Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
už 5 měsíc se snažíme o mimi a bohužel zatím nic..
poslední dva měsíce mám strach, že je něco špatně. Mám cyklus cca 40 dní a poslední dva měsíce mám cca v 27 dnu cyklu špinění-tmavě hnědý výtok. Přibližně 2-3 dny-provází to malé-opravdu malé bolení břicha. Nevíte čím to může být? Byla jsem před 8 měsíci na potratu- mimi mělo vývojovou vadu-nemohli mi něco pokazit…?
Taky mě děsí, že poprvé jsem otěhotněla první měsíce a teď už je to 5 a zatím nic… ![]()
Poraďte prosím. Děkuju moc za rady… ![]()
Ahoj, no já mám teď cyklus 42 dní a 29. den ovulaci, tu provází špinění, i to bolení břicha. Přikláněla bych se k tomu, že jde u tebe právě o ovulaci. Zkus v té době schválně ovu test. ![]()
Ale myslím, že je to úplně v pořádku. Jestli máš pocit, že je opravdu něco špatně, zeptej se dr, za to nic nedáš. ![]()
Ovu testy si dělám a tento měsíc špiním první den a celkem dost a test mi vyšel negativní…je teda možný že ovu budu mít třeba zítra?
1veverka píše:
Ahoj, no já mám teď cyklus 42 dní a 29. den ovulaci, tu provází špinění, i to bolení břicha. Přikláněla bych se k tomu, že jde u tebe právě o ovulaci. Zkus v té době schválně ovu test.
Ale myslím, že je to úplně v pořádku. Jestli máš pocit, že je opravdu něco špatně, zeptej se dr, za to nic nedáš.
doktorky jsem se ptala po telefonu dnes, řekla mi, že to nic nebude. docela mě naštvala, že mě odbyla. ale tak jestli je možné, že je to ovulace?-ještě se to teda ale neukázalo-na ovulačnim testu.může se to ještě ukázat?
Pájunka píše:AnnaP píše:To bude nejspíš ovulace
Ahoj holky,
už 5 měsíc se snažíme o mimi a bohužel zatím nic..poslední dva měsíce mám strach, že je něco špatně. Mám cyklus cca 40 dní a poslední dva měsíce mám cca v 27 dnu cyklu špinění-tmavě hnědý výtok. Přibližně 2-3 dny-provází to malé-opravdu malé bolení břicha. Nevíte čím to může být? Byla jsem před 8 měsíci na potratu- mimi mělo vývojovou vadu-nemohli mi něco pokazit…?
Taky mě děsí, že poprvé jsem otěhotněla první měsíce a teď už je to 5 a zatím nic…
Poraďte prosím. Děkuju moc za rady…Mám to taky tak
ale test mi dnes ovulku neukázal… ![]()
AnnaP: Ty testy fungujou jak komu. Znám holky, co si s tím prostě nějak nesedly a dneska jsou těhotné, někomu neukazují správně ani těhu testy. Spoléhala bych se na ostatní ukazatele.
Píšeš, že už jsi těhu byla, i když to nedopadlo, aspoň máš potvrzené, že plodná jsi a k ovulaci evidentně dochází. ![]()
No a na testu se to může ukázat klidně zítra, ten vzestup hormonu je nejdřív v krvi a pak až v moči, takže je to možné, že zítra čárka bude. Ale dá se i prošvihnout ta nejsilnější, ten vzestup může být jen v rámci hodin.
Přesto bych to viděla tak, že to je ovulace, časově to odpovídá. ![]()
Doktorka by tě odbývat neměla.
Ale snad ti aspoň naše uklidnění tady pomůže. ![]()
Ještě jak píšeš, že předtím se to povedlo hned, ono to může být trochu zablokované psychikou, vím, jaké dělá divy. ![]()
1veverka píše:
AnnaP: Ty testy fungujou jak komu. Znám holky, co si s tím prostě nějak nesedly a dneska jsou těhotné, někomu neukazují správně ani těhu testy. Spoléhala bych se na ostatní ukazatele.
