Stále chladné počasí v dubnu

6381
8.4.21 07:43

Stále chladné počasí v dubnu

Dneska se mě synek zeptal, proč je furt tak zima, když už je duben. A já nevím, jak mu odpovědět. A takový počasí přece nebývalo, nebo snad ano? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21640
8.4.21 07:46

Ale bývalo. Jako ano, je teď chladněji, ale není výjimkou, že v noci mrzlo i v květnu. Ale štve mě to také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
8.4.21 07:46

Březen za kamna vlezem, duben ještě tam budem…asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80148
8.4.21 07:47

Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem. A jo, je to normální počasí. Dokonce občas mrzne a sněží i v květnu, představ si. Budeš to muset synkovi říct, že nejsme v tropech, víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
8.4.21 07:49
@inkakřivák píše:
Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem. A jo, je to normální počasí. Dokonce občas mrzne a sněží i v květnu, představ si. Budeš to muset synkovi říct, že nejsme v tropech, víš?

To je hezký, jak tu první větu autokorekt opravuje s ohledem na aktuální lockdown.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
8.4.21 07:51

Je to normální české jaro a byla taky konečně normální česká zima. Loni se všichni divili, že nejsou 2m tropy a každý den 30st, bylo normální české léto jaké pamatuju jako dítě. Jen my jsme si zvykli na teplejší počasí celkově, tak nám to přijde divné. Taky bych radši tepleji, neboli mě potom tolik záda jako v chladném počasí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8793
8.4.21 07:52

Umerne věku bych s ním prostudovala zeměpis. Nejsme v tropech, zima v dubnu je naprosto normální. Ze nebývá každý rok je věc jiná, ale taky normální. Pamatuji, že jako dítě jsem některé roky jezdila v květnu lyžovat. Jiné roky tou dobou bylo skoro léto. Teď je prave aprílové počasí. Zimní bunda, za 3 dny tričko s krátkým a za týden opět zimní bunda… štve to asi úplně všechny, ale co s tím, že…

Příspěvek upraven 08.04.21 v 07:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
8.4.21 07:52

Tohle je pro duben úplně normální počasí.
Nenormální byly spíš ty vedra dva/tři roky zpátky, kdy bylo snad už na začátku 30 stupňů. TO rozhodně nebylo normální.
Synovi řekni, že v dubnu je „aprílové“ počasí - nikdo neví kdy se jak změní. Chvíli je teplo, chvíli kosa, chvíli krásně, chvíli hnusně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
8.4.21 07:59

Ale je, je duben, aprílové počasí. V dubnu může být jakkoliv. Pamatuju v dubnu v Praze hustou chumelenici, stejně jako si pamatuju Velikonoce proválené u venkovního vyhřívaného bazénu. Dokonce i v květnu často vyrážíme na hory a závěje sněh nebo sněhová vánice tam nejsou v tuhle dobu až takovou výjimkou. Teď je úplně normální duben.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
8.4.21 08:00

Oni říkali, že letos se počasí vrátilo k normálnímu jaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.4.21 08:04

:mrgreen: :mrgreen: Ještě jsi měla dodat, že nevíš, jak mu to říct, abys mu nezpůsobila trauma :P :P Hele, je to úplně normální. Jezdíme každý rok už 15 let na Velikonoce na vodu a tak v 50% případů sněží. A v půlce dubna jsme se naopak už často koupali. Apríl no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15886
8.4.21 08:04
@Dollorres píše:
Dneska se mě synek zeptal, proč je furt tak zima, když už je duben. A já nevím, jak mu odpovědět. A takový počasí přece nebývalo, nebo snad ano? :nevim:

A co budeš dělat, až se synek zeptá, proč je nebe modré či proč má mravenec šest nohou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
8.4.21 08:05

No, na moje narozeniny v polovině dubna dostávám už přes 30 let tulipány. Vždy nakonec byly, i když v dobách mého dětství to občas stihly jen tak tak a párkrát jsem dostala jen pár nerozkvetlych. Uvidíme, jak to stihnou letos. Určitě je podprůměrně chladno, ale přírodě to po těch horkých letech jen prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
8.4.21 08:08
@Dollorres píše:
Dneska se mě synek zeptal, proč je furt tak zima, když už je duben. A já nevím, jak mu odpovědět. A takový počasí přece nebývalo, nebo snad ano? :nevim:

Ale jo, takový počasí bývalo. Proto se mu říká aprílové ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
8.4.21 08:08

Březen – za kamna vlezem, duben - ještě tam budem.
Jako dítě jsem měla knížku, kde byly jednotlivé měsíce a zrovna u měsíce dubna tam bylo počasí vymalované tak, jaké je teď - vystřídají se klidně všechna roční období. Zkrátka duben je co se týká počasí šprýmař a dělá si z nás šprťouchlata. :)
Jen jak se mění klima, tak jsme si zvykli, že už v dubnu s krátkým rukávem (jako minulý týden) a v květnu už téměř tropy. V květnu jsou zmrzlí mužíci Pankrác, Servác a Bonifác. Do té doby zkrátka zpravidla mrzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová