Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj já začala špinit v 6 tt, dostala jsem Utrogestan a brala ho 14 dnů. Měla jsem hrůzu co bude až ho vysadím a nebylo nic. Tedˇ mně čeká kontrola a bojim se jak blázen, ale doktor mi na rovinu řekl, že jestli je těhotensví špatně založené tak Utrogestan nepomůže a krvácení přijde i tak.
Ahoj Káťo:) no já se taky bojim.. ty čípky mám na 3 tydnu a pak jdu 28. na kontrolu.. a spinila si hodne, nebo malo? a jen jeden den? a delal ti ultrazvuk, jak si spinila?:) pokud jsi nezacala krvacet, tak by to snad melo byt v poradku, ne?:) drzim palce! ![]()
Špinila jsem trošku, jen spíš hnědý výtok, žádná krev. Bylo to v pátek a já hned běžela k doktorovi, protože mám za sebou jedno zamlklé těhotenství. Hned mi dal Utrogestan a po něm to do druhého dne přešlo. dělal mi i ultrazvuk a hned týden na to další, už bylo vidět i srdíčko. Pak mi ale řekl, že když nebude problém at přijdu až za měsíc, což je teď ve čtvrtek. Trošku mně to zarazilo, že žádná starost v mezičase
. Taky doufám, že to bude v pořádku, ale pořád jsme na začátku. Doufám, že budeš také v pořádku.
Katerina000 píše:Ahoj já začala špinit v 6 tt, dostala jsem Utrogestan a brala ho 14 dnů. Měla jsem hrůzu co bude až ho vysadím a nebylo nic. Tedˇ mně čeká kontrola a bojim se jak blázen, ale doktor mi na rovinu řekl, že jestli je těhotensví špatně založené tak Utrogestan nepomůže a krvácení přijde i tak.
Je to přesně tak,když je těhu špatné,tak nepomůže ani svěcená voda.Já brala utroš do 12 tt,kvůli špinění a navykové to fakt není a od toho 12 tt už začíná pracovat placenta,takže už se to pak brát nemusí(až na vyjímky).Ono je to na podporu žlutého tělíska a to právě v tom 12 tt předává veškerou „praci“ placentě.Jinak já jsem brala při první těhu,narodil se prcek,při druhém nebrala-to byl SP v 5 tt,pak další těhu taky nebrala,to bylo ZT ve 12 tt
,pak další těhu,brala hned od začátku a miminko jsem donosila ![]()
a berete, nebo jste braly vitaminy jako Calibrum Babyplan, nebo neco podobného?:)Mně doktor řekl, že si to mám brát jen tak dvakrát týdně, protože se pak roděj moc velký děti,ale na krabicce je napsaný, že se má brát každý den jedna tabletka.. tak to budu brát aspoň 3× týdně ![]()
Já beru jednu denně. Doktor mi doporučoval už před otěhotněním abych je brala .
Ty jo zamlklé těhotenství ve 12 TT, to musí být hrůza, člověk si říká, že nejhorší má skoro za sebou. Já minule 9+5TT a teď jsem z toho na nervy. ![]()
zamlklé těhotenství znamená, že se to miminko prostě přestane najednou vyvíjet?
to musi bejt fakt strasny ve 12 TT:(
annnie píše:
Mně doktor řekl, že si to mám brát jen tak dvakrát týdně, protože se pak roděj moc velký děti,ale na krabicce je napsaný, že se má brát každý den jedna tabletka.. tak to budu brát aspoň 3× týdně
Jě to blbost. Brala jsem to celé těhhotenství a malá měla 44cm a 2680g.
Taky se furt bojím,jestli přesto že už nešpiním,jestli miminko pořád žije.Půjdu na kontrolu po 3 týdnech v 10tt a mám dostat už průkazku.Jnak vitamíny žádný neberu.Kromě kyseliny listové 400uq a hořčík 300mg..Moje doktorka říkala,že pokud mám pestrou stravu a nezvracím,tak nic není potřeba.. ![]()
No jo jsou to nervy a už budou navěky
, i když ttěm drobečkům bude 30 pořád se o ně budeme bát… .
Ahoj taky jsem trochu před dvěma dny špinila bylo to světle hnědé a bylo to jen jednou ,teď mě po těch dvou dnech navíc přestali bolet prsa a tak mám strach, že je něco v nepořádku. Když jsem volala na gynekologii tak mě sestra řekla že mám zavolat pokud se to zase ukáže, na kontrolu mám jít až 19.12 tak doufám že se z toho nezblázním, nedokážu myslet na nic jiného ![]()
Neboj se toho,pokud to přestalo a bylo to jen takhle slabé,tak to bude v pohodě.Já mám s tímhle bohaté zkušenosti a vždycky mi všichni říkali,že kdybych potratila,tak bych krvácela prostě hodně moc a donutilo by tě to jít hned k doktorovi.Držím palce,aby se to už neopakovalo a měla jsi pohodové těhotenství ![]()
Veru neboj, většina holek ho bere do 12 tt, tak se i má brat, jen já jsem ho měla naordinovaný již před otěhotněním, kvůli opakovanému dysfunkčnímu krvácení. Měla jsem ho brát celý těhotenství, protože jinak bych mohla potratit. Až jak mi dr. řekl, že mám ZT, tak řekl, ať ho vysadím, že půjdu na revizi. Tak jsem ho vysadila a již 2. den jsem začala dost krvácet. To už mi bylo ale jedno, měla jsem před revizí. Dá se říci, že kdybych ho nebrala, začala bych asi potrácet už dříve. Ten mi to jen držel. Pokud ale tvé těhu probíhá v pořádku a jen si třeba zašpinila, tak se není čeho obávat. Dává se na podporu téměř vždy…při špinění anebo jako prevence SP - př. u mě.
Přeju ti hodně štěstí a síly.