Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
všecky zdravím,chtěla jsem se přidat do nějaké už rozjeté diskuze ale mám pocit že naskočit do už rozjetého vlaku není ono tak zakládám novou.Včera jsme se dohodli s manželem že se letos v říjnu začneme snažit o druhé mimi a já se tak strašně těším že nemůžu myslet na nic jiného,tak všecky co se budete taky na podzim snažit napište, přidejte se ,já o tom potřebuju s někým mluvit a protože oficiálně to nejspíš zatím nebudeme nikomu říkat tak se musím vykacat aspon tady:0)
Ahoj nezlob se, že ti sem lezu
my se snažit nebudeme druhé dítě se narodí v září, ale moc Vám přeju, aby se mimiško povedlo co nejdřív
. A můžu se zeptat proč až v říjnu? My se jak si o druhé ani nesnažili, nebylo v plánu nějak, ale příroda si to zařídila sama jinak
. Teď jsme nedočkaví, až se narodí.
no jeden důvod je že mám dobrat ještě dvě platíčka HA ale hlavně spíš kvůli škole musím si ještě dodělat pár měsíců nějak jsem to před prvním synem nestihla,absolvoovat možná už budu zase těhotná:0)chceme druhý mimi brzo po prvním at nemají moc velkej věkovej rozdíl.A co tvoje děti za jak dlouho je budete mít po sobě?
No já po první dceři nebrala HA, že i první těhotenství se nám podařili až za pomoci gynekologa, tak jsem si říkala to nepotřebuju, stejně zas bude muset zakročit doktor, aby se to povedlo a dál jsme to neřešili a první dcera bude mít 9.10 už 3 roky a termín máme 24.9. nechápu, jak je to možné, ale znovu jsme otěhotněli v lednu i když se 27 měs. před tím nic nestalo
. Takže máme takový Novo roční dáreček sice neplánovaně, ale moc se těšíme. Holky budou jen kousek od sebe narozkama a rozdíl 3 roky. Věřím, že kdyby jsme se o to snažili, tak se to nepovede. Ty máš jak staré dítko?
ted je mu 16 měsíců,když by se podařilo hned jak se začneme snažit tak by mezi nima byly necelé 2,5 roku.Já jsem takhle nečekaně otěhotněla u prvního,nemohla sem brát HA ale doktor říkal že u nás to asi stejně půjde jen po nějaké stimulaci nebo umělém oplodnění takže jsem to vůbec neřešila a najednou jsme jeli k moři a vrátila jsem se těhotná:0)
O to je to pak větší překvapení co, když to člověk nečeká
. Já byla hodně dlouho v šoku, jak je to možné
měli jsme původně v plánu druhé dítě až si první sama zaváže tkaničky a dodělá se barák, ale když nad tím teď zpětně přemýšlím, tak by to bylo sobecké vůči dceři, ochudit ji o sourozence, protože pak už by si tak 7-8 leté dítě nevyhrálo z ročním, jak 4 leté dítě, že. Byla by prostě ochuzená, takže jsem nakonec moc šťastná, že to tak vyšlo. Navíc ji od začátku říkáme, že bude miminko a vše jí povídáme, účastní se všech příprav, tak je hrozně natěšení a prožívá to všechno krásně. Teď furt říká v září bude školka a bude sestřička Patrička musíme počkat
.
Hlavně, aby se Vám to povedlo bez stresů, mě to poprvé hrozně vadilo, že vím, že se snažíme, byla jsem nervozní o to se to možná i zdržovalo, ten výsledek
.
Já sem původně druhé mimčo taky chtěla až půjde malej do školy ale je pravda že tak velký rozdíl jsou pak dva jedináčci,manžel je chtěl brzo po sobě a já mu ted dala za pravdu,taky si myslím že je lepší mít děti a pak už nastoupit do práce a ne chodit dvakrát na mateřskou,no uvidíme jak to budu vidět až ty dvě budu mít,u známých kdo to tak mají vidím že je to docela makačka.
Budete mít druhou holčičku?Taky si ji tak trochu ve skrytu duše přeju ale spíš tak nějak počítám s chlapečkem.
Ano budeme mít druhou holčičku, u nás ani není nic možného, mám to asi v genech, poslední chlap byl v rodině můj otec a za 51 let se narodil sestřenici kluk, jinak samé holky, myslela jsem si, že manžel nemá šanci přebít naše geny a on má dvě sestry, taky mají v rodině víc holek. Chtěl kluka Patrika to už mít nebude, takže bude Patricie. Třetí pokus už nikdy nebude. I když zajímalo by mě jestli jsme nějak divní na ty plodné ledny nebo to byla jen náhoda
no ale už to nezjistím, dvě nám stačí
![]()
u nás je to zase naopak, v manželově rodině není jediná holka a u nás taky převládají kluci takže myslím že na holčičku asi nemám nárok ale třeba jo uvidíme,sice bych ji možná o malinko radši ale zas tak moc mi na tom nesejde,spíš jsem zvědavá jak to půjde,mám obavu že malej byl spíš takovej zázrak a že druhý už tak nepůjde…kdy máš termín?
termín mám 24.9 tak jsem zvědavá, mohlo by to být už 10.9 jsem nedočkavá
.
taky sem u prvního byla hrozně nedočkavá a nejradši bych rodila už o měsíc dřív,no nakonec sem rodila dřív o tři dny ale přenášet bych nechtěla to bych se asi zbláznila:0)
Ahoj holky,
mohu se s vám přidat? Nějak nemohu najít žádnou skupinu,kde bych zapadla
Já jse tři měsíce po porodu, cítím se skvěle. Až tak skvěle, že jsem s manželem začala uvažovat o druhém miminku.Já dělám VŠ, s jedním miminkem bylo zkouškové v létě docela v pohodě, tak jestli to vyjde, budu zvědavá ,jak složím bakalářské zk
Je to šílené, ale já si nepřipouštím, že by mi to nešlo ve škole. Po porodu mi dr.nabídla antikonc.,ale já jsem ráda, že mám alespoň MS, natož, abych brala pilulky.Já totiž vůbec nekojila, malej je na um.výživě.Teď spíše řeším, zda mám vůbec ovulaci během MS, jelikož testy ji neukazují,ale tělo reaguje, jako bych ji měla.
Eva
Evulka ahojky
, teda tři měsíce po porodu a už uvažujete o druhém špuntíkovi? To máš teda fakt můj obdiv, že tak brzo. Mě starší chodí od dvou let pěšky a je bez kočárku, tak to je paráda, ale jak by si vozila dva prcky? My ji v lednu řekli, že když se nevzdá kočárku,tak nebude miminko,tak hned bez fňukání byla bez kočáru, ale nedovedu si představit, jak bych vozila obě
. Máš holčičku nebo chlapečka?
Vlastně, dyť se dá koupit ten sourozenecký kočárek, že? Na tuhle variantu jsem zapomněla, tak potom by to šlo
![]()
Já mám chlapečka. Nejdřív jsem manželovi z legrace řekla, že když bude druhé miminko opět chlapeček, tak manžela vyměním
Ale já na tom netrvám, ale tajně bych si přála hločičku. A pokud jednou - ale to až v daleké budoucnosti- přijde třetí miminko, zlobit se nebudu.Já byla jedináček a on ten život bez sourozenců je ochuzený. A nebudou na sebe vaše děti žárlit? Co myslíš?