Roční spí stále u mě, jak naučit spát samotného?

86
16.1.14 12:25

spi s mamkou

Mam dotaz malému bude rok a spi se mnou v posteli.Ne ze by me to nějak vadilo ale rada bych ho naučila spat samotneho.Usne jen se mnou.Kdy je nejvhodnější doba ho to učit?? Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Elessar
16.1.14 12:28

Myslím že od narození :lol: kdys ho začala dávat k sobě? :)

• Citovat
  • Upravit
22026
16.1.14 12:29

@dada77, nejvhodnější doba začít ho to učit je tehdy, až to Tobě začne vadit a dospěješ k přesvědčení, že takhle to opravdu nechceš. Že se třeba nevyspíš nebo on se nevyspí nebo prostě z jakéhokoli důvodu. Není žádné univerzální pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
16.1.14 12:30

Ahoj, mám to podobně, jen je malému 1 a 3/4 roku a ano, dělej to do té doby než ti to bude nepříjemné a budeš toužit po soukromí. Já jsem začala min. měsíc a je to náročný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.1.14 12:32

No on byl často nemocny a hodně noci probrecel tak ze se da říct ze od narozeni spi se mnou. Postylku sem zkoušela okolo 5 Měsíce a pohoda ale před dvěma měsíci sme se přestěhovali a do postylky ho nemohu dostat vždy rve a vzpira se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.1.14 12:34

Tak me to nevadí ze spi se mnou jen se bojím aby to nebylo naporad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
16.1.14 12:35

@BohunkaP Souhlasím…

Náš syn s námi spal nonstop do svých cca 6ti let. Pak už byl opravdu velký a navíc jeho oblíbená poloha byla „na štorc“, do mě ryl hlavou, do manžela kopal. Každý jsme měli svých 10 cm :). Když už to fakt nešlo, tak se stěhoval do pokojíku, ale ještě teď někdy přijde, když se mu třeba něco špatného zdá (je mu 9 let).
Já na tom nevidím nic špatného, ale každý podle svého.. Někdo to neuznává a nechává spát samotná i malá miminka. Podle mě to není dobře. Dítě má být u mámy, kde má pocit bezpečí. A roční prcek ten pocit ještě opravdu potřebuje. Já bych ho do pokojíku ještě nestěhovala, ale je to samozřejmě na tobě… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4865
16.1.14 12:37

Hlásím, že i naše dcera si vydobyla své místo v naší posteli. Je jí rok a půl a v postýlce nespala ještě ani jednu noc. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
16.1.14 12:40

Jinak teda já nestěhuju do jiného pokoje, ale do postýlky těsně vedle mojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
16.1.14 12:40
@dada77 píše:
Tak me to nevadí ze spi se mnou jen se bojím aby to nebylo naporad :)

Hele… já neznám moc patnáctiletých kluků, co by spali s maminou v posteli… Ty jo? :mrgreen: :mrgreen:

Jestli ten Tvůj bude první, dej vědět, ok? :kytka:

Když Vám to oběma (resp. všem třem, partner do toho má taky co mluvit) vyhovuje, nelámej si s nějakými „pravidly“ hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
16.1.14 12:42

No my dceru naučili hned od narození a v 9 měsících putovala do svého pokojíčku. Všichni máme svůj klídek a pořádně se vyspíme. I ona spí ve svém pokojíčku lépe, než spala v ložnici. Já bych teda do 6 let dítě v posteli opravdu nechtěla. To pak musí naprosto vymizet spontánní intimní život :lol: Ráno si k nám přijde lehnout kolem půl 6 a to nám bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
16.1.14 12:42

U nás spal syn do roka. Pak už byl problém se vyspat a budili jsme ho, tak jsme ho učili zpátky na postýlku. Nakonec se povedlo a spal pár měsíců v postýlce. Teď už dva měsíce spí ve velké posteli a zase si k nám chodí v noci lehnout. Někdy v 1 někdy v 6 jak ho co probudí. Budou mu 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.1.14 12:43

Tak sem rada ze nejsem špatná jak me rikaj. Malej zůstane u me.Sme stejně samy tak me to nevadí aspoň nespim sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.1.14 12:45

@dada77 ahoj :mavam: měla by jsi to řešit co nejdříve, děti ještě nemám, ale mluvím z vlastní zkušenosti. Moje maminka si mě taky takhle navykla a já pak k nim do manželské postele chodila spát až do 10 let. Ne každou noc, ale velmi velmi často. Přelezla jsem si k našim třeba až v půl 3 ráno :lol:
Do dneška se mi kvůli toho naši z legrace smějou :mrgreen:
Držím palce ať problém co nejdřív vyřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4865
16.1.14 12:51
@dada77 píše:
Tak sem rada ze nejsem špatná jak me rikaj. Malej zůstane u me.Sme stejně samy tak me to nevadí aspoň nespim sama

malá se narodila předčasně, to byl důvod proč začala spát s námi, potřebovala mojí blízkost a já neznám lepší pocit než když si přes nás přehodí nožky, nebo nás ze spaní chytne kolem krku.

i intimní život ´díky tomu nabral na obrátkách, nemáme ho stereotypně v posteli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí