Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
2× denně vytíraš a máte černé ponožky? Já vytírám jednou za týden. Vysávám obden. A vytíram kapkou domestosem a jarem.
@Janli píše:
Kup všem černý ponožky a náš po problému.
Spis nejaky strakaty, ani cerny, ani bily. Aspon u nas je tahle spina videt i na cernym. Ale nedokazu si predstavit, ze by nejaka u nas byla, kdybych vytirala 2× denne.
@bobulka88 píše:
Kdo tam toho neporadku tolik nanese? Ti psi?Spis nejaky strakaty, ani cerny, ani bily. Aspon u nas je tahle spina videt i na cernym. Ale nedokazu si predstavit, ze by nejaka u nas byla, kdybych vytirala 2× denne.
Já si nedokážu představit sebe že bych tohle dělala dvakrát denně…
Máme jednoho psa - podlaha a plovoučka a řešila jsem stejný problém.
Pořiď si tichý robotický vysavač s mopem - fakt tichý, aby tě nerozčilovalo ho pouštět když jsi doma. ( Ten za mě udělá vysávání 2 denně a hrubé vytření) - jede s jedním hadříkem na celém povrchu, tak to holt naleštěná podlaha nikdy nebude - pak to vezmu hadrem jednou denně já (už bez vysávání, to za mě udělá robot) a ponožky jsou ok.
Jakmile to ale začnu lajdat a jeden/dva dny to nevytřu, můžu házet ponožky do předpírky s Perexem ![]()
Upřímně si ani nemyslím, že za to může pes - u nás jde po každé procházce do sprchy, co je hned vedle šatny a zas tolik nelíná.
Spíš si myslím, že je to tím, že jsme v novostavbě a furt se tu uvolňuje prach a podlahy se ještě ošupávají
Jinak si to neumím vysvětlit
Mě spíš napadá nebarví vám ta podlaha? Hnědý ponožky jsem naposled viděla, když dceři barvily boty. Jinak klasická spíš šedá špína. ![]()
Ty bláho, já někdy vytírám některé místnosti jen každých 14 dní, vysávám denně a hnědé ponožky tedy nemáme. A to mám doma dva malé čuníky-děti. Ale dokud jsem měla doma dva psy, špinavé ponožky jsme měli taky a to jsme uklízeli daleko častěji. Podle mě je to ze zvířat. V srsti se jim drží prach, pelichají a padá z nich suchá kůže. Člověk ji při každém sprchování odstraní, pes tu možnost nemá.
Známe ![]()
Máme dva psy, velké. Spát chodí domu na noc. Každý den vysauju a vytru. Neudělat to, tak máme ponožky jak
… Plovoucka je na prach a bordel dost háklivá narozdíl od ostatních krytin.
Ahoj. Čím vytíráte podlahy? Od té doby, co máme plovoucí podlahu a dlažbu, dřive koberec a lino… máme pokaždé špinavé ponožky, malej i my. A to uklízím tak, že většinou 2× denně vysaju a vytřu, všude, máme totiž i dva velké psy, takže vytírám opravdu denně a častěji i dle počasí.
dokud bylo lino a koberec, tak se to nedělo 
Každopádně vytírám i normálně - koště x hadr a potom během dne i parním mopem, ale na konci dne, šedé ponožky prostě vespod hnědé