Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Caridina zdravím..mám podobný problém. Už jste to nějak vyřešila?
@Koko85 píše: Více
Vyzkousela jsem snad uplne vsechno, co me mohlo napadnout. Ted ze zoufalstvi mam uz 2.mesic antikoncepci. Cely 1.mesic jsem vylozene krvacela celych 29 dni a ted 2.mesic jsem cca 2 tydny pred dobranim plata zase zacala spinit a spinila jsem az do zacatku menstruace. Antikoncepci mam v planu brat 6 cyklu. Ze zacatku brani antikoncepce se tohle stavat muze, tak tomu dam jeste sanci, ale uz nevim, co s tim.
Vy jste na tom jak? Co vsechno mate vyzkouseny? O miminko se snazite?
@Caridina Taky se snažíme.. já zatím zkoušela jen utrogestan..ale přijde mi, že čím víc se to řeší, tím míň to jde.
S utrogestanem byla nejaka zmena? Mne totiz doktor rekl, ze pokud mi nepomohl duphaston, tak nema cenu do me cpat utrogestan. Hormonalni profil, co se tyka progesteronu, tak mam ale v poradku. V CARu jsem mela i amelgen. Pripadalo mi, ze jak beru umelej progesteron, tak to spineni je jeste horsi
spinila jsem i kdyz jsem komplet cely cyklus mela rizenej hormonama a to mi v CARu doslova slibovali, ze se mi to stat nemuze, kdyz mi cyklus budou ridit oni. No, ja proste spinila i tak. Mam za sebou ET i KET, ovitrelle nekolikrat, bylinky, progesteron, hysteroskopii… proste se na nic neprislo. Jak v CARu, tak muj gynekolog mi rekli, ze za celou jejich karieru zadnou takovou pacientku nemeli a ze proste nevedi co se mnou. 5 let zpatky jsem otehotnela na prvni dobrou a ted tohle…
@Caridina tak to je celkem naloz..ten utrogestan mi zabral. A mám i více kamarádek, které ho braly 17.-26.den cyklu kvůli špinění a zabralo to. Spinily minimálně a otehotnely. Na druhé straně bych asi sáhla po alternative. Nemyslím homeopatika, ale známá mi doporučovala čínskou medicínu. Jako tonouci se stébla chytá..příroda je mocná.
Jenze mymu doktorovi nejede vlak prave pres ten 16dc… vi, ze ovuluji az kolem 22dc, ale duphaston jsem musela brat uz od 16dc, takze bez ovulace. Ze prej se po 3 cyklech nejpozdeji ovulace posune na driv. Neposunula. Merila jsem bazalni teplotu. A experimentovat a ordinovat si sama prasky nechci. Nicmene i tak jsem po zacatku brani duphastonu zacala spinit kolem toho 22dc. Uz se mi tohle deje 3 roky. V CARu mi dokonce „vypli“ na 3 mesice menstruaci hormonama. Misto toho jsem komplet cely 3 mesice spinila. Homeopatika atd… tomu neverim. Ano, mam spoustu kamaradek, kterym pomahaji na jiny problemy, nekterym ale bohuzel nepomohlo ani to a jak tomu neverim 100%, tak se mi do toho nechce ![]()
@Caridina já na homeopatika taky moc nejsem. Já když ovulovala 18.den, tak jsem si utrogestan nasadila až 21.den..jinak to funguje jako antikoncepce
Ja uvidim, jak to bude vypadat, az vysadim tu antikoncepci. A vy s utrogestanem nespinite vubec? Nebo jak to s tim spinenim mate obecne?
@Caridina s utrogestanem minimálně..ten norethisteron by měl zabrat víc.. je to kombinace estrogenu a progesteronu.
@Koko85 ja uvidim, jak to bude po vysazeni antikoncepce. Vrta mi hlavou ten utrogestan, protoze co jsem se tak docetla, tak hodne holkam pomohl. A mne ho doktor dat nechtel, ze je slabsi nez duphaston ![]()
@Caridina zkuste utrogestan, nebo norethisteron..kamarádkám taky pomohl. Snad vám ho napíše.