to být strašné ![]()
Jak spi Vase děti? Malej usina v 10 večer vztane 7 a pak ještě spi po obede ale to Max 15 nebo 30 minut. jinak spat proste nechce sem už hotova
@dada77 píše:
Jak spi Vase děti? Malej usina v 10 večer vztane 7 a pak ještě spi po obede ale to Max 15 nebo 30 minut. jinak spat proste nechce sem už hotova
Dcera má dva a čtvrt roku a teď spí od 20h do 7.30h, a po obědě většinou dvě a půl hodiny, samozřejmě ne každý den přesně na minutu, ale přibližně takhle.
@lucik2011 No tak bacha, aby se Ti tam ještě nenacpala. Ono neznamená, že když si naučíš děcko spát jen v postýlce, že to tak bude navždy.
Mluvím z vlastní zkušenosti. První kluk spal v postýlce od narození, každý strašil, že si ho nemám dávat do postele, aby si tem nezvykl… haha, ve 2 letech se spaním v postýlce skoncoval.
A třeba právě proto, že byl ochuzen o ten prvotní kontakt. ![]()
@dada77 Já mám děti dvě. Jeden má 2,5 roku, ten chodí spávat kolem 20h., vstává kolem 8h. Přes den už nespí. Druhý bude mít půl roku, spávat chodí mezi 19 a 20h., vstává stejně jako starší brácha, protože se vzbudí navzájem. Přes den spí 2×30 minut. Jinak teda ještě venku v kočáru.
Zavidim malej je pěknej nespavec už sem z něj hotová. Nemužu mu neco dat aby spal nejake bylinky???nevite
@dada77 píše:
Zavidim malej je pěknej nespavec už sem z něj hotová. Nemužu mu neco dat aby spal nejake bylinky???nevite
Kolik mu je? Psala si, že spí od 10 do 7 a pak ještě po obědě, to přece není málo ne
Je mu rok.no me přijde Malo je proti nej ale neusne.Po oběde to není ani pul hodiny a a 9 hodin v noci me nepřijde dostatečně pro tak male dite