Píšeš, že už jsi těhu byla, i když to nedopadlo, aspoň máš potvrzené, že plodná jsi a k ovulaci evidentně dochází.
No a na testu se to může ukázat klidně zítra, ten vzestup hormonu je nejdřív v krvi a pak až v moči, takže je to možné, že zítra čárka bude. Ale dá se i prošvihnout ta nejsilnější, ten vzestup může být jen v rámci hodin.
Přesto bych to viděla tak, že to je ovulace, časově to odpovídá.
Doktorka by tě odbývat neměla.Ale snad ti aspoň naše uklidnění tady pomůže.
Ještě jak píšeš, že předtím se to povedlo hned, ono to může být trochu zablokované psychikou, vím, jaké dělá divy.
tak když se zaptám hloupě, myslíš, že to mám raději dnes ještě pojistit…
kdyby to přece jenom byla ovulka…:) nebo stačí zítra? abych to neprošvihla… ![]()
testuju teprve druhý měsíc-minulý měsíc se mi ovulace ukázela po 24 dnu a ted je to uz 27-tak nevim jestli to jeste prijde nebo jestli se mi to jen neukazalo,nebo jestli jsem to neprošvihla v testování-začala jsem testovat az od 18 dne.tak nevim… ![]()
jinak s tou psychikou to vím, že ta dělá divi, a že si tím můžu vystarat,ale nemyslím na to-snažím se i zaměřit hlavně na jiné věci.ale je pravda, že neni jednoduché úplně na to nemyslet-tím co se mi stalo-jak jsem přišla o mimi-tak je to hodně těžké… ![]()
AnnaP: Právě, to, že se to minule nepovedlo, tě může stresovat podvědomě. Ale to chce asi nějaký čas, co ty víš, třeba už se to tentokrát povede. ![]()
Některé cykly jsou prý taky anovulační, jen tak, je to normální. My jsme se spolehli na to, že ovu neprošvihnem, protože jsem měla cykly 60 dní a to bych se utestovala.
![]()
Jistila bych určitě.
Pořád je lepší dřív než později, spermie pár dní vydrží a i kdyby ovu byla zítra, bohatě to stačí. ![]()
Jestli to stíháte tak ob jeden až dva dny, neměla bys to prošvihnout, ani kdyby nevím co bylo. ![]()
1veverka píše:
AnnaP: Právě, to, že se to minule nepovedlo, tě může stresovat podvědomě. Ale to chce asi nějaký čas, co ty víš, třeba už se to tentokrát povede.
Některé cykly jsou prý taky anovulační, jen tak, je to normální. My jsme se spolehli na to, že ovu neprošvihnem, protože jsem měla cykly 60 dní a to bych se utestovala.![]()
Jistila bych určitě.Pořád je lepší dřív než později, spermie pár dní vydrží a i kdyby ovu byla zítra, bohatě to stačí.
Jestli to stíháte tak ob jeden až dva dny, neměla bys to prošvihnout, ani kdyby nevím co bylo.
tak pojištěný to už máme…
tak snad se povedlo,doufám…
jinak moc děkuju za rady.
a jak si na tom ty? taky plánujete nebo už máte?
AnnaP: Není zač, nastudováno už mám ledacos, tak i radím, když můžu a mám co. ![]()
My se zatím jen snažíme, už rok a nic.
Doktorka mi napsala hormony, které mi udělaly v těle takovou paseku, že už nikdy víc. ![]()
Ale snažení je už sakra dlouhééé… I když si říkám, že jsou tu holky, co se snaží mnohem dýl. ![]()
taky bych to viděla na ovu.. já první mii měla po 3 měsících snažení, ted se snažíme o druhé rok a půl tak to není zas tak hrozné, zkus si měřit bt a uvidíš že teplota ti bude souhlasit s tím špiněním a bolestma ![]()